Niels Holck udleveres ikke til Indien

Niels Holck skal ikke udleveres til en straffesag i Indien om våbennedkastning, fastslår dommer i Hillerød.
1. november 2010 kl. 14:33Opdateret 1. november 2010 kl. 14:40

Niels Holck skal ikke udleveres til en straffesag i Indien om våbennedkastning, fastslår dommer i Hillerød.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Østergård

Nå, så ville regimet trods alt ikke have endnu en anklage om tortur på kontoen.
Den er vel også ved at være godt og grundigt overtrukket (kontoen).

Hvornår kommer resten af historien...???
Retten i Hillerød har afsagt kendelse IMOD Justitsministeriets afgørelse om, at Niels Holck skal udleveres til Indien. Første halvleg i "slaget" omkring Niels Holck er dermed overstået. Men spillet fortsætter om nogen tid i Landsretten.
Mens vi venter på "anden helvleg" kunne nogle friske journalister måske grave et enkelt spadestik dybere i sagen, så vi mange læsere, der gennem mange år tålmodigt har fulgt med i historien, kan få lidt mere at vide om den "flinke" danske forretningsmand fra Nordsjælland, som gav penge til Niels Holck, så han kunne købe en masse våben.......??? ...Også nok til, at han også kunne købe (eller leje) et russisk fly....???
Vi ved kun, at Niels Holck holdt et møde med den danske forretningsmand. Og vi ved, at en engelsk (nu forhenværende) agent deltog i mødet. Denne engelske mand fastholder, at han hele vejen igennem sagen har "clearet" det hele af med engelsk MI-5.
Sådan som hele forløbet flere gange er blevet beskrevet i avisen - (og i en bog af journalist Ø.Kyrø) - gik aktionen så galt, som det overhovedet kunne lade sig gøre. Våbnene blev kastet ned det forkerte sted.
Ikke i landsbyen, hvortil de skulle (ifølge Niels Holck) - men uheldigvis / heldigvis (vælg selv) i nærheden af nogle indiske soldater, der helt tilfældigt var på øvelse i dette (forkerte) område. Så våbnene faldt i hænderne på Indien og ikke oprørerne.
Hvis man har læst John le Carrés bøger, er man ikke i tvivl om, at Niels Holck må være blevet ført bag lyset.
Spørgsmålet er blot - - af hvem...??? Var der i realiteten tale om en ulovlig "eksport" af våben til et blokeret land...??? Og blev Niels Holck blot brugt som den "nyttige idiot"...?
Der ligger måske en Cavling-pris gemt bag ved afsløringen.