Telegram

Massivt rødt flertal blandt indvandrere

Telegram
27. januar 2010 kl. 14:53

Venstre ville med seks mandater være Folketingets mindste parti. Både De Konservative og Dansk Folkeparti ville ryge under spærregrænsen og dermed ud af Folketinget.

Det viser en meningsmåling blandt 1055 repræsentativt udvalgte indvandrere og flygtninge, som Catinét har gennemført for Ritzau.

Til gengæld ville Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten sidde tungt på magten med samlet 169 mandater.

Socialdemokraterne ville med 94 mandater være tingets største parti og alene have absolut flertal.

Der er primært to forklaringer på den massive venstreorientering blandt indvandrerne og deres efterkommere, vurderer professor og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.

- Det er blandt andet historisk bestemt, fordi det var tyrkiske arbejdere, der kom hertil i 60'erne og 70'erne. Blandt tyrkerne er omkring 75 procent socialdemokrater, siger han.

Han peger også på regeringens og støttepartiet Dansk Folkepartis linje i udlændingepolitikken.

- Hele udlændingespørgsmålet gør, at der nok ikke er mange, der stemmer til den side, tilføjer professoren.

De Radikale ville få 11 mandater, mens SF står til hele 56 mandater i målingen. Enhedslisten ville få otte mandater.

Målingen er gennemført fra den 17. december til den 7. januar som en del af Catinéts tilbagevendende interviewundersøgelse Integrationsstatus.

Deltagerne er flygtninge, indvandrere og deres efterkommere fra Pakistan, Tyrkiet, Somalia, Eksjugoslavien, Iran, Irak, Libanon, Palæstina samt statsløse.

Cirka 80 procent er muslimer.

/ritzau/

Opdateret 27. januar 2010 kl. 15:00

Lennart Kampmann

Det er en flot undersøgelse, der altså ikke kan bruges til særligt meget for tiden. Indvandrergruppen stemmer altså tilsyneladende lidt mere rødt end gennemsnittet, men er ikke talstærke nok til at vælte den siddende regering.

Vi får altså oplyst at indvandrer generelt er "røde" og ville stemme på Helle T. Skal indlægget så forstås således at vi skal passe på de "frygtelige røde" eller skal vi hylde indvandrergruppen for at være imod regeringen.

Artiklen efterlader os lige forvirrede som før vi læste den.

Med venlig hilsen
Lennart

Claus Oreskov

Nu er det et telegram, og ikke en artikel, men jeg syndes alligevel godt, at denne form for oplysning kan bruges, til mange forskellige analyser. Den utopiske venstrefløj angriber, igen og igen socialdemokraterne for ikke, at være indvandret venlige nok. Ligeledes er det blevet; comme il faut at svine Willy Søvndal til, som indvandre fjendsk, ved den mindste anledning og jeg har set flere læser breve, hvor man spørger om Willy ikke skal melde sig ind i DF. Så dette lille telegram viser for, jeg ved ikke hvor mange en gang, at den utopiske venstrefløj sammen med kulturalisterne, lever i deres egen afsondrede verden.

Jens Thorning

Kulturalister? Er det slang for multikulturalister?

PS: Hvad med de indvandrere, vi gerne ville ha'? De højtudannede fra USA, Sverige og Norge. De stemmer sikkert heller ikke på Dansk Folkeparti - mon de i grunden er så integrerede?

Svend W. Jensen

Hvis man i det hele taget kan bruge denne undersøgelse til noget, må det være til den pointe Claus Oreskov har uddraget.

Godt set, godt konkluderet.

Jeg tror nu ikke, at det vil ændre deres (den utopiske venstrefløjs) adfærd. Det ville kræve en selvransagelse. De (den) vil som hidtil fremture på trods af kendsgerningerne.

Claus Oreskov:

."Ligeledes er det blevet; comme il faut at svine Willy Søvndal til, som indvandre fjendsk, ved den mindste anledning og jeg har set flere læser breve, hvor man spørger om Willy ikke skal melde sig ind i DF."

