Telegram

Voldsom mand mister livet under anholdelse

En mand er død i politiets varetægt under en anholdelse i et butikscenter i Ballerup. Manden blev lagt i håndjern, men mistede bevidstheden.
Telegram
9. september 2010 kl. 20:32

En voldsom mand mistede torsdag eftermiddag livet, da han blev lagt i håndjern under en anholdelse i Ballerup. Det fortæller pressetalsmand Lars Andersen fra Københavns Vestegns Politi.

Manden på 60 år gik angiveligt amok i Hedegårdscenteret i Ballerup kort efter klokken 16.00, og da politiet nåede frem, var nogle borgere ved at passivisere ham. Betjentene gav ham håndjern på, men derefter mistede han bevidstheden.

Betjentene fjernede igen håndjernene og ydede førstehjælp, mens der blev ringet efter en ambulance. Ambulancepersonalet og en læge forsøgte også at redde manden, men uden held.

Sagen er nu overdraget til Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn. Det er normal procedure, når personer dør i politiets varetægt.

- Derfor har vi ikke yderligere kommentarer i sagen, siger Lars Andersen.

Statsadvokat Kim Christiansen oplyser, at en af hans medarbejdere allerede er i gang med efterforskningen. Men der kommer først en udtalelse i løbet af fredagen.

Det er ikke første gang, at en anholdt mister livet i politiets håndjern. Tilbage i 2002 døde Jens Arne Ørskov af hjertestop på en rasteplads i Løgstør, mens han var i politiets varetægt.

Den 21-årige Jens Arne Ørskov havde været voldsom, så politiet lagde ham på maven med armene fikseret på ryggen. Pludselig var han livløs. Statsadvokaten afviste efterfølgende, at betjentene havde handlet forkert. Og så sent som i april 2010 fastslog Vestre Landsret endeligt, at hverken Nordjyllands Politi eller Justitsministeriet begik fejl i sagen.

/ritzau/

Opdateret 9. september 2010 kl. 22:40

Vi har jo erfaring for at Uordensmagten parfumerer deres beretninger om anholdelser (og perlesprog), jvf. Benjamin-skandalen og senere påvist at Ritzau ikke undslår sig for politiske drejninger, (som de ikke har forsvaret endnu) så at stole på noget fra Uordensmagten der er underskrevet Ritzau er at bede om sandhedsværdivurderende problemer.

Aldeles enig...

Nogen der er friske på et lille væddemål om statsadvokaten finder det nødvendigt at kritisere politiet?

Steffen Dickhudt Christensen

Shit happens, og jeg er mega glad for at der trods alt er nogen som gerne vil politibetjent.