Telegram

Villys vidunderbarn på vej i SF-ledelse

Den 25-årige Thor Möger Pedersen er nu valgt ind i SF's landsledelse og ventes på tirsdag at blive partiets næstformand. Men det sker ikke uden intern kritik.
Telegram
25. april 2010 kl. 13:20

Med næstflest stemmer - 228 - er den blot 25-årige Thor Möger Pedersen søndag blevet valgt ind i SF's landsledelse på partiets landsmøde i Odense Congress Center.

Dermed rykker Thor Möger Pedersen endnu et skridt nærmere den næstformandspost i partiet, som ledelsen forlængst har udset til det strategiske stortalent.

Om Thor Möger Pedersen rent faktisk får næstformandsposten bliver dog først afgjort, når den 17 personer store landsledelse på tirsdag konstituerer sig.

Den store opbakning til Thor Möger Pedersen er dog blandet med kritik fra flere af SF's folketingsmedlemmer.

- Det er ikke foreneligt med min demokratiopfattelse, at man nærmest har lagt ham frem som den eneste mulighed. Jeg synes, det er forkert, når Villy på den måde på forhånd prioriterer, at en given person skal være næstformand. Og jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende, siger dyrevelfærdsordfører Kristen Touborg.

Thor Möger Pedersen mener dog selv, at han har gjort, hvad han kunne for, at hverken partiledelsen eller han kunne kritiseres. Eksempelvis ved at han for en måned siden opsagde sit som job som strategisk rådgiver for SF på Christiansborg.

- Men jeg skal ikke beklage mig. Når man stikker snotten frem, er der også nogen, der slår ud efter den, siger han.

Bliver Thor Möger Pedersen som forventet næstformand i partiet, bliver han en del af den fire personer store partiledelse.

Spørger man ham, om han stiller op til folketingsvalget, lyder han næsten som en kopi af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), når denne blev spurgt, om han skulle være Nato-chef:

- Det har jeg ingen aktuelle planer om. Men man skal aldrig sige aldrig.

Er du socialist?

- Også i dén grad, lyder svaret prompte fra den - måske - kommende næstformand.

/ritzau/

Opdateret 25. april 2010 kl. 17:08

Villy Søvndal ser dog ikke noget odiøst i, at han har peget på hans foretrukne næstformandskandidat.

- Det, synes jeg er min pligt som leder. Det gjorde jeg også, da den tidligere næstformand, Jakob Nørhøj, blev valgt. Så han (Kresten Touborg, red.) har set det før, men han har muligvis glemt det, siger Villy Søvndal.

Det skulle ikke med denne gang?

Morten Kjeldgaard

Kristen Touborg må føle det som at stå på en tømmerflåde hvor rebene er ved at løsne sig.

Heinrich R. Jørgensen

Hvor kommet udtrykket "Villys vidunderbarn" fra? Er det noget han kaldes blandt de delegerede -- dog uden at de vil citeres for det -- eller er det noget journalisten selv har digtet?

De har nok kreativ søndag på ritzau.

Morten Kjeldgaard

Når man stikker snotten frem, er der også nogen, der slår ud efter den, siger han.

Det lyder som en slet skjult advarsel til eventuelle kritikere i partiet...

Mon ikke det er en af Ritzaus sportjournalister der har fundet på at kalde Möger for "et strategiske stortalent"? Hvis det er tilfældet, kan Villys vidunderbarn glæde sig over, at spotrsjounalisten ikke fandt på at betegen ham som en midtbanegeneral.

Det lyder som en slet skjult advarsel til eventuelle kritikere i partiet…

Morten nævn lige et parti der ikke har haft interne stridigheder, der rent faktisk har et mandat.

Morten Kjeldgaard

Tjaa, Tor Möger Pedersen har arbejdet på Christiansborg siden valgkampen 2007. Han omtales med ærefrygt selv af borgerlige rådgivere, som givetvis ærgrer sig over at de ikke først fik fingrene i ham. Det er givetvis et i meget specielt miljø af spindoktorer, agitatorer og professionelle løgnmagere, at man kan høste anerkendelse på at manipulere og tilrettelægge.

For personer som Tor er det politiske projekt givetvis helt underordnet. Det handler om magt, indflydelse og positionering. Og om en eller anden syg form for skakspil mod de andres spindoktorer.

Et rigtig godt eksempel på hvor dygtig Tor og hans magthunde er hvordan man fik lanceret Mattias Tesfaye i DR2 deadline. Her blev Mattias præsenteret af værten, Jes Dorph Pedersen, som en ung håndværker fra Jylland, som i et læserbrev beklagede sig over den stigende akademisering af de praktiske uddannelser, og en mangel for respekt for håndens arbejde. Sympatisk og interessant ung fyr. Men tingene var ikke som de foregav.

