Telegram

DR's bestyrelse skal være professionel

Telegram
23. december 2009 kl. 21:31

Medlemmerne af DR's bestyrelse blander for meget politik ind i bestyrelsesarbejdet. Det mener Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby. Hun foreslår derfor, at bestyrelsen i fremtiden bliver udpeget på en anden måde end i dag, hvor seks medlemmer bliver udpeget af de politiske partier på Christiansborg og tre er udpeget af kulturministeren.

- Vi lægger op til, at DR skal have en professionel bestyrelse og tager de politiske medlemmer ud. Simpelthen for at undgå at vi får en diskussion om enkelte journalisters politiske holdning eller de enkelte programmer. Der er en klar forståelse for, at bestyrelsen ikke skal blande sig på programniveau, men gennem den senere tid har vi jo set, at det sker. Det viser, at det er vigtigt at tingene skilles, siger Ellen Thrane Nørby til DR Nyheder.

Et af eksemplerne på politisk indblanding er ifølge Trane Nørby, når bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm foreslår, at DR's værter skal vælges ud fra deres politiske holdninger. Et andet eksempel er næstformand i bestyrelsen Ole Hyltoft, der kritiserer et bestemt afsnit af DR's dramaserie "Livvagterne" for at tegne et entydigt politisk billede.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, mener, at den politisk-udpegede bestyrelse skal fortsætte.

/ritzau/

Opdateret 23. december 2009 kl. 21:35

Heinrich R. Jørgensen

DR's bestyrelsesmedlemmer må gerne være professionelle, og gerne personer med forståelse for medievirksomhed.

Blot DR's fundats definerer klart, hvad DR's opgave er (eller burde være), så bestyrelsesmedlemmerne ved hvad målene er.

Jesper Frimann Ljungberg

Enig. Vi skal jo ikke have et nyt TV2^H^H^HFOX News.

// Jesper