Det er der så sandelig også god grund til. I SF er man blevet mere end Villy til at sælge ud af sine værdier.

En stemme på Villy Søvndal er en stemme på Pia Kjærsgaard.

Claus Oreskov

@Jens Thorning. Kulturalister - finder du på både den yderste højrefløj og den yderste venstrefløj. Det er dem der gruppere og generalisere individer og sociale grupperinger, efter kulturallé parameter. Herved fastfryser de samme individer eller grupper i stereotype påstande og generaliseringer.

"Kulturalister" lyder jo lidt finere end Naser Khaders "halal-hippie", men for begge begrebers vedkommende drjer det sig om indholdstomme deskriptive termer og ikke om teori med substans, der kan anvendes til analyser.

"Kulturalister" er højrefløjens og værdikæmpernes sidste nye påhit indenfor pseudobegreber i stil med "den kulturelle overklasse", "sammenhængskraften" , "islamofascismen" og jeg ved ikke hvad.

Svend W. Jensen

Jens Thorning,

Du har helt missed Claus Oreskovs helt korrekte pointe.

At den ”utopiske venstrefløjs” vedvarende påstande om, at Socialdemokraterne og på det sidste SF fører DF politik, der er fremmedfjendsk, racistisk osv , du kan selv indsætte resten af flosklerne, ingen genklang har hos deltagerne i undersøgelsen ” flygtninge, indvandrere og deres efterkommere fra Pakistan, Tyrkiet, Somalia, Eksjugoslavien, Iran, Irak, Libanon, Palæstina samt statsløse. Cirka 80 procent er muslimer” .

Medmindre man (du) mener, at ovennævnte , der giver Socialdemokraterne 94 mandater (absolut flertal i Folketinget) og SF 56 mandater, alle er tilhængere af en fremmedfjendsk, racistisk osv , du kan igen her indsætte resten af flosklerne, politik.

At de der hævder, at ” En stemme på Villy Søvndal er en stemme på Pia Kjærsgaard” er helt ude af trit med virkeligheden hos dem, de så ihærdigt forsøger at omklamre.

Jens Thorning

Er det mig - er det ikke snarere Per Thomsen?

Jeg hylder nemlig selv den tankegang, at Villy Søvndal på genial vis samler midtervælger-stemmer til det endelige opgør ved at udgive sig for at have vælgervenlige synspunkter på indvandring osv., så jeg er ikke ude af trit med virkeligheden, hvis virkeligheden er det, vælgerne synes.

Svend W. Jensen

Jens Thorning,

Genlæst mit første indlæg til dig.

Jeg kan godt se, at der i ”(du)” ligger en klar insinuation fra mig rettet mod dig.

Derfor en undskyldning uden forbehold fra mig til dig.

Claus Oreskov

@Per Thomsen. Forudfattede meninger blokere gerne, og ofte for den rette forståelse, af modpartens argument, og ødelægger et hvert forsøg, på en konstruktiv dialog. Når du hårdnakket insistere på at begrebet: “Kulturalister” er højrefløjens påhit, så forekommer du mig særdeles forudindtaget. Jeg skrev udtrykkeligt: ” Kulturalister - finder du, på både den yderste højrefløj, og den yderste venstrefløj. Det er dem der gruppere og generalisere individer, og sociale grupperinger, efter kulturallé parameter. Herved fastfryser de samme individer eller grupper i stereotype påstande og generaliseringer.” Jeg kan jo ikke vide det, men det ser ud som om du har et udtalt behov for, at se fjender og angreb på islam, også hvor der ingen angreb er! Kulturalist modellen bygger på den dialektiske materialisme, således som den er udarbejdet af Karl Marx & Friedrich Engels og tager som udgang den simple ide om social basis og kulturel overbygning. Noget mere venstreorienterede må du altså lede længe efter! At kulturalisterne fastfryser individer og grupper i forudfattede betydninger (ofte eksotiske) er jeg ikke alene om. Venstrefløjens p.t. populæreste filosof Slavoj Zizek mener faktisk det samme – hvis det ellers gør noget indtryk!