Enhedslisten udfordrer en S-SF regering

S og SF må vælge mellem de borgerlige og Enhedslisten. Men så er Liste Ø også klar til at tage et politisk ansvar, lyder det fra politisk ordfører.
14. maj 2010 kl. 15:47Opdateret 14. maj 2010 kl. 15:50

Enhedslisten stiller en kommende S-SF regering over for et valg: Hvis Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt vil føre en ny politik, så er Liste Ø klar til at levere stemmerne.

- I skal samtidig vide, at vi ikke vil være med til at tvinge hårdtarbejdende sygeplejersker, butiksansatte, sosu'er og buschauffører - der i forvejen har svært ved at få arbejde og familieliv til at hænge sammen - til at sætte arbejdstiden op.

Sådan lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, i hendes åbningstale på partiets årsmøde i København.

- I kan bruge det nye flertal, som vi får sammen, til at føre en grundlæggende ny politik i Danmark, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun vil bruge det nye flertal til at knække ulighedskurven, udvikle velfærden og stoppe privatiseringer og udliciteringer.

På årsmødet i Korsgadehallen på Indre Nørrebro, skal de delegere lørdag stemme om et forslag fra hovedbestyrelsen om, at Enhedslisten - for første gang nogensinde - skal kunne stemme for en kommende rød regerings finanslov.

Heller ikke Socialdemokraternes og SF's forslag i planen "Fair løsning" om at få de studerende hurtigere gennem uddannelsessystemet kan blåstemples på den yderste venstrefløj.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Per Thomsen

“S og SF må vælge mellem de borgerlige og Enhedslisten.”

Der er behov for at Enhedslisten melder klart ud, at man unde ringen omstændigheder kan støtte en S-SF regering, der anvender Dansk Folkeparti som støtteparti.

Tommy Karstensen

Selvfølgelig skal EL nok holde hånden under en S-SF regering. Det så vi under Nyrup. Fløjpartierne sender jo sjældent deres foretrukne regering i mindretal, så både El og S-SF kommer til at fire på deres krav...

Per Thomsen

Tommy Karstensen:

."Fløjpartierne sender jo sjældent deres foretrukne regering i mindretal, så både El og S-SF kommer til at fire på deres krav…"

I så fald skal der godt nok sluges nogle kameler, ikke mindst når det gælder retspolitik og udlændingepolitik.

Enhedslisten står fast på sin traditionelle humanistiske, internationalistiske og solidariske tilgang til indvandring. I Enhedslisten ser man på indvandring med udgangspunkt i en socialistisk klasseanalyse, og ikke med udgangspunkt i en nationalistisk kulturanalyse.

Omvendt har S og SF overtaget hele pakken fra Dansk Folkeparti når det gælder menneskesyn, værdier retspolitik og udlændingepolitik.

S og SF har oven i købet meldt ud at Radikale og Enhedslisten ikke kan få indflydelse på disse politikområder, og derfor er det yderst vanskeligt at se, hvordan der kan komme et regeringssamarbejde i gang mellem De Radikale, S, SF og Enhedslisten.

Tommy Karstensen

Per,
OK, jeg var ikke klar over det sidste du skriver. Det virker som om du ser skeptisk på S-SF muligheder, hvis tallene ser ud næste år som de gør nu? Kan da godt se det kan ligne noget af et kludetæppe, men forhandlinger plejer dog at bringe lidt nyt. Man klipper vel en tå og hugger en hæl? Jeg tror bestemt Helle og Villy har en kæmpe opgave foran dem hvis Fair Forandring m.m. skal i hus. Det kan jeg godt fornemme...