Forsvaret overhørte advarsel om selvmord

Forsvaret overhørte en advarsel om, at en oversergent led af depression. Han fik besked på at tage sig sammen, men endte med at begå selvmord.
14. november 2010 kl. 02:47Opdateret 14. november 2010 kl. 03:00

Oversergent John Mogensen begyndte at drikke, han isolerede sig, og bare tre uger før sin udsendelse til Afghanistan meldte han sig ind i folkekirken.

Hans forlovede advarede forsvaret mod at sende den deprimerede oversergent i krig, men i stedet for hjælp fik han en reprimande af sin chef og besked på at "tage sig sammen".

I december 2004 satte den 49-årige oversergent sin tjenestepistol for panden og skød sig selv i lejren i Afghanistan, skriver Berlingske Tidende.

- De forstod ingenting. John var meget, meget ked af det og dybt depressiv, da de sendte ham til Afghanistan, siger hans forlovede Rebecca Andersen til Berlingske Tidende.

Hun har selv tidligere arbejdet 33 år i forsvaret, og advarsler af den karakter bør tages meget alvorligt, og de er ikke enestående lyder det fra soldaternes tillidsfolk.

Specialkonsulent Yvonne Tønnesen fra Hærens Korporal- og Konstabelforening kender til helt op mod 80 soldater, som på samme måde har orienteret chefer og kolleger om psykiske problemer inden deres udsendelse, men blev sendt ud alligevel.

Fællestillidsmand Kurt Brantner fra Telegrafregimentet har personligt advaret sine chefer om kolleger med problemer, men også de blev sendt ud uden nærmere undersøgelse, skriver Berlingske Tidende.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

ja de høje herrer skal da ha krig, de ska da ha,.. ellers bliver de jo desperate og skal i Warmongers Anonymouse sammen med Tony Blair for at klare tilværelsen uden krig

Man skal måske huske på at det er 6 år siden det her, og at der er sket utrolig meget på det her område siden da. Der er meget stor fokus på kun at sende folk afsted det er frivillige, og psykisk stabile.

Siden december 2004, da oversergent John Mogensen begik selvmord.
Det er et tragisk eksempel, men kan ikke uden videre og helt ukritisk bruges som eksempel i dag, da der, som jeg sagde, er sket utrolig meget på det her område siden da.