Telegram

Løkke: Arabisk satellit-tv er et problem

Statsministeren afviser forbud arabisk tv. Men han understreger, at parabolerne er symboler på et problem.
Telegram
3. november 2010 kl. 15:26

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser blankt Pia Kjærsgaards (DF) tanker om at forbyde parabolantenner i eksempelvis Odensebydelen Vollsmose, hvor der bor mange indvandrere.

Det samme gælder tanken fra samme kant om at forbyde arabiske tv-kanaler i Danmark.

- Vi kunne ikke drømme om at indføre regler imod det fri skolevalg eller om, at man ikke må se det ene tv-program frem for det andet, siger statsministeren og kalder forbud for symbolbehandling.

Han trækker det frie skolevalg ind i debatten, fordi familiers tilvalg af eksempelvis muslimske friskoler frem for almindelige skoler på linje med tilvalg af udenlandsk tv frem for danske kanaler repræsenterer et problem i Lars Løkke Rasmussens optik. Og selvom han ikke ønsker et forbud, er udbredelsen af arabisk satellit-tv et problem, mener han.

- Det er et problem, hvis hele bydele vender ryggen til det danske samfund og får deres informationer fra andre steder end Danmark. Parabolerne er et symbol på et problem, men det kan man ikke løse ved at forbyde dem. Det ville være at øve vold på de frihedsrettigheder, vi kæmper for. Men det viser, hvilket dilemma vi står med, siger han og fortsætter:

- Det er det samme problem, der gør sig gældende, når forældre ikke vil sende deres børn i danske skoler. Det betyder ikke, at vi skal afskaffe det frie skolevalg, som er hjerteblod, siger han.

Lars Løkke Rasmussen understreger, at forbud vil stride imod såvel grundloven som Venstres frihedsidealer. Men samtidig viser fravalg af dansk tv og danske skoler, at de grundlæggende frihedsrettigheder kan bruges forkert.

- Problemet opstår, når de grundlæggende frihedsrettigheder bruges på en måde, som de ikke oprindeligt var tiltænkt. Hvis man ikke forstår det dilemma, så står vi med et megaproblem, siger statsministeren.

Pia Kjærsgaard skabte debat i weekenden, da hun foreslog forbud mod parabolantenner i visse bydele og mod arabiske tv-kanaler. Forslagene blev skudt ned af såvel Venstre som De Konservative.

/ritzau/

Opdateret 3. november 2010 kl. 15:40

Det kunne være spændende, at se om "problemet" er blevet værre under OVK. Det ville i hvert fald ikke undre mig.

"Men han understreger, at parabolerne er symboler på et problem."

Nå? det synes jeg nu ikke, har selv haft parabol, dejligt at kunne få nyheder fra mit tidligere hjemland og på et sprog jeg er vokset op med. Synes det ville være et større problem at IKKE kunne se nyheder fra det oprindelige hjemland.

lille lars er en farlig mand!

"at de grundlæggende frihedsrettigheder kan bruges forkert."

Det kræver vist en helt særlig form for "dobbelttænkning" at servere en sådan påstand...

Dorte Sørensen

Jeg ved ikke om jeg skal le eller græde over dette cirkus.
Mht. valg af friskole så må Løkke Rasmussen huske, at mange af de muslimske friskoler ligger blandt de bedste skoler på Løkke Rasmussen egen rangliste.

De borgerlige har efterhånden monopol på massemedierne i Danmark, og nu vil Lars Løkke Rasmussen gøre det til en borgerpligt at være forbruger af disse.

Det er præcis ligesom i det tidligere Østeeuropa, hvor det blev anset for at være en dybt suspekt adfærd, hvis man ikke var forbruger af partiorganer som Pravda og Neues Deutschland.

VKO er en totalitaristisk bevægelse.

Hvad er de grundlæggende frihedsrettigheder, hvis ikke friheden til at vælge selv...? Det er forlangt ude at påstå man kan bruge dem forkert...!

Jacob, det er vel det som er pointen - hvis du bruger dine rettigheder, er det misbrug.

Problemet opstår, når de grundlæggende frihedsrettigheder bruges på en måde, som de ikke oprindeligt var tiltænkt. Hvis man ikke forstår det dilemma, så står vi med et megaproblem, siger statsministeren. F.eks. er det galt, hvis man kritiserer den politik, som de lovligt valgte fører. Så er man ude på et alvorligt skråplan. Og så er det jo, at vi må stille spørgsmålstegn ved om firhedsrettighederne ikke i virkeligheden truer det demkrati, som vi har pligt til at forsvare til sidste blodsdråbe, slutter han.
Måske - måske går han videre end det.

