Telegram

Europarådet kritiserer dansk pointsystem

Europarådets menneskerettighedskommissær er "bekymret for basale menneskerettigheder i Danmark".
Telegram
25. november 2010 kl. 04:16

Europarådet går nu for første gang siden 2007 skarpt i rette med den danske udlændingelovgivning, skriver Dagbladet Information.

Det danske pointsystem for familiesammenføring betegnes af rådets menneskerettighedskommissær, Thomas Hammarberg, som et direkte "brud på menneskeretskonventionerne".

Kommissæren tilføjer, at han er "bekymret for basale menneskerettigheder i Danmark".

- Danmarks regering skelner mellem folk, der har økonomiske og sproglige fordele, og "de andre". Det er et brud på den del af menneskerettighedskonventionen, der omtaler retten til familie uden indblanding fra udefrakommende af nogen art, siger Thomas Hammarberg til Information.

Mens De Radikales Marianne Jelved håber, at Europarådet retter officiel henvendelse til den danske regering og gør rede for sin bekymring, tager Dansk Folkepartis Peter Skaarup let på kommissærens beskyldninger:

- Det er ren politisk udmelding. Pointsystemet er en nødvendighed, hvis vi skal bevare vores velfærdssamfund. Måske tænker kommissæren ikke på det, men det tænker jeg på, siger han til Information.

Også hos regeringspartiet De Konservative tager man kritikken med ro:

- Normalt lytter jeg med respekt, når de store organisationer udtaler sig om vores politik. Men engang imellem rammer de ved siden af, og det er tilfældet her. Det underminerer efter min mening deres troværdighed, siger partiets integrationsordfører, Naser Khader.

/ritzau/

Opdateret 25. november 2010 kl. 04:25

Ja ja intet høre intet se. "Der er ikke noget at komme efter" attituden lever skam i bedste velgående hos den danske regering. Men hvad skal de også gøre ellers, man kan jo ikke forsvare den politik, som de fører, men andet end løgn, propaganda og bortforklaringer.