Telegram

V-ansat undskylder Facebook-indlæg

En ansat i Venstres pressetjeneste hænger ansat på Christiansborg ud for at være psykisk syg ud. Efter kritik undskylder hun nu Facebook-indlægget.
Telegram
30. marts 2010 kl. 16:11

Venstres kommunikationskonsulent Ditte Okman undskylder nu, at hun på sin facebookprofil har hængt en ansat på Christiansborg ud for at være psykisk syg.

I et nyt indlæg skriver Ditte Okman, at hun er ked af sin "dumme og ubetænksomme kommentar".

- Undskyld, jeg beklager virkelig, hvis jeg har såret nogen. Det har aldrig været min mening. Jeg troede, at jeg skrev en kommentar i et privat forum til private venner. Det var aldrig meningen at min kommentar skulle ud, og slet ikke gøre nogen ondt, skriver Ditte Okman

Flere partier kritiserer således, at Ditte Okman på sin facebookprofil blandt andet skriver, at "der står en fucked up medicineret psykisk syg dame ... (stilling tilbageholdt af red.), der helt hæmningsløst hælder ud af sit triste lorteliv over enhver kunde".

Både Socialdemokraterne, De Radikale og Enhedslisten kræver, at Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), tager afstand fra indlægget fra medarbejderen. Lederen af Venstres Center for kommunikation og politik, Søs Marie Serup, har dog henvist til, at Venstre "ikke censurerer, hvad medarbejderne skriver på Facebook".

Ditte Okman kom sidste år fra ugebladet Se og Hør og har haft til opgave at profilere Venstre i ugeblade, ikke blot Billed-Bladet og Her og Nu, men også i blade som Bo Bedre, Euroman og Psykologi.

/ritzau/

Opdateret 30. marts 2010 kl. 16:35

Der er vel forskel på, hr statsminister, at tage afstand fra at din kommunikationskonsulent sviner et andet menneske til, og på at censurere.
Ditte Okman's udsagn om at hun troede hun skrev i et 'privat forum', fortæller noget væsentligt om kulturen i Venstres bagland.
Nåmmen jeg siger bare føj.

"Undskyld, jeg beklager virkelig, hvis jeg har såret nogen. Det har aldrig været min mening. Jeg troede, at jeg skrev en kommentar i et privat forum til private venner. Det var aldrig meningen at min kommentar skulle ud, og slet ikke gøre nogen ondt, skriver Ditte Okman"

En spindoktor der ikke har fattet at der ikke er noget der hedder "privat" på Facebook?!?!?

Hasse Christensen

Pinligt og meget sigende om spindoktoreres etik og moral... En undskyldning er ikke nok!!!

Kunne man forstille sig at jeg som folkeskolelærer svinede en af mine elever eller kollegaer til på Facebook, og bagefter kunne klare det ved at sige undskyld?!?

Hun er politisk udpeget men offentligt aflønnet! Derfor påhviler der hende af udvise en anstændighed omkring hendes job. At hun genfortæller en samtale fra hendes optik er en ting. Men at hun sviner og postulere en masse ting om en det også er ansat på Christiansborg er en helt anden ting.

Jeg syntes det ville være passende at ofrets fagforening fik Okman klynket op på et kors gennem et par søgsmål, samt at Venstre med Løkke i spidsen smed hende ud af deres lukkede og intolerente selvskab, så de sendte en besked til alle de andre spindoktorere!!!

grete jørgensen

Jeg begynder at forstå, at man kan rammes af politikerlede.
Tænk, at det er nødvendigt at ansætte en person for at profilere partiet i div. blade.
Jjeg troede at det var den førte politik, der skulle profilere politikerne.
Hvor naivt af mig at tro sådan.

Det er jo bare en aflednings manøvre for at fjerne presset fra udenrigsministeren, latterligt at de bruger skatteborgernes penge på det pjat.

Men godt at vide at venstre bruger deres arbejdstid på at skrive på facebook, bliv ved med det, så vi kan komme af med jer.

Slettet Bruger

Mht politik og moral er det måske okay for nogle vælgere at vide hvordan folk, som skal støbe kuglerne, ser på psykisk syge eller gerne omtaler andre rent privat, men det lyder dybt underligt, at folk som skulle have speciel meget viden om kommunikation ikke har kendskab til facebook og åbne profiler!

" Ditte Okman ....har haft til opgave at profilere Venstre i ugeblade ...".

Jamen det går da fint. Tak for indblikket !

Slettet Bruger

Der skal vel en del kroner i kassen for at kunne betale diverse spindoktorer, som kan administrere demokratiet for vælgerne og informere med veltilrettelagte historier i dameblade eller med mudderkastning andre steder. Hvad modtager partierne mon til deres ’ædle’ formål fra skatteyderne? Kan det passe, at de hvad angår statslig støtte og udover tilskuddet vedr. kommune og regionshalløjet på baggrund af folketingsvalget, i 2010 vil komme til at modtage 27,50 pr. stemme?

Ditte Okman:

"Jeg troede, at jeg skrev en kommentar i et privat forum til private venner."

Det er simpelthen den dummeste undskyldning for en undskyldning jeg nogen sinde har læst. Okman påstår her, at hvis det virkelig havde været et privat forum, så synes hun at udtalelserne er helt i orden. Så undskyldningen er ikke på nogen måde en undskyldning for udtatelelsernes indhold, men udelukkende at "uvedkommende" fik dem at se.

Forhåbentligt har dette indblik i Ditte Okmans inderste ødelagt hendes troværdighed i de flestes øjne, selv om det nok er for meget for langt, VKO vælgerne synes at være bemærkelsesværdigt tolerante når det kommer til udgydelser af den karakter (f.eks. Langballe-sagen).

Heinrich R. Jørgensen

Ditte Okman har vel blot anvendt den sproglige stil, hun er blevet oplært i, hos Sex & Hor.

"men det lyder dybt underligt, at folk som skulle have speciel meget viden om kommunikation ikke har kendskab til facebook og åbne profiler!"

Vel også den del der bør indikere der er noget andet på færd, men skulle tilfældet være hun er så blank, så hun da blevet klogere.

Jeg vil tro et barn på 10 eller yngre for den sags skyld har styr på den slags, men ambitionerne er nok bare ikke så høje på Christiansborg.