Telegram

Aalborgs tivoli får en ekstra chance

Aalborgs traditionsrige tivoli, Karolinelund, får nu chancen for en ekstra tur i manegen. Efter at kommunen har opgivet driften, har nye investorer meldt sig.
Telegram
8. november 2010 kl. 13:46

Aalborgs gamle historiske forlystelsespark, Karolinelund, reddes måske i 11. time. Aalborg Kommune var ellers klar til endeligt at slukke de kulørte lamper med en beslutning om ikke længere at poste støttekroner i driften.

Men et nyt bud fra investorgruppe får kommunen til at gennemføre en ny udbudsrunde, skriver Nordjyske.dk.

En henvendelse fra en investorgruppe med kendskab til branchen fik mandag en enig magistrat til at udskyde en beslutning om salg af de mest værdifulde forlystelser samt udbud vedrørende nedbrydning og oprydning på arealet.

Magistraten i Aalborg vil derfor gennemføre en ny udbudsrunde, hvor også andre interesserede investorer får mulighed på at byde på det gamle nordjyske tivoli.

Ifølge borgmester Henning G. Jensen (S) meldte de pågældende investorer sig ikke som interesserede ved den første udbudsrunde. Her blev ingen af de afgivne bud fundet tilstrækkeligt seriøse til, at kommunen ville satse på dem.

Nu håber borgmesteren på, at det 63 år gamle tivoli alligevel får mulighed for at overleve.

- De mange reaktioner, der har været på meldingen om lukningen, har tydeligt vist, at stedet har stor betydning for mange borgere i Aalborg, siger han.

Aalborg Kommune købte i 2007 Tivoli Karolinelund for otte millioner kroner af Bakken-restauratøren Torben "Træsko" Pedersen, der blandt andet ejer Cirkusrevyen. Han kunne heller ikke få det til at løbe rundt.

Karolinelund blev derpå overdraget gratis til en selvstændig fond, som heller ikke har kunnet skabe overskud på driften.

/ritzau/

Opdateret 8. november 2010 kl. 14:05