Telegram

Bornholm vil holde politikfestival

Både Region Hovedstaden og Bornholm vil tage indenrigsminister Bertel Haarder på ordet og arrangere en dansk pendant til den svenske politikevent Almedalsugen
Telegram
14. juli 2010 kl. 03:00

Danmark kan få sin helt egen, årligt tilbagevendende politiske megaevent på Bornholm - inspireret af den traditionsrige svenske Almedalsuge. Det skriver Berlingske Tidende.

Både hovedstadens regionsrådsformand, Vibeke Storm Rasmussen (S), og Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), vil påbegynde reelle forhandlinger med indenrigsminister Bertel Haarder (V), der i sidste uge begejstret luftede idéen over for avisen.

Det gjorde han efter at have tilbragt flere dage sammen med mange tusinde af andre politisk interesserede i Almedalen i Visby på Gotland.

Her møder den svenske magtelite under yderst afslappede former hvert år folket, hinanden og masser af lobbyister i en syv dage lang demokratifest, der har ualmindelig stor indflydelse på svensk politik.

Nu vil både hovedstaden og Bornholm tage ham på ordet.

- Vi har tidligere i flere omgange drøftet idéen med de ansvarlige for arrangementet på Gotland, for det er en fantastisk idé. Både for demokratiet og for Bornholm, siger Winni Grosbøll.

- Det er et helt unikt arrangement, hvor man får mulighed for at diskutere værdier og genoplive den gamle form for politik, hvor magthaverne diskuterer på pladser og torve, og hvor det ikke er medierne, der sætter dagsordenen, siger hun.

- Vi har rammerne til at gøre det til noget mere end bare et politisk møde. Snarere en slags politikkens Roskildefestival, som Bertel Haarder beskrev det, siger borgmesteren.

I Region Hovedstaden er regionsformand Winni Storm Rasmussen (S) - der deltog i sidste uges Almedagsuge - med på idéen.

- Alene det, at folk er "isoleret" på en ø og bliver nogle nætter og ikke bare kan stikke ad, det giver noget, siger hun.

/ritzau/

Opdateret 14. juli 2010 kl. 03:05