Telegram

Sort skærm hos 10.000 husstande i Århus

Telegram
21. oktober 2009 kl. 18:02

Omkring 10.000 husstande i Århus, som ser tv via et digitalt tv-signal fra Søsterhøj-senderen, må onsdag nøjes med sort skærm. Det oplyser DR.

Årsagen er, at antennen på senderen er blevet ændret fra lodret til vandret. Det er sket som en forberedelse til slukningen af det analoge tv-signal den 31. oktober. Ændringen var egentlig først planlagt til den 1. november, og DR og TV2 beklager, at de berørte seere ikke er blevet informeret i tide.

For at få tv-signalet igen skal antennen vendes fra lodret til vandret. Det glæder både for stueantenner og tagantenner.

Problemerne glæder kun for det digitale tv-signal - det analoge er uændret.

/ritzau/

Opdateret 21. oktober 2009 kl. 18:05

Inger Sundsvald

Og det er ikke engang 1. april.

Bare det bredte sig, hvilken lykke.

Inger Sundsvald

Det var ikke heldigt man slap fra at overgå til digitalt tv.

Hos mig varede det et par minutter før skærmen gik i sort. Jeg ser på tekst-tv (side 122) at det sorte varede et par timer hos alle før teknikkerne fik flyttet rundt på frekvenserne. Det havde man ikke lige forudset. Lige til det sidste fik man at vide af tv-værterne at man ville få sort skærm, hvis man havde egen antenne. Det har jeg, så ”spændingen” var stor ;).

Nå, men på mit ene tv (MPEG3) kan jeg se de kanaler jeg plejer, bortset fra DR-Update (det er ikke noget stort tab;), og det skulle så vidt jeg forstår holde til 2012, uden div. bokse.

På det andet (MGEG4) kan jeg se et par kanaler mere end jeg plejer – efter at have kørt automatisk ”kanalfinding” på begge tv.

Nej de går meget stille med deres lille koks, efter de i flere dage havde rost sig selv for, hvor godt de var forberedt.

Inger Sundsvald

Ja, man har sandelig travlt med at tale miseren ned. På trods af at de har indrømmet, at skærmen gik i sort i et par timer, og at folk blev afbrudt midt i en film, skal det nu hedde sig, at det var ganske få, der ikke kunne finde ud af at finde de nye kanalplaceringer.

Jeg kan da meddele, at det var det første jeg gjorde, uden resultat. Først i morges tog jeg mig af sagen.