Venstre vil have særlov for veteraner

Der skal tages bedre hånd om hjemvendte soldater, så de sikres job eller uddannelse. Venstre vil have en ny lov, der slår fast, hvad veteraner har ret til.
29. august 2010 kl. 04:29Opdateret 29. august 2010 kl. 04:35

Forsvaret skal have pligt til at sikre, at alle hjemvendte soldater kommer i gang med et job eller en uddannelse efter udsendelse til en international mission.

Det foreslår Venstre i et udspil til en ny dansk veteranpolitik, som partierne bag forsvarsforliget om kort tid går i gang med at forhandle, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- I dag er der meget fokus på uddannelse af soldaten og på selve missionen. Vi har for lidt fokus på den tredje fase, som er indslusning i civilsamfundet igen, siger formanden for udenrigspolitisk nævn, Eva Kjer Hansen (V) til Jyllands-Posten.

- Forsvarets forløb med soldaten må ikke slutte, før man har sørget for, at soldaten kommer godt videre, og at man ikke bare sender folk hjem på kontanthjælp, fortsætter hun.

Venstre vil have den nye veteranpolitik nedfældet i en særlig veteranlov, der gør det helt klart, hvad de hjemvendte soldater har ret til, og hvem der har ansvaret.

Hovedtankerne i udspillet fra Venstre får bred støtte fra partierne bag forsvarsforliget.

- Det er nogenlunde de samme tanker, som vi går med, siger forsvarsordfører John Dyrby Paulsen (S) til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ulrik Nielsen

FØJ hvor det luger af propagande, i mange år har der været udsendt soldater. Grunden til deres propagande er at der inden for et år er valg og så begynder man at se at regeringens politik skal bliver mere og mere socialistisk. FØJ for nogle svin der sidder i regeringen, de tør ikke at stå ved deres idologi over for befolkningen. Deres idologi kan kun blive gennemført i skjul og her er det at medierne spiller en stor rolle, DR, TV2 "NEWS", BT og mange andre medier. HUSK, vi betaler licens til en kanal der propagandere regeringens politik, prøv at lægge mærke til DRs tekst tv, hvor de henviser deres kilder "BT".