"Men samtidig viser fravalg af dansk tv og danske skoler, at de grundlæggende frihedsrettigheder kan bruges forkert."

Jeg har set i andre allerede har vendt den nogle gange, men det er jo et helt vildt citat af statsministeren fra Danmarks liberale parti.

Også vildt at han føler sig kaldet til at komme Kjærsgård i møde på dette punkt.

jamen den her parabol offensiv virker på mig som om at ved at VKO prioriterer det så højt håber de at alle deres sager under tæppet får lov til at blive der, alle deres stupide love vil alligevel blive rullet tilbage når oppositionen har regeringsmagten efter næste valg, så hvorfor i alverden spilder de deres og vores tid med det pjat?, kunne det være af førnævnte grunde, de vil helst ikke konfronteres med skeletterne i skabet?

Pia og Lars Løkke har lært en del af tidligere minister Karen Jespersen, der via sin fortid i en ekstremt dogmatisk venstrefløjsfraktion også er en varm fortaler for "demokratiske undtagelser".

Man bliver først farlig hvis man kun ser DR og TV2.

Hans Jørgen Jensen

Fejl Per Thomsen!
Det er forhåbentlig ikke en bevægelse, kun ren mafia!

det ligger noget helt igennem totalitær i at snakke om misbrug af sine frihedsretigheder... Bare endnu et fare signal mere i række...

Nu ved jeg ikke om Informations læsere, generelt, går mere efter manden end efter bolden, men siger manden ikke, at det er temmeligt betænkeligt med den ret så syge og omsiggribende arabiske propaganda fra tvivlsomme mellemøstlige TV-udbydere? I så fald har han vel ret eller hvad? Men denne problemstilling må vi vel vente med, at tage seriøs, til der kommer et udspil fra rød blok - for så er det jo noget helt andet!

@Peter Zichau, det er ganske rigtigt temmeligt betænkeligt med den ret så syge og omsiggribende propaganda fra tvivlsomme TV-udbydere. En del af dem er oven i købet arabiske, hvilket vel ikke nødvendigvis er en skærpende omstændighed. Selv foretrækker jeg Al Jazeera og Press TV fremfor fx Fox News, da de to første giver mig helt nye vinkler på verden, som ingen vestlige medier tilbyder.

Men Fox News kan jeg kun klare i meget små doser, og du har så nogle andre, du ikke kan lide. Hvad er dit udspil - skal vi som USA bombe deres kontorer, eller skyde satellitter ned. Sende pejlevogne rundt, og plombere alle TV-apparater, så de kun kan vise TV2 News?

Personligt foretrækker jeg at diskutere med folk, håbe på at skolerne får lov til at lære vore børn kritisk sans - og at vore egne medier viser noget balanceret mediekritik. Ellers ender vi jo med en dansk hverdag, hvor paranoide politikere uhæmmet får taletid til perverse forslag, der burde være endt som trelinjers indlæg i Uriasposten.

@Tom Paamand. Jeg aner ikke hvorvidt Fox News er gode eller dårlige og jeg kan heller ikke se det relevante i dette. Da vi taler om uintegrerbare elementer fra primært muslimske lande, er det da, i aller højeste grad, en skærpende omstændighed, hvorvidt den syge og omsiggribende propaganda kommer netop derfra. Også jeg ønsker et oplyst samfund, fyldt med kritisk sans. Derfor bør man også rette fokus på disse parabol-kanaler, istedet for, kritikløst, at accepterer den -jøde, -kristne, -vantro-hadende indoktrinering, som finder sted netop dér. Det må vel være det vi diskuterer hér?

@Peter Zichau - diverse undersøgelser af virkeligheden fortæller, at langt de fleste får deres nyheder fra danske kanaler - og at mængden af "uintegrerbare elementer" ikke er væsentligt større, end i tilsvarende kredse. Selv vil jeg jo i givet fald skulle stoppes for mit forbrug af mellemøstligt tv.

I Danmark har vi ikke i nyere tid tradition for at statskontrollere hvilke medier folk ser, eller at påbyde folk at modtage indoktrinering af national art. Rent teknisk, hvorledes har du tænkt dig at gennemføre dette?