Telegram

Ny radiokanal vil bekæmpe dansk fremmedhad

Telegram
16. januar 2010 kl. 14:01

Søndag den 17. januar sender "Modstandsradioen Danske Løver" sit første program på Den 2. Radio. Kanalen vil modarbejde fremmedhadet i Danmark og er stærk kritisk over for Dansk Folkeparti.

Radiokanalen sender via internettet, podcast og på 23 lokale og regionale radiostationer. Bag projektet står blandt andet kommentator på Politiken, Rune Engelbreth Larsen.

Han opfordrede i august i avisens kronik til at danne "Modstandsbevægelsen mod Dansk Folkepartis magt" sammen med journalist Malene Fenger Grøndahl og forfatter Flemming Chr. Nielsen.

Programmet redigeres af Birgitte Rahbek og Anette Bruun Johansen med en fortid på P1.

De tre kronikører kalder sig "Danmarks Løver", men Birgitte Rahbek afviser, at radioprogrammet sender propaganda i æteren.

- Vi vil lave journalistik med bid i, og vi vil ikke være bange for at kalde en spade for en spade. Men vi behøver slet ikke at lave propaganda, for virkeligheden overstiger fantasien, for eksempel nogle af de forslag, Dansk Folkeparti stiller, siger hun til Modkraft.dk.

Birgitte Rahbek vil give plads til nye stemmer i debatten om indvandrere.

- Det er vigtigt med en bevægelse mod den glidende legalisering af fremmedhadet i Danmark, siger Birgitte Rahbek, og fortsætter:

- Det er vigtigt med nogle stemmer og modargumenter, som kan sige fremmedhadet imod. Vi ønsker at være med til at genoprette Danmarks image i udlandet, siger hun.

/ritzau/

Opdateret 16. januar 2010 kl. 14:05

Marianne Mandoe

*Brøl* :-)

Hermed en lytter.
Løvernes Facebook gruppe har i skrivende stund 31.461 medlemmer.

Martin Kristensen

Det er sikkert meget fint...men en hel radiokanal til DET? Selv de mest rabiate DF hadere må da blive træt af rumlen efter et par timer?

Hvad med en kanal der på et ikke fastlagt politisk grundlag (læs: ikke styret af Rune Engelbrecht og Birgitte Rahbek) gør op med løgnehistorier m.m. blandt politikere og meningsdannere generelt...altså, hvad skal vi kalde det - PUBLIC SERVICE?

Eller de implicerede mener måske P1 er for højreorienteret til dem *lol*.

Hvilket prisværdigt og tiltrængt initiativ! Hermed melder 1. stk fast lytter af den nye radiokanal sig under fanerne.

@ Ib Ling

P1 bliver stadig mere overfladisk ligegyldig med klare undtagelser som 'Orientering' og 'Mennesker og medier'

De unge værter taler dumsmart og tøset og med vendinger som om lytterne er uvidende. Dorte Krogsgård er en af de fæle og er medvirkende til at P1 morgen ikke længere er så lytteværdig som i f.eks. Karen Sechers tid.

Og så er der alle de religiøse programmer der har taget den tid som tidligere anvendtes til samfundsorienterende programmer. - Det er alt for tydeligt at se DF's indflydelse her.

Osv. osv.

Den2 radio.dk har lige fra starten været det sted hvor man kunne høre radio med vitaminer i stedet for P1's alt for mange letfordøjelige programmer.

Det var et prisværdigt initiativ de tog, de mange afskedigede og yderst velkvalificerede medarbejdere på P1, da de oprettede Den2radio.dk.

At de nu udvider med endnu et tilbud skal de kun have tak og megen ros for.

Martin Kristensen

@Tove:

Jeg indrømmer at min kendskab til P1 begrænser sig til en time (ca. 7.15-8) om morgenen og en (ca. 16.15 - 17) om eftermiddagen.

I de øvrige timer sendes der muligvis udelukkende renvaskede, religiøse. DF leflende programmer.

Jeg synes dog bestemt ikke man kan beskylde P1 morgen for at være præget af DF tankegang - og det er sjældent DF'ere der er som gæster eller radioklumme forfattere.

Om eftermiddagen sendes der "Orientering" der om noget er DF-hadernes højborg. Derudover "Netværket" med primært kulturradikale deltagere samt de mere apolitiske "Klubværelset" og "Apropos".

Sproget har jeg ikke noget problem med - men det er jo heller ikke baggrunden for den nye kanal.

En relevant nyhed fra Ritzau - tak for den.

Jørgen Nielsen

Venstrefløjens favoritdisciplin #1:

at blive strøget med hårene af meningsfæller.

Rahbek har i årevis forulempet licensbetalerne med sin skævvredne "journalistik", mens Engelbreth Larsens minoritetsfetischisme, i Seidenfadens tjeneste, er helt uden for kategori.

Der er virkelig lagt i kakkelovnen til radio for personer med skyklapper.

Ofelia Mahvash

Vi er altså også andre, der heller ikke er naturligt "BESKYTTET" af den danske flagmentalitet og netværksnepotisme.. Via diverse medlemsskaber...

Ofelia Mahvash

Hvad med at kæmpe for frihed for ALLE!

@ofelia

hvis du undtager definerede DF'ere tror jeg “Modstandsradioen Danske Løver” kan støtte op om projektet

-øh- hvilket religiøst program?

P1 har stort set altid haft morgenandagten, den kirkelige højmesse kl. 10.00; et program som Folk og Kirke er blevet erstattet af et andet religiøst program - med katolikken Iben Tranholm som vært.

@ Karsten Aaen

Der er både Religionsrapporten, Mennesker og Tro og Eksistens

Ét program af den slags må være rigeligt når der også optræder en præst i næsten ethvert debatprogram.