Siden har det vist sig, at Mattias Testaye aldeles ikke er en almindelig, ubeskrevet fyr direkte fra skurvognen, men omhyggeligt placeret for at viderebringe et budskab og samle stemmer. Mattas er i dag blevet valgt ind i SFs landsledelse med flest stemmer af alle.

Derfor omtaler medierne Tor Möger Pedersen som et supertalent. Holdningerne, det er nogen man vælger efter den videnskabelige, statistiske fremgangsmåde.

Han omtales med ærefrygt selv af borgerlige rådgivere, som givetvis ærgrer sig over at de ikke først fik fingrene i ham. Det er givetvis et i meget specielt miljø af spindoktorer, agitatorer og professionelle løgnmagere, at man kan høste anerkendelse på at manipulere og tilrettelægge.

Så det du siger er at SF skal møde op med en kniv til en kamp med pistoler?

Annemette Nedergaard

Hvordan i alverden kan de vælge Mattias Testaye ind i landsledelsen ?
Manden var for 5 år siden medlem af dkp-ml, og havde vist endda tillidsposter. Et venstre-ekstremistisk parti, der end ikke forsøger at skjule deres Stalin-facination.

Morten Kjeldgaard

Annemette, intet kan efterhånden overraske. Jeg har faktisk ikke hørt om partiet siden Enhver Hoxha døde og efterlod et Albanien i grænseløs fattigdom og overstrøet med trekvart million betonbunkere.

Lad mig blot sige dette: vejen til politisk magt går gennem at tale til folkets følelser, indignation og vrede. Venstrefløjen er rig på gode og retfærdige mennesker, som er oprørte over uretfærdigheder i samfundet. Derfor er det let for politiske manipulatorer at komme frem der. Der er masser af eksempler og sjovt nok er mange af dem siden gledet over på yderste højrefløj. Karen Jespersen, Ralf Pittelkow, Søren Espersen, Mogens Camre m.fl.

Morten Kjeldgaard

Du har stadig ikke svaret på mine 2 spørgsmål? men det kan du jo så ikke åbenbart.

Du fyrer bare mere løgn af fra hoften, selv en frost kylling fra netto kan gennemskue.

Lad mig blot sige dette: vejen til politisk magt går gennem at tale til folkets følelser, indignation og vrede. Venstrefløjen er rig på gode og retfærdige mennesker, som er oprørte over uretfærdigheder i samfundet. Derfor er det let for politiske manipulatorer at komme frem der. Der er masser af eksempler og sjovt nok er mange af dem siden gledet over på yderste højrefløj. Karen Jespersen, Ralf Pittelkow, Søren Espersen, Mogens Camre m.fl.

Nævn hvilken manipulator der har orkestreret det?

Ingen af dem du har nævnt har haft nogen politisk indflydelse, det er fodnoter i dansk politik.

Så kan VKO ånde lettet op: Den her omtalte enorme begavlese udtaler til Berlingske: »Jeg har altid været meget fascineret af »The Godfather«. Det er en meget bedre indføring i organisationsteori og strategi end meget teoretisk halløj."

Hvis Möger skal have brug for mere organisatorisk inspiration skulle han måske studere Jønke´s udgivelser eller oprette en VL gruppe med HA´ere, Black Cobra´s og Store A fra Blågårdsplads, de kan nok liiiige lærer ham lidt om gadens lov. Som åbenbart er bedre en Professorer som Mintzberg mfl.

-Med den form for "modenhed" behøver Løkke vidst ikke frygte et valg, uanset hvad meningsmålingerne siger....

Lars hansen

sagde han for et par år siden, så næppe noget nyt der.

Nu gentog han det så til et interview til Berlingske idag, det blev ordene ikke mere bevingede af.

Jeg kan se du selv kan lide at citere hollywood udgaver af gadens lov, i dit tilfælde "the Untouchables".

Prøv at læse Mario Puzo, så vil du så hvor ubehjælpelig ringe uintelligent litteratur det er. At Coppola så har filmatiseret nogen meget underholdende film, er helt udenrelevans, for at man foretrækker denne form for kriminalitetsromantiserende litterært trash, fremfor intelligent videnskabeligt baseret ledelseslitteratur.

At man så ydermere praler med det gentagne gange, viser bare for at blive i den valgte terminologi, at SF vitterligt har valgt at tage en kniv med til en krig udkæmpet med atommissiler, som f.eks. Bent Falbert.

Lars hansen jeg må skuffe dig, jeg er socialdemokrat. Og citat muligvis, men det var passende.

