SF: Skilsmissesager skal undersøges

17. marts 2010 kl. 10:53Opdateret 17. marts 2010 kl. 11:00

Der er brug for en undersøgelse af de mange sager, hvor børn kommer i klemme i skilsmissesager. Det mener SF's retsordfører Karina Lorentzen efter blandt andet Børns Vilkår har meldt om stadig flere sager, hvor børn som følge af den nye forældreansvarslov bliver pressede til at vælge mellem mor og far.

- Jeg tror, at jeg uden at overdrive kan sige, at enhver rets- og familieordfører på Christiansborg kan berette om forfærdelige og hjertegribende mail fra forældre og børn, der bliver klemt af loven og jeg må sige, at hvis de mail er andet og mere end partsindlæg fra konfliktsøgende forældre, så er jeg stærkt bekymret, siger Karina Lorentzen, der foreslår en tilbundsgående undersøgelse af sagerne.

- Vi må simpelthen have aflivet problemerne, for ingen kan holde til, at denne lov eller forvaltningen af den ødelægger livet for børn og forældre, siger Karina Lorentzen.

Hun understreger, at forældreansvarsloven efter SF's mening var nødvendig og på mange måder gav især skilsmissefædre tiltrængte rettigheder. Derfor ønsker SF heller ikke at skrotte loven.

- Men jeg vurderer, at der er reelle problemer. Og vi hører altså stadig om børn, der skal have samvær for enhver pris og hvis det, man kan læse sig frem til, passer, så skriger det til himlen, siger Karina Lorentzen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu