Telegram

K: Hammeren skal falde omgående

Bandemedlemmer og hashhandlere ser stort på zoneforbud. Den konservative retsordfører Tom Behnke ønsker konsekvens første gang.
Telegram
27. september 2010 kl. 08:43

Politiet og anklagemyndigheder lever ikke op til politikernes målsætning i forbold til det såkaldte zoneforbud. Det mener den konservative retsordfører Tom Behnke.

- Vi lavede den mulighed for netop at kunne holde de værste elementer væk fra de områder, hvor man vil have fred og ro, siger Tom Behnke.

Som en del af regeringens bandepakke fra sidste år fik politiet mulighed for at give et zoneforbud til eksempel vagter for bander. Et zoneforbud giver den pågældende person forbud mod at opholde sig i et bestemt område af en radius på 500 meter.

Men nu viser det sig, at bandemedlemmer og hashhandlere ser stort på zoneforbud, uden det har konsekvenser. Politiet har givet zoneforbud til 41 personer. Sammenlagt er forbuddene blevet overtrådt 157 gange, og en enkelt person har ifølge politiet "en halvs snes" sager om overtrædelse af zoneforbud. Og det er ifølge Tom Behnke ikke godt nok.

- Det pædagogiske og præventive ligger absolut i, at man hver gang, man laver noget forkert, får en sanktion her og nu. Hvis personen overtræder forbuddet, skal hammeren falde omgående. Så nytter det ikke noget, at man går og samler til hobe, siger Tom Behnke.

Københavns Byret har erkendt, at der er flere måneders ventetid på behandling af overtrædelser af zoneforbud, og at de sandsynligvis først kan blive håndteret til næste år.

/ritzau/

Opdateret 27. september 2010 kl. 08:45

Christian Olesen

- Vi lavede den mulighed for netop at kunne holde de værste elementer væk fra de områder, hvor man vil have fred og ro, siger Tom Behnke.

Så får du da svært ved at komme rundt i byen Tom B.

tja! næst efter at legalisere hashen er det her måske en mulighed for at komme de værste elementer til livs. Så er jeg egentlig ligeglad med hvem der stiller forslaget. Hvis der er noget Tom B. står for så er det da lov og orden!

Hvis de konservative ville foreslå ophævelse af alle narkolove, og få det gennemført forstås ... ikke bare den sædvanlige signalpolitik, så vil også jeg tage hatten af for hr Benhke. For så ville et af de største kriminalitetsskabende elementer være pist væk forsvundet.

Hvad med at oprette et politifrit område, så ville alle de 'kriminalitetsskabende' elementer samles der og der ville blive ganske fredeligt alle andre steder.

Leif Mønniche jeg var aldrig selv kommet på den tanke at du er skabschristianit ...'-)

"næst efter at legalisere hashen"

Rolig nu, medicinal industrien kommer til at lide nød.

Det bør vel snart gå op for de borgerlige elementer at krigen er tabt. De konservative bør nok bare holde sig til at afvikle arbejdspladser.

Efter et halvt århundrede med krig mod stoffer, så er vi stadig ved samme spørgsmål, samme løsninger. Trods man har straffet alle de mennesker, der ikke tager stoffer i henhold til restriktioner af den ene og den anden slags. Man kan vel sammenligne det lidt med at blive masse anholdt i en fredelig demonstration, på grund af ressource mangel. I det her tilfælde er det så politikerne der mangler kapacitet.

- Det pædagogiske og præventive ligger absolut i, at man hver gang, man laver noget forkert, får en sanktion her og nu. Hvis personen overtræder forbuddet, skal hammeren falde omgående. Så nytter det ikke noget, at man går og samler til hobe, siger Tom Behnke.

gælder det også for Lene E og ministerens brud på ministeransvarsloven?