DR-vært hjælper i Facebook-skandale

31. marts 2010 kl. 19:09Opdateret 31. marts 2010 kl. 19:15

Venstres kommunikationskonsulent Ditte Okman mødte onsdag op på Christiansborg for at sige undskyld til en ansat, som Venstre-spindoktoren tidligere på ugen angreb hårdt på Facebook.

Spindoktoren beskrev den Christiansborg-ansatte som "fucked up medicineret psykisk syg"og sagde, at vedkommende "helt hæmningsløst hælder ud af sit triste lorteliv over enhver kunde". Okman sluttede svadaen af med at konkludere: - Har lyst til at kvæle hende langsomt.

Onsdag valgte Okman at undskylde med en buket blomster over for Christiansborg-medarbejderen, og hun var ifølge Jyllands-Posten ledsaget af Mette Walsted Vestergaard, studievært på TV Avisen.

Og DR-værten brugte sine kræfter på at beskytte sin veninde mod kritiske spørgsmål fra TV2 og Jyllands-Posten.

- I filmer hende ikke. Man slår ikke på folk, som ligger ned. Det gør I bare ikke, lød det ifølge Jyllands-Posten fra DR's Mette Walsted Vestergaard.

TV Avisens chef, Naja Nielsen, finder det helt i orden, at en profileret DR-vært bruger sin tid på at hindre journalister i at stille spørgsmål til Venstres pressemedarbejder.

- Mette Walsted Vestergaard har fortalt mig, at hun er privat ven med Ditte Okman, og at hun ikke har noget med sagen at gøre, siger Naja Nielsen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lykke Johansen

"Man slår ikke på folk, som ligger ned", siger Mette Walsted Vestergaard som forsvar for Ditte Okmans modbydelige mobbe-angreb på en medarbejder på Christiansborg. Sjovt nok havde "stakkels" Ditte Okman ingen skrupler med at sparke til en "psykisk syg" på Facebook!

Thorsten Lind

."Man slår ikke på folk, som ligger ned"
( nej da....når man er spindoktor i Venstre, så sparker man til dem......! )

Bo Klindt Poulsen

Mette Walsted Vestergaard, som sjovt nok danner par med Mikael Kristiansen...

Ikke at jeg nødvendigvis vil fremskrive en konspiration, blot en næsten ulidelig indspisthed.

Gu' ve' om nogen havde sørget for at mandsopdække den stakkels medarbejder det gik ud over? Det ville nok være mere rimeligt ...

TV-Avisen 18.30 i dag fik også ukritisk kolporteret pseudohistorien om den faldende ledighed i dag.

Det er vist længe siden man kunne regne med DR som en 4. statsmagt, den kan nu nok snarere kategoriseres som 1b (dvs som en underafdeling af den lovgivende magt).

Knud Helmer Andersen

Hvem ligger meste ned.
Et Venstre overklasseløg, der respektløst sviner en stakkels sindslidende, til på FJÆSBOGEN.
Eller den sindslidende?

Det siger jo en del, om både studiværten og TV avisen.

Og sådan en dukke skal så man se på, for at se de nyheder man er tvunget til at betale for.

MVH
KHA

Slettet Bruger

Man kan frygte, at det snart bliver hverdagsscener med flæbende folk fra Danmarks liberale parti og at andre snart følger trop, fordi det åbenbart sælger rigtig godt på alle de ugebladsagtige tv kanaler, hvor ægtefæller gør den som ’neutrale’ journalister eller særligt indkaldte politiske eksperter. Desværre er der ikke mange, der holder sig tilbage med modbydeligheder, og hvis det så bare havde været et enkeltstående tilfælde, hvor denne spindoktor havde svinet andre til personligt i en selvfed rus, vel sagtens fordi det hører til arbejdet og nogle i partiet har analyseret sig frem til, at det er vhja sådanne metoder at valg skal vindes og samfundet udvikles.

Nu havde man så næsten lige vænnet sig til, at politikere hører blandt de bedste skuespillere, i stand til at lyve og bedrage på højt plan uden at fortrække en mine, og at de selv er meget hurtige til at hæve pegefingre ved mindste lejlighed, snakke om god moral, straffeattester, nultolerance og rollemodeller eller om hvordan de vil komme efter alle de dårlige mennesker ude i samfundet og i andre lande. Men knapt havde man sundet sig over indspistheden på nogle nyhedsredaktioner, der velvittigt formidler regeringens spin og sætter andres liv i fare, og så viser det sig at partierne åbenbart også har fastansatte se og hør tæskehold, som tilsyneladende ikke er mindre afstumpede end landets ledende , der for få år siden bestemte, at den statslige partistøtte skulle firedobles. Ikke svært at fornemme hvad disse penge bliver brugt til af spindoktorer, smørelse, tåbelige plakater og kampagner, men trist at det svinske og jubelidotiske demokrati skulle indføres så hurtigt og så på skatteydernes regning.

frit efter John Mogensen:
"Der er noget galt i Danmark, Danmarks Radio kører helt af helved til"

Facebookskandalen ,som søndag resulterede i fyring af Dorte Okman, var forsidestof på netaviserne.
Selv på Berlingske.dk , DR.dk og Kristlig Dagbald.dk !

Men Facebookskandalen blev ikke nævnt med et ord i sødagens DR tvaviser 18.30 , 21.00.
Mette Walsted Vestergaard, Dorte Okmans nære veninde og personligt indblandet i facebooksagens forløb, var sjovt nok værtinde på begge udsendelser!

Man undrer sig og det kan da ikke være pga manglende plads i de to tvaviser søndag. Feks var der plads til længere jovialt indslag om linedanseres klage over komisk reklame !

I Søndagens Deadline kl 22.30 rettede værtinden Nynne Bjerre Christensen op på denne mærkværdige prioritering i tvaviserne ved at omtale facebooksagen sidst i udsendelsen, efter afsluttende debat hvor der normalt ikke er nogen nyhedsindslag!
Mon ikk det er sandsynligt dette extraordinære Deadline indslags produktion blev påbegyndt efter den manglende dækning i tvavisen 21.00 blev konstateret og derfor først færdiggjort under Deadline udsendelsen ? Jeg tror det.

Det er utroligt at DR's tvaviser øjensynligt redigeres af venindesympatier og ikke efter journalistiske kriterier.
Man kan ikke lade være med at frygte "venindesympatier" også styrer dækningen af begivenheder som faktisk betyder noget!

Men hov, det er der jo allerede et andet fint exempel på.
Plummer har med venindesympati kriterier sat sin brede bag på lydklip , et journalistisk scoop som potentielt er regeringsvæltende/ ministerfyrende.
Plummers argumentation er at lydklippet er en skjult optagelse. Øøøhh hvaba, DR producerer selv og indkøber løbende udsendelser med udbredt brug af skjulte optagelser!

Jeg håber dæleme Nynne Bjerre Christensen's gruppering vinder over Mette Walsted Vestergaard, Kenneth Plummer's gruppering i kampen om hvilke nyhedskriterier der skal navigeres efter på DR.