Telegram

Boligselskaber er imod rød renoveringsplan

Boligselskabernes Landsforening vender tommelfingeren nedad til S-SF's plan om at hente fire milliarder fra Landsbyggefonden til renovering af lejeboliger.
Telegram
9. juni 2010 kl. 12:31

Socialdemokraterne og SF skal holde snablen fra Landsbyggefonden for at hente fire milliarder kroner til at renovere almene lejeboliger, siger formanden for Boligselskabernes Landsforening, Palle Adamsen.

- Det svarer til at fodre hunden med sin egen hale at tage pengene fra Landsbyggefonden, som er lejernes egne opsparede penge, siger han.

S-SF's forslag kommer, fordi boligejere sidste år fik halvanden milliarder kroner til renovering for at holde håndværkerne i arbejde. Lejerne fik kun to procent af puljen.

Boligselskabernes Landsforening advarer om, at Landsbyggefonden langsomt tømmes, fordi finansministre fra Mogens Lykketoft (S) over Thor Pedersen (V) og Lars Løkke Rasmussen (V) til Claus Hjort Frederiksen (V) har hentet penge i fonden til at bygge nye almene boliger.

- En betydelig del af Landsbyggefondens midler bruges til at betale statens udgifter til nybyggeri. Focus glider væk fra renovering af den store eksisterende byggemasse, siger Palle Adamsen.

Indtil 2013 har fonden årligt 2,4 milliarder kroner til projekter, som alle er disponeret. Der er et efterslæb på otte milliarder kroner i ansøgninger fra almene boligforeninger til at renovere lejeboliger, påpeger han.

/ritzau/

Opdateret 9. juni 2010 kl. 12:35