Telegram

Danskerne drikker tættest af alle EU-lande

Danskerne ligger fortsat i EU's alkoholførerfelt, viser undersøgelse. Til gengæld har vi mindre lyst end andre europæere til at blive advaret om faren ved det.
Telegram
21. april 2010 kl. 12:00

"Så gir han nok en lille én, en lille én og nok en lille én".

Danskerne er EU's førende drukkenbolte. Det viser en ny undersøgelse fra EU atter engang. Ifølge den drikker 93 procent af danskerne alkohol efterforfulgt af svenskere og hollændere med henholdsvis 90 og 88 procent. Mens det i ellers fremragende vinlande som Portugal og Italien kun er henholdsvis 58 og 60 procent, der drikker.

Men selvom undersøgelsen fra det såkaldte Eurobarometer altså viser et tæt drikkeslægtskab mellem danskere og svenskere, så er der en stor forskel: Kun én procent af nabofolket drikker alkohol dagligt.

Sammen med finnerne, irere og englændere er danskerne til gengæld blandt de tørstige, der drikker flest genstande dagligt. En udvikling, der i øvrigt ikke har ændret sig siden en tilsvarende undersøgelse i 2003.

Mens danskerne altså har godt greb om flasken, så synes vi til gengæld ikke, at det er så påkrævet at trætte befolkningen med for mange kedelige advarsler om alkoholens skadelige virkninger.

Danmark ligger derfor i bund i EU-landene, når det gælder opbakningen til advarsler i alkoholreklamer og på alkoholflasker. Også når det gælder forbud mod alkoholreklamer, der henvender sig til unge mennesker, er den danske støtte lavest.

/ritzau/

Opdateret 21. april 2010 kl. 12:05

Thorsten Lind

..hvorfor drikker Jeppe?

Har de også undersøgt hvor mange der lyver?

Denne type undersøgelser siger altid mere om dem der stiller spørgsmålene, end om dem der svarer.