Formand beklager muslimudtalelser

22. december 2009 kl. 16:04Opdateret 22. december 2009 kl. 16:10

Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, beklager en række kontroversielle udtalelser om, at muslimske mænd voldtager deres kvindelige familiemedlemmer og betragter kvinder som mindreværdige fødemaskiner.

Det sker efter, at blandt andre De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, har kritiseret Lars Hedegaard for at skære alle muslimer over en kam og derfor truer med at melde sig ud af selskabet.

- For det første skal jeg beklage, hvis jeg givet det indtryk, at jeg ville anklage samtlige muslimer - eller de fleste af dem - for at misbruge deres børn. Det har naturligvis ikke været min hensigt, skriver Lars Hedegaard i en pressemeddelelse.

Lars Hedegaard understreger, at hans udtalelser "drejer sig om islam og ikke muslimer". Ifølge Trykkefrihedsselskabets formand er det et afgørende skel.

- Muslimer skal ikke stå til ansvar for at være født ind en bestemt religion, og jeg er fuldt opmærksom på, at mange af dem gerne ville reformere den religiøse praksis og bringe den i overensstemmelse med vestlige normer. Desværre ligger det tungt, hvilket man kan overtyde sig om ved at studere islams kanoniske skrifter og lytte til udtalelser af islams autoritative udlæggere - imamerne og ulema, skriver Lars Hedegaard.

Trykkefrihedsselskabets formand, som understreger, at han taler på egne vegne, truer samtidig netavisen 180Grader.dk og Berlingske Tidendes blogger Niels Krause-Kjær med et sagsanlæg, hvis de ikke trækker anklager tilbage om, at han skulle gå ind for "lynchning".

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lige det lille skridt for langt i hans udtalelser.

Og at han så prøver på at indskrænke andres ytrings- og trykkefrihed når de bringer hans egen citerede ord, det er bare typisk derude til højre...

Heinrich R. Jørgensen

"Lars Hedegaard understreger, at hans udtalelser “drejer sig om islam og ikke muslimer”. "

På hvilken måde, voldtager islam sine familiemedlemmer?

Sludder og vrøvl fra Lars Hedegaard. Men i det mindste er det glædeligt, at han trods alt ikke lider af så voldsom grad af psykopatisk adfærd, at han ikke evner at erkende, at der trods alt er grænser for hvor vanvittige udsagn man kan fremsætte offentligt. En lille reminiscens af realitetssans findes stadig hos mesterhaderen...

Den politiske debat forsvinder i en non-politisk musilimerdebat om ingenting - og de non-politiske på Christiansborg fryder sig....

Voldtægt af børn er en sag for myndighederne!

Selvcensur i Trykkefrihedsselskabet! Nu har man da aldrig!
Hvor lang tid mon der går før de i bestyrelsen der har støttet ham tager deres redningskrans tilbage?

Muslimer skal ikke stå til ansvar for at være født ind en bestemt religion, og jeg er fuldt opmærksom på, at mange af dem gerne ville reformere den religiøse praksis og bringe den i overensstemmelse med vestlige normer. Desværre ligger det tungt, hvilket man kan overtyde sig om ved at studere islams kanoniske skrifter og lytte til udtalelser af islams autoritative udlæggere - imamerne og ulema, skriver Lars Hedegaard.

Ganske fornuftigt, der dog ikke må glemmes at politiske muslimer i en lang tid fremover, må forventes at tilhøre samme feudale synspunkter som kendes fra den tilbagestående kriste politiske opfattelse.

muslimer ..må forventes at tilhøre samme feudale synspunkter som kendes fra...kriste politiske opfattelse.

så er det godt de bekæmper hinanden ...bare det ikke foregik her på debatten

Man må kunne lave en studehandel.

Til gengæld for at holde op med at beskylde muslimer for at voldtage familiemedlemmer, kan muslimer holde op med at beskylde ateister for at bygge kz-lejre og gulag-øhave.

Er de overhovedet begyndt ? Hvad er det egentlig de beskylder os for ?

Hvor ved vi fra, at de beskylder os for noget som helst ? Der er jo ingen der gider lære det klaudervælsk de taler indbyrdes.

Om feudalisme.

Må minde om, at det feudale gerontokrati (gammelmandsvælde) der i en periode nåede den højeste gennemsnitsalder, stammede fra en af de (mig bekendt) eneste stater nogensinde, der har haft ateismen som officiel religion.

I tiden mellem Bresjnev og den overraskende unge Gorbatjov nåede lederne knap at tiltræde før de døde af ælde.

