Q8 kåret som multinasser af Enhedslisten

Det multinationale selskab Q8 har i 27 år ikke betalt skat i Danmark. Nu giver Enhedslisten selskabet prisen som danmarksmester i "multinasseri"
14. maj 2010 kl. 17:09Opdateret 14. maj 2010 kl. 17:15

En række multinationale selskaber betaler ikke skat i Danmark. Men ét af dem overgår trods alt de andre i manglede betalinger, mener Enhedslisten.

På Liste Ø's årsmøde i København har partiet kåret Q8 som "danmarksmester i multinasseri".

Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, begrunder prisen med, at Q8 i 27 år angiveligt ikke har kunnet præsentere et overskud der nødvendiggjorde, at der skulle betales selskabsskat.

- Q8 har ikke betalt skat siden 1983, hvilket var det år, selskabet kom til Danmark. Dengang opkøbte Q8 et firma, som i årtier betalte, men lige pludselig stoppede det, siger Frank Aaen.

Kuwait Petroleum er et af verdens største olie og benzinselskaber og er drevet af den kuwaitiske stat, hvor selskabet er en krumtap i landets økonomi. I Danmark driver selskabet Q8.

Selskabet omsætter for 1000 milliarder dollar og havde i 2008 en nettoindkomst på 48,5 milliarder kroner.

Q8 i Danmark beskæftiger 2000 medarbejdere.

- Venstrefløjen har i årevis gjort alt for, at også de multinationale selskaber skulle betale skat, så lad os håbe, at det bliver sidste år, at vi kan uddele prisen, siger Frank Aaen.

Enhedslisten har lavet en særlig hjemmeside, www.multinasserne.dk, og en facebookgruppe af samme navn som skal sætte fokus på de multinationale selskabers manglende betaling

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alex Jensen

Jeg er fuldstændig målløs over at det kun er EL som tager fat på dette MASSIVE problem. Der er TONSVIS af kontanter der kan hentes ved at svinge pisken over disse asocial skattesnydere. Jeg garanterer at det parti der fik dem ned med nakken vil vinde en jordskredssejr ved næste valg!

Kapitalismen er anvendelig til at skabe materielle goder, men som det ses, dur den ikke, når udkommet skal fordeles.
Nuvel. Her er jo madding til DF. Vi er vel så heldige, at Q8 kapitalisterne fra Kuwait er muslimer, og så kan vi vel nu være sikre på, at folkedragtpartiet vil have gang i standretterne. - Eller er de mon så driftsikre, når der er penge i klemme? Hmm vi får se, om de er rigtige hadere, eller om de kun vil sparke til de, der allerede ligger ned.

Stig Larsen

Det er da også meget bedre at betale skat hjemme i Kuwait, som jo er skattefrit. Det er ikke kun Danmark som har det problem med Q8.

Desværre er befolkningen ligeglade. Var de ikke det så var der ikke en eneste der tankede i dette nasserselskab.

Martin Kaarup

Helt enig Axel Hansen.

Befolkningen er ikke ligeglade, men de bliver forledt til at tro det social bedrageri der sker befolkningen imellem er så stort så stort så altoverskyggende stort - og ingen aktionærejet presse med respekt for helle aktionærgruppens spredte investeringer har "lyst" til at rapportere om samfundet absolutte bærm, de grådige luddovne og kriminelle aktiomærer.

Til gengæld rapportere de gerne og oftest om befolkningens snydere, soi sammenligning er i promille-klassen.

http://www.information.dk/telegram/233146

Ole Gerstrøm

Man skulle have lyttet til Glistrup og afskaffet indkomstskatten. Q8 foretager givetvis stribevis af olieindkøb hver eneste dag. Priserne bevæger sig hele tiden. Hvordan kan man bevise, at en given pris var for høj? Markedsprisen er ikke noget man kan slå op i en prisliste.