Telegram

Terrorister ville bombe Göteborg lørdag

Politiet i Göteborg har anholdt flere personer, som mistænkes for at ville udføre terrorangreb i den centrale del af byen lørdag.
Telegram
30. oktober 2010 kl. 10:16

Politiet i Göteborg har anholdt flere personer, som mistænkes for at ville udføre terrorangreb i den centrale del af byen, skriver avisen Aftonbladet.

- Et antal personer er anholdt mistænkt for at ville begå terrorhandlinger, siger Patrik Peter fra den svenske efterretningstjeneste Säpo til avisen.

Politiet modtog fredag oplysninger om, at centrum af byen skulle sprænges i luften i løbet af lørdagen.

- Vi fik et tip, og så valgte vi at reagere med det samme, siger Björ Blixter, som er talsmand for politiet i Göteborg, til Ritzau.

Bombetruslen kom ifølge politiet fra en troværdig kilde, og derfor er Säpo inddraget.

- Vi er nu i en situation, hvor vi ikke helt kan vurdere, hvorvidt truslen skulle føres ud i livet, siger politimester Carina Persson til TT.

Baggrunden og et eventuelt motiv er fortsat ukendt, men ifølge Säpo påvirker anholdelserne ikke det generelle trusselsniveau mod Sverige.

- Den ligger på samme niveau som tidligere, siger Patrik Peter.

Anholdelserne skete lørdag morgen på flere adresser i Göteborg-området, og politiet i byen vil ikke udelukke flere anholdelser.

- Flere anholdelser kan ikke udelukkes, men det er ikke noget, vi har planer om på nuværende tidspunkt, siger Björ Blixter.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor mange personer, der er anholdt, hvem de er, eller hvad der førte til anholdelserne.

Beredskabet er lørdag styrket i centrale del af Göteborg, mens politiet er i færd med at afhøre de anholdte.

/ritzau/

Opdateret 30. oktober 2010 kl. 11:20