Løkke: Overbetaling på maks. 100 millioner

De private sygehuse har fået maksimalt op til 100 millioner kroner for meget for at behandle offentlige patienter, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.
4. oktober 2010 kl. 14:29Opdateret 4. oktober 2010 kl. 20:20

De private hospitaler kan have fået op til 100 millioner kroner i overbetaling, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han kalder det en myte, at en milliard kroner skulle være betalt for meget, når de private hospitaler behandlede patienter på det offentliges regning for at korte ventelisterne.

- Det handler om højst 100 millioner kroner, hvis det overhovedet handler om noget, siger statsministeren.

Han forklarer overbetalingen med, at han i 2006 som sundhedsminister var nødt til at skære igennem, da nogle af de private hospitaler ikke kunne blive enige med de offentlige sygehuse om, hvad det skulle koste at få patienterne behandlet på de private sygehuse.

Derfor skar Løkke igennem.

- Jeg agerer første gang i 2006. Indtil da har sygehuseejerne og de private sygehuse selv aftalt prisen - mellem køber og sælger. Det må pr. definition være den rigtige pris. I 2006 kan de ikke blive enige. Der vælger jeg at skære midt igennem og dele skaden mellem køber og sælger. Det er dér man kan sige: Betaler vi så for meget ?

Han medgiver, at det var blevet billigere, hvis han havde fastsat prisen til det, som de daværende amter ville betale.

- Hvis jeg i den situation havde sagt: I får kun det, som køberne vil give - ikke en krone mere - så var det selvfølgeligt blevet billigere. Det var præcis blevet i omegnen af 100 millioner kroner - langt fra den milliard, vi nu går og snakker om, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Spørgsmålet er så, om der havde været et frit valg, hvis jeg havde gjort det, siger han.

Rigsrevisionen har tidligere konstateret, at Sundhedsministeriet med Lars Løkke Rasmussen i spidsen "ikke har sikret, at de private sygehusydelser er erhvervet under skyldig hensyntagen til økonomien".

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Rehhoff

Lars Løkke er åbenbart nødtvunget ved, at komme op i omdrejninger hvad angår den her sag. Førhen blev kritikken at overbetalingen affejet med, at det bare var et udtryk for politisering. Nu bliver det spændende hvordan han vil dokumentere at det “kun” drejede sig om 100 millioner.

Ja det kunne være interessant at høre Løkkes dokumentation, men Rigsrevisionen har jo allerede talt...

Jeg kan godt tage alvorligt at Løkke mener at spørgsmålet er så, om der havde været et frit valg, hvis ikke han havde gjort noget.

Men det spørgsmål skal delvis ses i lyset af det offentliges monopollignende status, og dels i venstres gamle holdning til den danske infrastruktur iht minimalstaten.

Lidt sent, (Fogh's ideologi) har de borgerlige partier forstået nødvendigheden af en stærk dansk statslig infrastruktur, i konkurrence med en privat, og dette manglende overblik, skal ses i lyset til venstrefløjens manglende forståelse for antimonopolsirisme.

Denne fløj "kriglignende" tilstand er DYBT skadelig for landets udvikling i konkurrence med udlandet, og den begrundes i folketingets, og de politiske partiers måde at fungere på - den politiske virkelighed, som borgerne ikke gider høre på.

MEN, det er vi nogle stykker der er bedøvende ligeglade med jeres indbyrdes forskelligheder. Vi er principielt aldeles ligeglade med hvem der sidder på taburetterne.

Vi er kun interesserede i, at i kan finde de nødvendige kompromisser, hvor i hver især har jeres kompetencer, med en tydelig og velgennemtænkt strategi, ellers er i ikke egnede som ledere af dette land.

Dette gælder i en virksomhed, og som sådan også som politiker.

Søren Rehhoff

De 100 millioner er sikkert tiltænkt som et figenblad for DF, så de kan blive ved med at bakke regeringen op. Man laver ikke en omelet uden knuse nogle æg og herregud 100 millioner, de var sikkert alligevel blevet brugt på uansvarligt tant og fjas indenfor det offentlige sundhedssystem.

Det er VK undskyldning nr. 2, der her kommer i spil: Fakta er forkerte.

Og hvis nogen skulle have glemt de andre.

1. Dræb budbringeren. I den aktuelle sag blev Rigsrevisionen beskyldt for politisering og i mange andre, for regeringen ubehagelige, sager er budbringeren blevet slået ihjel på legio måder.

3. Der er ingenting at komme efter. Kendt variation: Der er så meget i den sag (viser med pege- og tommelfinger et nul) NUL.

Det kan ikke blot dreje sig om 100 mill.

Nu må vi have nogle tørre tal på bordet!! 25% overbetaling er under alle omstændigheder bare ikke acceptabelt.
Først skal det hedde frit valg senere kommer det til at hedde A og B hospitaler. jeg stoler ikke på Venstre!!

det er jo næsten ligeså interessant , som hvorledes man vil forklare de enorme summer der er anvendt til udvalg, spin ,rapporter og udsalg af infrastrukturen , osv osv og alt dette for at ende i et fallitbo . det tog såmænd også kun små 100 år at etablere denne samfunds"orden" . NU er der 0 at komme efter!!!
Denne regering er en skandale !

Interessant var det endvidere at iagttage hvordan statsministeren var igang med, overfor pressens kamera, at betvivle informationerne om at rigsrevisionen ikke at havde fået adgang til al efterspurgt materiale. Hvorefter han veritabelt flygtede bort fra bygerne af spørgsmål.

Ren demokratur-soap.

i samme presse seance understregede statsministeren at regeringens ministre skal svare klart og udførligt på spørgsmål hvorefter han selv begynder at tale udenom, flot!

"Han kalder det en myte, at en milliard kroner skulle være betalt for meget, når de private hospitaler behandlede patienter på det offentliges regning for at korte ventelisterne."

Er vi nu ude i mytologi? Det næste bliver vel Hans og Grethe?

Var pengene brugt på det offentlige, så havde man haft de samme muligheder for at bringe ventelisterne ned. Det er et postulat ude på dybt vand, og der er hul midt i spanden.

Sådan er det når man lader bønder lede et land, så ender man i gylletanken.