Telegram

Knivlov skaber stor forvirring

Telegram
19. december 2009 kl. 02:44

En familietur i skoven kan i Nordsjælland ende med en sigtelse fra politiet, hvis man har en køkkenkniv med på udflugten og på vejen køber mad med. På Fyn derimod vil chefanklageren ikke rejse en sigtelse, skriver Berlingske Tidende lørdag.

Spørger man politikerne, skal knivloven ikke genere almindelige mennesker, og ifølge Tom Behnke, konservativ retsordfører, må man gerne have kniven med og stoppe for at købe ind.

- Hvis de ærinder, man har på vejen til eller fra, er en del af turen, så er der som udgangspunkt ikke noget problem i det, siger han, men det er altså i direkte modstrid med opfattelsen hos Nordsjællands Politi.

Ifølge loven er det tilladt at medbringe en almindelig kniv, hvis man er på vej til et "anerkendelsesværdigt formål" som for eksempel en skovtur, men man skal ifølge politiets hjemmeside køre den direkte vej til og fra stedet uden nogen "svinkeærinder".

- Det er ikke logisk og klart med de her svinkeærinder. Hvis man laver et svinkeærinde på vejen, så er det lagt op til, at det også er ulovligt, siger Lasse Lund Madsen, lektor ved proces- og kriminalvidenskab på Århus Universitet.

/ritzau/

Opdateret 19. december 2009 kl. 02:50