Telegram

Forsker: DF er et hemmeligt EU-parti

Dansk Folkeparti er et EU-kritisk parti. Alligevel trykker partiet langt mest på den grønne knap, når Folketinget stemmer om EU-lovgivning, viser ny opgørelse.
Telegram
20. september 2010 kl. 17:50

I knap 90 procent af tilfældene stemmer Dansk Folkeparti 'ja', når der skal vedtages EU-lovgivning i Folketingssalen. Det viser en ny opgørelse, og det står i kontrast til partiets normale kritiske tone over for EU-samarbejdet.

- Dansk Folkeparti er et paradoks. Partiet vil helst lyde som om, de er imod EU, men i praksis tager de ansvar for at gennemføre Danmarks EU-forpligtigelser, siger Flemming Juul Christiansen fra Institut Statskundskab på Aarhus Universitet.

Flemming Juul Christiansen, der er adjunkt, har sammen med kollegaen Rasmus Brun Pedersen kigget på Folketingets afstemninger om EU-forhold siden 1998.

Tallene viser overraskende, at Dansk Folkeparti siden regeringsskiftet i 2001 har stemt overvejende EU-positivt. Partiets EU-parlamentariker, Morten Messerschmidt, mener, at alternativet som protestparti er værre.

- Det ville være meget ualmindeligt, hvis man som regeringens støtteparti sagde, at man hellere ville have, at regeringen laver politik med oppositionen. Og det vil jo være konsekvensen, siger Morten Messerschmidt til Altinget.dk.

Det paradoksale er, at Dansk Folkeparti tidligere har kæmpet hårdt imod, at EU's traktater skulle vedtages, men resultatet af traktaterne - i form af øget lovgivning - er partiet tilsyneladende mere positivt stemt overfor.

- Når DF er så loyale, som tallene viser, så kan man rent faktisk kalde dem ansvarlige på EU-området, siger Juul Christiansen og fortsætter:

- Men det vil de formentlig helst ikke kaldes, for deres EU-skepsis er noget af det, partiet scorer vælgere på, siger han.

I den senest tid har det været diskuteret i pressen, om Dansk Folkeparti er regeringsparate. Kigger man isoleret på tallene, har statsminister Lars Løkke Rasmussen ingen grund til bekymring om DF's duelighed på EU-området.

/ritzau/

Opdateret 20. september 2010 kl. 17:55

Er det over stregen at kalde det luder politik ?

Alexander Carolinus

DF er et totalitært parti, der går ind for en europæisk superstat indhegnet med betongmur og pigtråd

@ Chris Green

Måske lidt, ja.

..forskellen på politik og prostitution, er at luderen har en grænse for hvad hun vil deltage i,
det har politikeren ikke......så @Chris Green,
udtrykket er fornærmende --- for luderen! ;-)

"I knap 90 procent af tilfældene stemmer Dansk Folkeparti ‘ja’, når der skal vedtages EU-lovgivning i Folketingssalen. "

"- Når DF er så loyale, som tallene viser, så kan man rent faktisk kalde dem ansvarlige på EU-området, siger Juul Christiansen og fortsætter:

- Men det vil de formentlig helst ikke kaldes, for deres EU-skepsis er noget af det, partiet scorer vælgere på, siger han."

score vælgere på?, jaja, men man skal hellere ikke glemme de vælgere som først får disse oplysninger om DF nu og har været trofaste DF vælgere måske på det grundlag, at de var EU modstandere/kritiske, så man kan hellere ikke udelukke at de ikke kun får sværere ved at "score vælgere" i fremtiden, men at de nok også mister nogle af deres 'kernevælgere', nu efter at disse oplysninger er blevet offentligjort.

@ Thorsten Lind

Øv, der tog du ordene ud af munden på mig! ;-)

Christian Olesen

Det er hvad det hele tiden har været SYGT og farligt!

@ Thorsten & Nic

Jeg skammer mig lidt over at fornærme et korps af hæderlige erhvervskvinder med min uhørt respektløse sammenligning.. 1000 x undskyld..

Torsten: jow, du...

Med venlig hilsen

Ikke overraskende. DF beskytter kun den herskende klasses interesser.

Lars Peter Simonsen

Selvfølgelig stemmer de med regeringen, det er prisen for at få lov til at hetze mod muslimer og andre ikke-kaukasiske befolkningsgrupper...

Prioriteringer ?
DF er i højere grad for begrænsning af multikulturalisme end for manglende fodslag i Europa....
Ja naturligvis - man behøver egentlig ikke at inddrage regeringsunderdanighed i overvejelsen for at det giver mening. Var DF overladt til egne markeringer ville de formentlig være mere retningsløse, så der er nok en snert deraf alligevel.

Luderpolitik er mange ting i et topolet demokrati. Man skyde eks. EL's tapre gadekæmpere i benene alt det man vil, de stemmer på en S-regering alligevel.