Telegram

Løkke åbner for brugerbetaling for ældre

Telegram
15. marts 2010 kl. 17:09

De ældre i Danmark kan stadig selv komme til at betale for, at hjemmehjælpen kigger forbi med støvsuger og gulvskrubbe.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser nemlig ikke den kommende formand for Kommunernes Landsforening (KL), Jan Trøjborgs (S), forslag om at indføre brugerbetaling på rengøring hos de ældre.

- Det tager vi stilling til. Hvis det er et velkonsolideret socialdemokratisk ønske, så må vi se på det, siger han til Ritzau.

Dermed åbner han en bagdør for Socialdemokraterne, hvis de skulle lade de ældre betale selv. Samtidig bløder han diskussionen op i forhold til sin egen gruppeformand, Kristian Jensens, afvisning af forslaget.

Der har generelt ikke været meget opbakning at hente til forslaget på Christiansborg, hvor Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti ligeledes afviser at lade de ældre selv betale for rengøring.

Kun den nuværende formand i KL, Erik Fabrin (V), giver udtryk for, at man bør arbejde for øget brugerbetaling. Han mener tilmed, at man også bør overveje brugerbetaling på lægebesøg for de ældre.

I KL's bestyrelse er der ellers ikke megen opbakning at hente. Dansk Folkepartis nye bestyrelsesmedlem, Poul Nødgaard, og den socialdemokratiske Århusborgmester, Nicolai Wammen, har udtrykt sig negativt om idéen.

Horsensborgmester Jan Trøjborg, der vælges som formand for KL i denne uge, begrunder sit forslag med, at der kommer flere og flere ældre samtidig med, at det ikke er muligt for kommunerne at hente flere indtægter gennem skatterne.

/ritzau/

Opdateret 15. marts 2010 kl. 17:15

Mon ikke Jan Trøjborg burde melde sig in Venstre pr. omgående?

... det næste bliver vel at man kan adoptere og forsørge dem for staten ikke vil betale dem pension mere.
Det er disse folk, de gamle mennesker i samfundet som har bygget det op og fleste af dem har knoklet hele deres liv, det kan simpelthen ikke passe at folk som har betalt millioner i skat igennem deres nok lange arbejdsliv skal behandles på den måde, det er total disrespekt over for den ældre generation som nu har brug for vores hjælp.
mvh

Amerikaniseringen er næsten total. Næste skridt er at The Løkkemeister vil tage pensionerne og efterlønnen fra dem, bare vent og se. Han har da ingen skam i livet!