Telegram

Thornings ekspert: Kinnock har skattepligt

Helle Thorning-Schmidts mand er skattepligtig i både Danmark og Schweiz, vurderer Thornings egen skatterådgiver. Han kan dog vælge kun at betale skat i Schweiz.
Telegram
2. august 2010 kl. 17:57

S-formand Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, er skattepligtig i både Danmark og Schweiz.

Det vurderer Thornings egen skatterevisor, administrerende direktør Frode Holm fra skatterådgivningsfirmaet Revitax.

- Stephen Kinnock er i 2009 fuldt og helt skattepligtig i både Danmark og Schweiz. Og derfor skal han også indgive selvangivelse i Danmark, siger han til Ritzau.

Før 2009 var han - uanset sin tilknytning til Danmark - ikke skattepligtig her, fordi han arbejdede for British Council. Men med skiftet til direktørjobbet i World Economic Forum i Schweiz i 2009 har billedet ændret sig.

- Selvfølgelig skal manden indgive selvangivelse i Danmark, siger Frode Holm.

Samtidig er skatteeksperten dog overbevist om, at Kinnock - uanset at han altså skal indlevere en selvangivelse i Danmark - lovligt kunne vælge kun at lægge sine skattekroner i Schweiz.

- Men det ville kræve en erklæring fra Schweiz om, at han betaler skat der, og at Danmark ikke skal beskatte ham. Men sådan en erklæring beder han ikke om, og så skal han betale skat begge steder, siger han og fortsætter:

- Hvis han ikke får sådan en erklæring, så skal han betale skat i Danmark.

Beskattes Kinnock i begge lande, vil han i Danmark blive beskattet med forskellen mellem dansk og schweizisk skat.

Helle Thorning-Schmidt og hendes mand har undervejs i skattesagen besluttet, at han vil selvangive og indbetale skat i Danmark. Og Kinnock har siden - rettidigt - indleveret en selvangivelse til Skat.

Men havde de ikke besluttet det, men blot forholdt sig passivt som i starten af sagen, så havde der været en risiko for at komme i strid med skattereglerne.

- Så ville han risikere et kontrollovstillæg for ikke at selvangive rettidigt, siger Frode Holm.

Han understreger samtidig, at en normal klient i hans firma ville have arrangeret tingene, så der kun skulle ske skattebetaling i Schweiz.

/ritzau/

Opdateret 2. august 2010 kl. 18:05

Hvorfor gætter jeg på, at Regimets SKAT vil formulere sig anderledes ... hvis den da får lavet arbejdet færdigt før valget ?

Victor Knudsen

Har Frode Holm ret, så er der begået en kriminel handling nemlig skatteunddragelse. Ukendskab til loven disculperer nemlig ikke.

Lisa Rasmussen

Victor Knudsen

Hvordan kan du komme til den konklusion? Han har indgivet selvangivelse rettidigt i Danmark, så der er ikke tale om skatteunddragelse. Tværtimod vælger han ikke at udnytte en helt legal mulighed for ikke at blive beskattet i Danmark - det må siges at være det modsatte af unddragelse.

Dermed falder skandalepressens løgnhistorier og gætterier til jorden. De må finde noget nyt eller nogle andre de kan forfølge.

Slettet Bruger

Per Jensen,

Desværre falder det ikke rigtigt til jorden. Landets love og relle forhold er alt for indviklede at forklare i korte overskrifter. Desuden sælger det ingen aviser eller egner sig til at få blodtrykket i vejret.

Jens Andersen

@ Victor Knudsen:
Vær venlig at fortælle, hvori den kriminelle handling består. Du kan bare finde det i ovenstående telegram og kopiere det, der beviser din pointe. Svar udbedes, tak!

"Desværre falder det ikke rigtigt til jorden."

Nu har det aldrig været oppe at svæve, foruden i pressen. Så det er varm luft.

Man så gerne der var en sag, det er der så ikke. Tværtimod betaler manden skat uden at behøve det. Der er her tale om en mønsterborger der bliver søllet til i pressen. Efter alt den virak, så havde jeg bedt om det notat, og givet familien Danmark fingeren.