Telegram

Brøndby choksejrer i Portugal

Brøndby slår Sporting Lissabon 2-0 på udebane i den første af to Europa League-kvalifikationskampe. Jan Kristiansen og Ousman Jallow scorede Brøndbys mål.
Telegram
19. august 2010 kl. 23:22

Hvad FC Nordsjælland ikke kunne klare, det kunne Brøndby til gengæld.

Henrik Jensens mandskab vandt torsdag aften en særdeles overraskende sejr på 2-0 på udebane over Sporting Lissabon i den første af to play-off-kampe om at komme i Europa Leagues gruppespil. Dermed revancherer Brøndby det samlede nederlag, som FC Nordsjælland led til netop Sporting Lissabon i forrige runde.

Brøndby kan især takke Jan Kristiansen for det flotte resultat. Den tidligere landsholdsspiller spillede en fantastisk kamp på højrekanten, og kort før pausen sendte han Brøndby i front, da han efter et par gode træk sparkede bolden forbi målmand Rui Patricio og over i det lange hjørne.

Dermed kunne Brøndby-spillerne gå til pause med en overraskende føring, som kunne være fordoblet kort inde i anden halvleg, men Ousman Jallow nåede ikke i tide frem til en løs bold i feltet.

Det gjorde den gambiske Brøndby-angriber til gengæld et par minutter senere. Jan Kristiansen var igen på spil på højrekanten og sendte endnu et hårdt spark af sted mod Rui Patricio, som kun kunne parere. Bolden røg lige ud til Jallow, som let kunne gøre det til slutresultatet 2-0.

Og den overraskende sejr var fortjent. Brøndby holdt i lange perioder godt fast i bolden, og når Sporting Lissabon havde bolden, var der godt styr den danske defensiv, og portugiserne blev sjældent farlige foran Brøndbys mål.

Når der endelig var fare på færde, så viste Stephan Andersen, hvorfor landstræner Morten Olsen foretrækker ham som reserve for Thomas Sørensen, eller også tog Andersens stolper sig af Sportings forsøg.

Med 2-0-sejren har Brøndby givet sig selv et fantastisk udgangspunkt for at nå hele vejen til Europa League-gruppespillet, inden næste uges returkamp på hjemmebane.

/ritzau/

Opdateret 19. august 2010 kl. 23:30

Sådan drenge!!

Jesper Frimann Ljungberg

ja, det var helt fantastisk. Forza BIF!

Så mangler vi bare at FCK tager sig sammen og banker Rosenborg og at OB gør arbejdet færdigt i Skotland.

Men hold da kæft en kamp... og jeg forstår så ikke at Stephan Andersen ikke er første valg på landsholdet.

// Jesper