Telegram

Henriette Kjær beklager knivlov

Den konservative politiske ordfører, Henriette Kjær, beklager både forbuddet mod at gå med kniv, dele af terrorlovene og skattereformens udligningsskat.
Telegram
22. november 2010 kl. 13:14

De Konservatives politiske ordfører har det dårligt med dele af de terrorlove, som regeringen har gennemført, ligesom hun "ikke er stolt" af det knivforbud, som hun selv har været med til at stemme for.

Sådan lyder det i et interview med Henriette Kjær i magasinet Ræson, hvor den politiske ordfører giver sine bud på, hvordan hendes parti får vendt de elendige meningsmålinger, der for tiden er nærmere 5 end 10 procent.

Opskriften lyder ifølge hende på, at De Konservative skal føre konservativ politik.

"Jeg har det dårligt med dele af terrorlovene. Jeg anerkender, at de var nødvendige i den tidsånd, de blev besluttet i, og muligvis er det endnu. (...) Men som borgerligt menneske bryder jeg mig ikke om, at ens telefon kan blive aflyttet uden en dommerkendelse," siger Henriette Kjær.

Hun beklager også knivforbuddet, der ifølge hende blev lavet i panik og rammer de forkerte:

"Det blev vedtaget i en panikkontekst, efter at en ung mand blev stukket ned på Strøget. Så laver man et knivforbud, der kriminaliserer rigtig mange mennesker. Sådan et samfund ønsker jeg ikke. Jeg ønsker frie mennesker i et frit samfund, så det er klart, at jeg har problemer med den del af lovgivningen, forklarer hun.

Også på det økonomiske område, er der ifølge Henriette Kjær lavet fejl under VK-regeringen.

"Det var en regulær fejl, at der kom en udligningsskat med til at finansiere skattereformen. Den betyder kort sagt, at pensionister bliver pålagt en ekstra skat, når de hæver deres pension, fordi de har fået et højere fradrag på grund af skattereformen.

På spørgsmålet, hvorfor De Konservative folketingsmedlemmer ikke var opmærksom på dette, da de stemte for det, svarer Henriette Kjær:

"Jeg tror, der er mange, der slet ikke har været bevidst om, hvad en udligningsskat lige er."

/ritzau/

Opdateret 22. november 2010 kl. 13:30

Er fruen mon bare det første af mange Folketings-medlemmer, der er ved at komme i tanke om, at de har været på kant med Grundlovens ord (§ 56) om Folketingsmedlemmernes uafhængighed ?

I så fald, hvad er mon grunden ? Det forestående Folketingsvalg måske ?

Heinrich R. Jørgensen

Tjah, hvad Henriette Kjærs ærlighed og reflektion skyldes, kan man overveje...

Det kan dog ikke andet end undre, at partiets politiske ordfører i den grad sværger til værdier, der er i direkte modstrid mod partiets aktuelle linje. Tænksomhed og klassisk konservatisme er vist kun populært hos partiets ex-medlemmer.

Bedøm politikere på deres gerninger ikke på deres ord.

Jeg har i en anden tråd foreslået obligatorisk "et løbende sundhedscheck" på vore politiker.

Baseret på Henriette Kjærs observation, " Jeg tror, der er mange, der slet ikke har været bevidst om, hvad en udligningsskat lige er.”, kunne vi passende begynde med folketingsmedlemmerne.

Før hver afstemning i Folketinget skal medlemmer svare på 10 spørgsmål om substansen i forslaget til afstemning. De skal svare rigtigt på 80 % ellers er det "UD", "HJEM", "NÆSTE".

Jeg ved ikke helt, hvem der skulle udforme spørgsmålene, men det skulle vel nok være muligt at finde en løsning.

Formålet med mit forslag er naturligvis at komme topstyringen af folkemedlemmer til livs : " Nu skal du bare gå ned trykke på JA-knappen, så er vi glade og tilfredse med dig ... type thing."

Igen,Grundlovens ord (§ 56) om Folketingsmedlemmernes uafhængighed :

Folketingsmedlemmer, der ikke aner hvad afstemningerne drejer sig om, kan jo umuligt være UAFHÆNGIGE.

Vel ?