Trykkefrihedsselskabet sletter Lilleør

22. december 2009 kl. 21:03Opdateret 22. december 2009 kl. 21:10

Trykkefrihedsselskabet sletter den markante sognepræst Kathrine Lilleør fra sin hjemmeside, efter at hun har kritiseret formand Lars Hedegaards udtalelser om, at muslimske mænd voldtager deres kvindelige familiemedlemmer. Lilleør mister dermed sin plads i selskabets rådgivende organ.

Tirsdag eftermiddag sagde Kathrine Lilleør til Ritzau, at hun ville trække sig fra Trykkefrihedsselskabets rådgivende organ, hvis ikke Lars Hedegaard trådte tilbage fra formandsposten.

- Og så kommer jeg hjem til sådan en mail om, at jeg er blevet slettet fra hjemmesiden, fortæller Lilleør tirsdag aften.

Lilleør kalder det en farce, at hun, fordi hun siger sin mening, bliver smidt ud af en forening, der netop er oprettet for at værne om ytringsfriheden. Hun peger også på, at hun netop sidder i en rådgivende funktion, og skønt det er et slagkraftigt råd, at formanden skal gå, føler hun, at hun gjorde sit job.

- Jeg havde da forventet, at vi skulle tale om Lars Hedegaards udtalelser, og at han ville komme med en undskyldning - men de har altså valgt at slette mig i stedet, siger Lilleør.

Lars Hedegaard har i en video på bloggen Snaphanen beskrevet voldtægt som udbredt i muslimske familier.

- De voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far, siger han.

I en pressemeddelelse skrev Lars Hedegaard efterfølgende, at hans anklage ikke gælder alle muslimer, og at kritikken generelt handler om islam og ikke muslimer.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

.”Lilleør kalder det en farce, at hun, fordi hun siger sin mening, bliver smidt ud af en forening, der netop er oprettet for at værne om ytringsfriheden.”

Farcen består vel først og fremmest i, at Lilleør påstår, at hun er medlem af en forening ” der netop er oprettet for at værne om ytringsfriheden”, når alle og enhver udmærket godt er klar over, at foreningens primære formål er at dæmonisere indvandrerne.

Heinrich R. Jørgensen

Kathrine Lilleør kom allerede i strid modvind i april d.å., da hun på sin blog kommenterede Søren Espersens polemiske og konfliktskabende stil på PET ekstremisme-konference.

Hun var ikke helt enig med Søren Espersens bastante udmelding: ”Jeg synes, at islam er det største problem i verden". Hendes vaklen i den rene (mis)tro blev taget meget ilde op, i fuld offentlighed.

Det har ligget i kortene lige siden, at der måtte komme et brud mellem Kathrine Lilleør og Geordano Bruno selskabet og dets konsorter.

Tillykke til Kathrine Lilleør med udmeldingen.

Heinrich R. Jørgensen

Klara Liske:
"Er det ikke hyggeligt"

Det er alt for ofte uhyggeligt. Indspist og selvbekræftende snik-snak, uden plads til hverken åndrige diskussioner, ærlige erkendelser eller andet, der kan medvirke til, at deltagerne bliver en anelse mere civiliserede og oplyste end de var før. Dansk "hygge" tenderer som regel mod voldsom og kategorisk retorik, der i sidste ende er med til at fornedre os alle.

En påmindelse om, at ytringsfriheden bør være en menneskeret så umistelig som retten til at pande folk ned på et værtshus fredag aften.

Heinrich R. Jørgensen

Gorm Petersen:
"ytringsfriheden bør være en menneskeret så umistelig som retten til at pande folk ned på et værtshus fredag aften."

En meget præcis analogi.

Alt det smukke, positive og relevante ved "ytringsfrihed", handler jo egentligt om, at være villig til at lytte til andre. Begrebet er således navngivet helt forkert - hvis det i stedet hed "lyttepligt", ville de være til at forstå og forholde sig til.