Minister: Opsøg krigsveteraner

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech er tilsyneladende vendt på en tallerken og mener nu, at psykisk syge krigsveteraner skal opsøges og tilbydes hjælp.
28. juni 2010 kl. 03:42Opdateret 28. juni 2010 kl. 03:45

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) erkender nu, at der er behov for at opsøge de danske krigsveteraner og tilbyde dem hjælp. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

For en uge siden fastholdt hun ellers, at veteraner med psykiske problemer selv må henvende sig. Siden da har Jyllands-Posten afdækket, at mange veteraner er så syge, at de ikke evner selv at tage kontakt.

- Jyllands-Postens artikler har været med til at afdække, at der er behov for at opsøge nogle af veteranerne. Hvem der skal gøre det, må bero på en konkret vurdering af den enkeltes situation.

- Nogle har behov for psykiatrisk hjælp eller den rette psykologhjælp. Andre for at tale med en socialrådgiver. Vi kan altid gøre det bedre, siger Gitte Lillelund Bech, der vil sikre, at den opsøgende indsats bliver en del af regeringens kommende veteranpolitik.

Hærens Konstabel- og Korporalforening roser ministerens for at være blevet klogere.

- Der skal være en myriade af initiativer og tilbud, hvis samfundets sikkerhedsnet under veteranerne skal blive så fintmasket, at de ikke falder igennem, siger formanden Flemming D. Vinther til avisen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Wendt

"- Der skal være en myriade af initiativer og tilbud, hvis samfundets sikkerhedsnet under veteranerne skal blive så fintmasket, at de ikke falder igennem, siger formanden Flemming D. Vinther til avisen."

Hærens Konstabel er så klar til at ofre de i forvejen negligerede borgere der ikke for den fornødne hjælp, pengene skal jo tages fra en eller anden kasse. Så det kommer til at ramme de svageste i samfundet yderligere, det håber jeg at man fra journalisternes side vil afdække, da omfanget af dette vil få store konsekvenser.

Jeg er helt for ideen om at hjælpe folk der har det dårligt, det skal så bare ikke være på bekostning af andre udsatte i samfundet.