Barfoed afviser at slette racismeparagraf

10. marts 2010 kl. 16:03Opdateret 10. marts 2010 kl. 16:10

Den nyudnævnte justitsminister Lars Barfoed (K) blokerer for Dansk Folkepartis krav om at afskaffe racisme- og blasfemiparagraffen. Reglerne er ikke så dumme, lyder det.

- Jeg synes ikke umiddelbart, at det er en god idé. Mit synspunkt er, at de trods alt er et værn mod forskellige udtalelser, siger han.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen kræver de to omstridte paragraffer i straffeloven afskaffet inden næste folketingsvalg. Kravet er blandt andet en reaktion på, at næstformand i Det Radikale Venstre, Zenia Stampe, i weekenden politianmeldte drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi for nogle generaliserende udtalelser om rumænere.

- De to paragraffer hører simpelthen ikke hjemme i et demokratisk samfund, og regeringen må til at forstå, at de skal væk nu, siger Søren Espersen.

Lars Barfoed siger, at han udmærket kender de forskellige argumenter for at afskaffe paragrafferne. Alligevel bør man holde fast i dem, siger han.

- Der ville være et uheldigt signal i at ophæve de bestemmelser. Det vil kunne opfattes forkert, som om vi nu synes, at det er legitimt at sige hvad som helst, og det ville være uheldigt, lyder forklaringen.

Søren Espersen er parat til at gøre Dansk Folkepartis krav til en betingelse for at sikre VK-regeringens flertal for næste finanslov.

Bliver det en realitet, så må man diskutere det til den tid, mener Lars Barfoed.

- Hvis det skal være en del af en finanslovforhandling, må vi tage den omkring forhandlingsbordet, siger han.

Dansk Folkeparti og Lars Barfoed har før været på kant med hinanden, da partiet fik ham fyret som familie- og forbrugerminister ovenpå en skandale om fødevarekontrol.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

."Justitsminister Lars Barfoed (K) afviser at afskaffe racisme- og blasfemiparagraffen, som DF kræver."

Hvor er det godt at vi har netop Lars Barfoed på den post.

Hvis det havde væet naser Khader, Biran Mikkelsen, Lene Espersen eller en anden konservativ med ubændig hang til at fremstå som hardliner for enhver pris, er det ikke gost at vide, hvordan reaktionen så havde været på Dansk Folkepartis mærkelige forslag.

Dorte Sørensen

Bare en lille side bemærkning til, at DF og Barfod har været på kant før. Den gang DF fik fyret Barfod som fødevareminister skyldes fødevareskandalen mest de besparelser i fødevarekontrollen som DF havde lagt stemmer til.

Heinrich R. Jørgensen

Lars Barfoed:
"Hvis det skal være en del af en finanslovforhandling, må vi tage den omkring forhandlingsbordet"

Landets nye justitsminister kender tydeligvis til de faktiske forhold i afpresningsindustrien.