Afghansk regering beskyldes for valgfusk

Oppositionen i Afghanistan beskylder regeringen for at have manipuleret med resultatet af parlamentsvalget.
26. november 2010 kl. 10:43Opdateret 26. november 2010 kl. 10:55

Lederen af Afghanistans største oppositionsparti, Abdullah Abdulla, kritiserer regeringen for at have manipuleret med resultatet af parlamentsvalget i september.

- Regeringen ønskede at få annulleret valget. Da det ikke lykkedes, forsøgte den at lægge pres på valgkommissionen med hjælp fra justitsministeriet, siger Abdullah, som er tidligere udenrigsminister.

- Det er endnu et forsøg på at få det, som de vil have det. Regeringen har ført en propagandakrig mod valget, lyder kritikken fra Abdullah, der var præsident Hamid Karzais største rival ved præsidentvalget sidste år.

Også Ahmad Zia Rafat, som står i spidsen for den særlige anke-valgkommission, kritiserer regeringen for at have forsøgt at presse landets valgkommission til ikke at diskvalificere kandidater, som var anklaget for fusk.

Næsten en ud af 10 politikere, som gik sejrende ud af parlamentsvalget, er efterfølgende blevet diskvalificeret på grund af valgsvindel.

Det endelige resultat fra valget den 18. september er endnu ikke offentliggjort på grund af de mange klager over valgsvindel og korruption.

/ritzau/AFP

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer