Telegram

Skat fanger flyvende pengesmuglere

Skat gennemførte natten mellem den 29. og 30. juni en kontrol af fem fly. På et fly til Kayseri i Tyrkiet medbragte 79 personer 2,7 mio. kr. i kontanter. 
Telegram
3. juli 2010 kl. 08:47

Skat har ved en såkaldt pengekontrols-aktion i Københavns Lufthavn fanget 79 ferierejsende, som havde for mange kontanter med i bagagen.

Formålet med aktionen natten mellem den 29. og 30. juni var at undersøge beholdningen af kontanter hos rejsende på fem fly til forskellige destinationer. Alle beløb over 10.000 euro skal nemlig anmeldes ved ind- eller udrejse fra Danmark som led i bekæmpelsen af terror og hvidvask.

Samtidig blev alle passagerer, som medbragte mere end 8.000 kroner i kontanter, endvidere tjekket for gæld til det offentlige.

Og på et fly med 180 passagerer til Kayseri i Tyrkiet var der gevinst: 79 af passagererne havde hver over 8.000 kroner med i kontanter.

Sammenlagt medbragte feriegæsterne 2,7 millioner kroner.

Fire af passagererne havde mere end 10.000 euro på sig - uden at have angivet udførslen. Disse sager blev overgivet til politiet.

- Vi fandt tre restanter med en gæld på i alt 67.000 kroner til det offentlige, men vi undrer os naturligvis over de store kontantbeløb, og hvor pengene stammer fra, siger Erling Andersen, der er direktør i Skat København.

Ud af de 79 passagerer med de mange kontanter var der seks kontanthjælpsmodtagere, to på dagpenge, seks på S.U., ni på sygedagpenge, 17 på pension, mens de øvrige var lønmodtagere eller selvstændige.

I alt var der 39 personer, hvor der ikke var sammenhæng mellem deres indtægt og kontanter, som de havde på sig.

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) advarer om, at der vil blive slået hårdt ned på sort arbejde og socialbedrageri.

- Det er muligt, at nogle af de rejsende har sparet op til deres livs ferie. Men vi har en åbenlys mistanke om, at der både er socialt bedrageri og sort arbejde involveret, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

Opdateret 3. juli 2010 kl. 08:50

Jesper Wendt

SKAT har fået storhedsvanvid?

Siden hvornår er SKAT blevet autoriseret til at agere politibetjente?

Hvorvidt de pågældende rent faktisk snyder i skat er for så vidt underordnet, det virker bare som en glidebane.

Jesper Wendt

"Toldkontrol gælder begge veje over grænsen, og det er der vel heller ikke noget underligt eller urimeligt i."

Så må man jo konkludere historien er misvisende, selvom det hedder told og skat, eller i hvert fald gjorde.

Winnie, giv dem lige vilkår på arbejdsmarkedet, så vil du nok se en marginalisering af snyd. Du er velkommen til at lave den samme statistik for økonomisk dårligt stillede danskere, men du finder nok virkeligheden for nedslående.

Travis Malmzon

Alle ved sq da at det foregår.

Der er bare nogen som ikke vil indrømme det.

I Danmaek kontrollerer vi ikke længere hvem der kommer ind i landet, men hvem der forlader det. Tankevækende!

Karsten Aaen

Overskriften er mangelfuld....

Kun 4 af de pågældende der var med flyet havde et større beløb med sig end den 10.000 Euro, som skal opgives til Told(og Skat). Og som derved havde for mange kontanter med i bagagen. Har man kun 8.000 kr. med skal de ikke opgives, og må som sådan siges ikke at være 'for mange kontanter.'

Og når det er Euro vi taler om, skal man så ikke forlade EU? ikke Danmark?

Og så skal Told (og Skat) da ikke undre sig over, hvor beløbene stammer fra - indvandrere er nemlig bare dygtigere og flittigere end danskerne til at spare op.

Og mon Troels Lund (skatteminister, v) ikke får luftet sine egne fordomme her mht. tyrkere og det at betale skat...

Lars-Bo Abdullah Jensen

Der er en del antagelser her.

Der er klart 4 der har brudt loven, ved at have mere end 10.000 Euro med sig uden at anmelde dette.

At der så er en del der har mere end 8.000 Dkk med, gøres til noget suspekt. Nu må jeg erkende, at man har mere end 8.000 Dkk med på en ferie, virker ikke nødvendigvis som noget kriminelt, gad vide hvor mange af dem som rejser ned gennem europa på landevejene der ikke har et tilsvarende eller større beløb med sig. Det er nok ikke få personer. Jeg er ikke bekendt med Tyrkiet, men kan forestille mig, at skal man uden for byerne, så vil det nok være tilrådeligt at medbringe kontanter, frem for div. kort. Jeg ved at man ikke her i Syrien kommer ret langt med kort, og slet ikke uden for de største byer. Jeg syndes det lugter en del af mistænkeliggørelse af nogle, der meget let kan have rent mel i posen.

Karsten Olesen

Troels Lund Poulsen er en erfaren spindoktor:
"Sjælsø Gruppen med politiker på lønningslisten"
http://www.building-supply.dk/article/view.html?id=15441

Der har været nogen kritik af Skats passivitet i de senere dage - blandt andet at de mangler at opkræve 67 milliarder -så det her skal se ud som en vigtig "fangst".
Men de omtalte "79 ud af 180" er kun det antal de har taget ud til kontrol. Der er ikke noget ulovligt ved at have over 8000 kr i rejsevaluta .
Grænsen ligger ved 10.000 Euro, altså 75.000 kr.
Der er kun fire over denne grænse.
Af de 39 øvrige havde tre gæld til det offentlige.
Derudover mistænkeliggøres de øvrige - bistandsklienter, understøttede og SU-ere - alene på grundlag af at have mere end 8000 kr - et par måneders opsparing - i rejsevaluta.
Man kan selvfølgelig ikke udelukke at der har været gang i pizzabagningen, en det er næppe de helt store beløb det her drejer sig om.