Rekordantal flytter til Danmark fra Skåne

Antallet af personer, der sidste år flyttede til Danmark fra Skåne, når nye højder. Tal fra Danmarks Statistik viser, at færre og færre flytter den anden vej.
4. maj 2010 kl. 10:15Opdateret 4. maj 2010 kl. 10:20

Næsten 3000 mennesker pakkede sidste år flyttekasserne for at tage turen over Sundet og slå sig ned i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik er der tale om en ny rekord og en tendens, der har udviklet sig de seneste tre år.

I forhold til 2008 udgør sidste års flytninger en stigning på 16 procent. Godt og vel hver anden person i gruppen af mennesker, der flytter mod vest, er født i Danmark, mens hver tredje er født et andet sted end Danmark og Sverige.

Den sidstnævnte gruppe udgør en stadig større del af flytningerne. For ni år siden var 15 procent født uden for de danske og svenske grænser, mens andelen sidste år var nået op på 32 procent.

10 år efter, at Øresundsbroen åbnede, er antallet af personer, der tager henholdsvis til og fra Sverige stort set udlignet.

Mens menneskestrømmen fra Østdanmark til Skåne i 2006 var næsten tre gange så høj som den modsatte vej, lå den sidste år blot en tiendedel højere.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Chris Green

Så slipper Malmø kommune af med den bølge af danske bekvemlighedsflygtninger der i årevis uden at betale en krone i skat til Malmø kommune har nasset svenske velfærdsgoder, stillet urimelige krav til børnehaver og skoler om bland andet bedre danskundervisning. Hobet sig sammen i ’dansker ghettoen’, send børnene på sommerlejre i Danmark, for at ikke tabe kontakten med det danske sprog og kultur. Det kniber ikke så lidt med integrationsviljen hos dansker udenlands…

Travis Malmzon

Chris Green:

Jeg mindes ikke at have set danskere repræsenteret i den svenske kriminalitetsstatistik, og med hensyn til skattebetalingen er det et spørgsmål mellem Malmø og Stockholm.
Der gælder samme regler for danskere i Sverige som for svenskere i Danmark.

Måske skulle du lufte dine fordomme sammen med dine åndelige brødre i DF andetsteds.

Jeg ser ikke svenskere i Danmark som et problem, jeg er sikker på, at svenskerne mener det samme om danskere i Sverige.

Chris Green

Kære Travis & Rune,

Mit indlæg var men som grovkalibret satire og ironi, og mine sympatier ligger så langt fra DF man kan komme..

Fortsat god dag,

kh,
C.

Travis Malmzon

Chris Green:

Du kom ellers tæt på må man sige.

Pas på:
Når man jager et spøgelse, kan man risikere selv at blive et.

Eller som den store regent har udtalt:
"Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger. Så møder vi dem med kølighed, og så er der ikke langt til chikane og grovere metoder – det kan vi ikke være bekendt.