Westergaard anklager ZDF for selvcensur

Kurt Westergaard tror ikke på ZDF's begrundelse for at aflyse en tv-optræden med ham. Det er selvcensur, siger han.
3. maj 2010 kl. 16:53Opdateret 3. maj 2010 kl. 17:00

Det er selvcensur af skræk for følgerne.

Sådan affærdiger tegneren Kurt Westergaard den tyske fjernsynskanal ZDF's officielle begrundelse for at droppe et ellers planlagt interview med ham i underholdningsprogrammet Markus Lanz Show.

- Det er selvcensur, og det er af den værste slags, fordi begrundelserne ikke kan kontrolleres ligesom ved officiel censur, der har kendte kriterier for det, siger Kurt Westergaard.

ZDF har begrundet aflysningen med, at Muhammedtegningerne ikke er et emne, der passer ind i et underholdningsprogram. Men den begrundelse tager Kurt Westergaard ikke for gode varer. Han henviser til, at ZDF med åbne øjne sendte en journalist for besøge ham i Århus for en lille måneds tid siden.

- Hun kendte i forvejen alt til mig, og det var helt klart, at jeg skulle med i underholdningsprogrammet, siger Kurt Westergaard.

Han betragter ZDF's afbud som endnu et skridt på glidebanen mod eftergivenhed over for pres på ytringsfriheden fra islamiske kredse, siden dagbladet Politiken stak en undskyldning ud for at have trykt tegningerne.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Andersen

"Det er selvcensur af skræk for følgerne." kalder Kurt Westergaard ZDF's beslutning. Ligesom når man siger til svigermor at hendes udkogte kartofler og dødkedelige steg smager godt.

Social kompetence er der andre der vil kalde det, gå på kompromis med principperne, lev i fred og ro...

Slap nu af Kurt.

Dorte Sørensen

Det kunne også tænkes, at ZDF efter besøget i Århus fandt, at Westergaard ikke var vigtig/underholdende nok til et program.

Per Jongberg

Er der ikke en eller anden, der kan fortælle fyren, at Anders Fogh Rasmussen er rejst. Han er her ikke mere.

Der er ikke mere at komme efter !

Christian Olesen

Er der ikke en eller anden, der kan fortælle fyren, at Anders Fogh Rasmussen er rejst. Han er her ikke mere.

Kurt Westergaards tegning har ikke en skid med ytringsfrihed at gøre, han var bare en brik i den af DF inspirerede forfølgelse af muslimervat at gøre,
dem der lå ned i forvejen skulle man bare ha at sparke til og træde på.
Og gu ske lov Anders Fogh er væk!
Det er det mest positive der er sket længe.
Og historien vil straffe det fjols!

Jesper Nielsen

Jeg kan kun være enig med Christian Olesen, de tegninger har ikke noget som helst med ytringsfrihed at gøre.
Kurt Westergaard, kan snart ikke trække mere ud af de tegninger, det er nok hans største problem.
Der snart ikke er flere der gider høre eller beskæftige sig med dem mere.
Selv DF virke tavse i denne debat..
Han kan for min skyld skælde til højre og mere til højre, men ytringsfrihed har intet med sagen at gøre.
Hvis ZDF ikke vil have ham med i deres program er det deres sag, og deres frie valg.

Thomas Holm

ZDF har meddelt at en lystig underholdningstalkshow var det forkerte format og at de har planlagt en mere alvorlig debat om det senere på året.

efter min mening er den tegning bare et værktøj som højrefløjen elsker at vifte med imens de råber "YTRINGSFRIHED", nu må de latterlige medspillere prøve at begynde at forstå, at selvom det alt sammen giver mening i deres snæversynede sind, står resten af verden og ser måbende på hvordan folk her i Danmark åbenbart er alt fra 2-10 år bagefter når det kommer til at følge de politiske strømme der nogle gange bevæger sig hurtigere end tungnemme mennesker kan følge, specielt når der skal være tid til alt det underholdning i tv, så har man nemlig ikke så meget tid til at tænke over småting som lyvende politikere, aggressions krige og bedrageri af al slags,.. 'DET HAR VI SIMPELTHEN IKKE TID TIL, VI VIL UNDERHOLDES OG LUKKE DEN INDRE SVINEHUND UD', vågn nu op for h

..og jeg kan garantere dig at med 10 år af arrogant politik og racisme her i landet er Danmarks ry i udlandet desværre røget ned på den nederste etage i parkeringskælderen.

Karsten Aaen

Nu kan jeg faktisk se det omtalte Markus Lanz show; det er er et underholdnings-show, som gør grin med alt alle. I et af de sidste shows, ville Markus Lanz udslette Danmark og erstatte det med Jamaica. Heldigvis reddede publikum 'os', så Jamaica endte nede ved Holland tror jeg.

Og ZDF's begrundelse er ganske korrekt og stilig, mener jeg.

Dennis Granquist

Censur er dejligt, rigtigt og sundt, når det sker som følge af selvkritik.
K. Westergaard skulle prøve det.

Jesper Wendt

Kan ikke se der var noget i vejen med de tegninger, jeg kan se der var noget galt i at kritisere dem og føle sig trådt på. Det viser bare at den fortolkning der praktiseres i Danmark er yderst højredrejet, som desværre nok er naturligt når man forlader sit land, så holder man endnu mere fast i sine traditioner. Bare kedeligt det skal føre til at folk begynder at hade hinanden, jeg mener sagtens der kan være plads til Islam i det Danske samfund, men jeg mener så sandelig også at Islam skal respektere andre, ellers synes jeg de skal læse og fortolke koranen igen, for de har tydeligvis ikke fattet budskabet så.