Gorm

Det spiller jo ingen rolle om feudalismen skyldes religiøs eller anden politisk observans. Det er kun feudalismen i sig selv der er afgørende.

Marianne Mandoe

"Formand beklager muslimudtalelser"

Det tvivler jeg på.
Det er nok mere noget om at prøve at sno sig uden om den politianmeldelse er der indgivet.

Marianne

Jeg skal ikke kunne sige om du har uret. Jeg håber kun at muslimerne vil tage bladet for munden, tale imamerne imod, og indrømme anti-shari'a.

Sålænge de ikke gør det explicit, vil denne kamp fortsætte.

Heinrich

Ok - mange snakker udenom, der i blandt dig selv. Jeg skal være den første til at angribe Lars Hedegård, for hvor han ikke udtrykker helheden, men for mit vedkommende gælder det alle.

nu har jeg jo hørt dig heinrich forsvare selv dødsstraftilhængere. jeg er ganske ligeglad om de er religiøse eller ej, men din dømmekraft er på prøve, såvel som min.

Heinrich R. Jørgensen

Hans Hansen:
"nu har jeg jo hørt dig heinrich forsvare selv dødsstraftilhængere."

Jeg er modstander af straf per se. Dødsstraf krænker åbenbart dine kryptiske dogmer, hvor dødsstraf er haram, mens fængselsstraf ikke er. Hvordan du får det til at hænge sammen, forstår jeg vitterligt ikke.

Heinrich

jeg bruger overhovedet ikke begreber som haram, og ja dødsstraf krænker mine inderste følelser, men så sandelig også mit intellekt.

Heinrich - haram? jeg må bede dig tale dansk, ellers vil du ikke blive forstået.

Jeg er modstander af staf der straffer, men ikke af straf der virker. her mener jeg sociale foranstaltninger, før andre metoder.

Der er intet kryptisk i hvad jeg siger, alt er transperant.

Heinrich R. Jørgensen

Hans Hansen:
"Jeg er modstander af staf der straffer"

Straf straffer, deraf ordet.

"Sanktioner" og "konsekvenser" er terminologi, der desværre ikke benyttes særligt ofte i forbindelse med domafsigelser.

Heinrich

Straf der kun straffer, virker ikke uden sociale foranstaltninger. hvor mange fejltagelser skal man begå før det forståes.

straf der kun straffer skaber had, intet andet.

Heinrich R. Jørgensen

Hans Hansen:
"straf der kun straffer skaber had, intet andet."

Straf handler om at skabe en følelse af afmagt og frygt, ifht. til de der (af)straffer. Både hos de det går ud over, og navnligt alle andre.

Sådan var det i den sorte skole, når den nedrige lærer straffede én bestemt elev, for at skabe disciplin hos alle de øvrige, der hellere fandt sig i overgrebet på en anden, end selv at risikere at komme i unåde. Sådan var det blandt genstridige og modløse soldater, der blev udsat for decimering. Sådan er det i dag, når staten straffer. De, der straffes, gavner det ikke. De er repression, navnligt af alle andre, der ikke skal være i tvivl om, at hammeren kan falde hårdt hvis man ikke retter ind.

Du har ret i, at sociale foranstaltninger og meget andet kunne hjælpe. Men straf gør ikke.

Det er dog et sidespor. Tråden handler om noget ganske andet.

"Blæst om udtalelser fra Trykkefrihedsselskabets formand får ham til at beklage, hvis han har givet indtryk af, at alle muslimer misbruger deres koner og børn. "

Det gælder nemlig kun i halvdelen af tilfældene, eller hvad?

Per Thomsen:

Jeg tror at det skal forståes sådan at han beklager reaktionen på hans udtalelser. Og at han beklager at den danske offentlighed, trods dygtig bearbejdelse igennem mange år via den såkaldte "kulturkamp", tilsyneladende stadig ikke er rykket nok til det fjerneste højre og således stadig ikke er klar til at godtage hvad han og DF uden filter og forbehold mener om muslimer.

Efter denne åbenbaring (selv om man nok skulle mene der har været nok åbenbaringer) springer de "nyttige idioter", som (i hvert fald selv giver udtryk for at de) troede at det bare drejede sig om en "hård men retfærdig" flygtningepolitik og lidt stuerent kristent indremissionsarbejde (vist nok også kaldet "ytringsfrihed") fra skuden, så retorikken fra Tyrkertrykkeselskabet bliver nok snarligst mere uflitreret da det efterhånden kun bliver den "rene vare" der kan sidder tilbage.