Og svar udebliver fortsat, så den faldt vel der hvor den var tilsigtet.

Dine ord, er dog blot ord, dine handlinger er det der giver dig karakter, hvor er det du lige står på den front Lars?

citat?

@Jesper -Det skuffer mig da ikke du er socialdemokrat ;-)

Morten Kjeldgaard

Jesper Wendt, hvis ikke du gider bruge bare to minutter til at argumentere for dine holdninger, skal du ikke forvente at jeg eller andre gider svare dig. Det er ikke nok at du bare hiver en paragraf ud af mine indlæg og stiller dumme spørgsmål til dem, som tilsyneladende kun har til formål at afspore diskussionen. Hvis du f.eks. ikke forstår at Karen Jespersen eller Søren Espersen osv. har haft betydning i dansk polik kan vi ikke føre en meningsfuld debat.

At du ikke ikke er enig i min analyse af hvor SF er på vej hen er fair nok. Jeg vil ikke engang afæske dig dokumentation for din holding, for det ved jeg at ikke kan lade sig gøre at fremskaffe. Men du kan i det mindste forsøge at argumentere. Jeg bruger den sparsomme plads her i forummet til at fremføre mine egne holdninger -- ikke til at rakke ned på andre debattører.

Men ja du kan da godt ha en point i det er mindre heldigt, men han er jo også kun en dreng endnu.

Morten Kjeldgaard vi bliver næppe enige om så solen stod klart om natten.

Jeg kan dog på ingen måde se mine spørgsmål er irrelevante, eller trukket ud af en sammenhæng, så det må jeg jo så undres over.

Mon ikke Morten Kjeldgaard bare synes det var en ligegyldig kommentar, han synes tydeligvis ikke at målet nødvendigvis helliger midlet.

Morten Kjeldgaard

For unge læsere af diskussionen skal vi måske lige fortælle lidt om DKP-ML, som vi tidligere i diskussionen har hørt at den friske unge murersvend Mattias Tesfaye har tilhørt.

DKP-ML var tidligere en ekstrem organisation, som i 70'erne og 80'erne af samtlige andre organisationer på venstrefløjen blev kaldt "de røde fascister" og blev skyet som pesten. DKP-ML's store forbillede var Enhver Hoxha, Albaniens enevældige -- og formentlig sindssyge -- diktator. Slå det selv efter på nettet.

Det er en altså en person, der tidligere har tilhørt denne organisation, og som for nyligt har præsenteret sig for offentligheden som en uskyldig murersvend, der nu har taget plads i SFs landsledelse. Tal om målet der helliger midlet.

Dennis Granquist

@Morten Kjeldgaard

Tak for din ihærdighed.

Jeg sad som den naive – indrømmet – seer og så Mattias Testaye på DR2s 2. sektion og glædede mig over den talentfulde murersvend, der kunne råbe den intellektuelle elite op.
Det viser sig tilsyneladende at være orkestreret af SF’s ledelse og spinkontor.
Øv. Min søvn bliver forstyrret af den slags.

Martin Vindum

Jeg har lang tid holdt mig fra blogs på Berlingske og Politiken, fordi enhver debat før eller siden bliver destrueret af DF automatiske telefon/Blog svarer.
Så Morten og Lars, viser nu at R er hoppet med på den vogn, debatten er da på et lidt højere niveau, men da målsætningen fra de to herrer er klar også nyttesløs.
I et andet forum bekræftigede de ovenikøbet sig selv i over hvor evigt ret de havde, he he he
Nej drenge hvis det er stilen så hop i over til Mogensen og venner og blog videre der.

MVH Martin

Nu var jeg ikke klar over at debatten her var et lukket forum, eller hvem den lukkede kreds skulle bestå af.

Martin hvad har jeg skrevet der giver dig en rimelig forventning om at jeg skulle være fra R?

Jeg har for 2 uger siden meldt mig ud af SF, fordi jeg er træt af højredrejningen, og den totale mangel på debat på tværs af partiet, ikke mindst drevet at talentløse Möger. Så meget for din skarpe analyse, fjols!

Martin Vindum

Jep
Tak for din bekræftelse af min teori.
Nej Lars jeg har selvfølgelig intet belæg for at sige at du er radikal, men det er dog sjovt så travlt dig og din bon kammerat Morten har med at sende R i den borgerlige fløj, især når du mener at SF er blevet for højredrejet
Nej Lars dette er et åbent debatforum, undskyld hvis jeg indimellem har en lidt morbid humor, men jeg har det nu engang sådan, at jeg ikke gider debatterer med folk der slynger ukvemsord ud mod hinanden, og derfor står af...

Hilsen
Et fjols
Martin

Sider