Telegram

Søvndal sejrer i udlændingemagtkamp

SF's partiformand har foreløbig sikret sig ro på bagsmækken i udlændingepolitikken. Men uroen ulmer stadig i baglandet.
Telegram
12. november 2010 kl. 10:20

Selv om SF's formand, Villy Søvndal, nu har fået grønt lys fra partiets tillidsfolk til at se "positivt" på de foreslåede nye familiesammenføringsregler, så har han langt fra lukket munden for tid og evighed på sine interne kritikere.

Alt tyder da også på, at SF - og Socialdemokraterne - ender med at stemme nej til aftalen mellem VK-regeringen og Dansk Folkeparti, når den kommer til afstemning i folketingssalen.

Efter at SF's landsledelse torsdag aften - med stemmerne 13 for og 3 imod - godkendte Villy Søvndals forhandlingslinje på et stormfuldt tre timer langt hastemøde på Christiansborg, har kritikerne dog accepteret partiformandens bøn om en time-out.

Trine Pertou Mach, som sammen med Lisbeth Bech Poulsen og Poul Overlund-Sørensen stemte imod forhandlingslinjen, nøjes med at konstatere:

- Jeg står ved det, som jeg har sagt.

Heller ikke de to mest åbenmundede kritikere i folketingsgruppen, socialordfører Özlem Cekic og menneskerettighedsordfører Kamal Qureshi, ønsker i dag at puste mere til ilden.

Ifølge Ritzaus oplysninger forventer selv Villy Søvndals kritikere dog, at processen sandsynligvis ender som under forårets debat om et lignende pointsystem.

Da regeringen og Dansk Folkeparti dengang indførte et

pointsystem, der skal give hurtigere permanent opholdstilladelse til de udlændinge, som gør en markant indsats for at blive integreret i det danske samfund, var SF og Socialdemokraterne i første omgang også positive over for idéen, hvis det kunne fremme integrationen.

Dengang viste rundspørger imidlertid, at SF's bagland langt fra var enig med partitoppen, og efter at SF og Socialdemokraterne havde fået nærlæst lovforslaget, kom de da også frem til, at de ikke kunne stemme for den samlede aftale. En aftale som nemlig reelt blot var endnu en stramning af reglerne.

/ritzau/

Opdateret 12. november 2010 kl. 10:33

Henrik Sarpsborg

Uroen ulmer ja. Uden den vinkel på historien, kan journalisterne jo ikke spille hinanden fri til nye historier.

Sådan er det journalistiske spil, men SF har erobret bolden, og der står 1-1.

Det er meget muligt, at Villy Søvndal fik bolden, men muligheden blev brugt til at score et selvmål, som kun forblændede partisoldater kan have undgået at se: devisen er: Magten først, så kan vi diskutere oplitik bagefter! Og for at hindre modstanderne i - helt berettiget - at karakterisere ham/politiken som kynisk . skyndte han sig at bruge et lignende udtryk om dem, som ville forholde sig til politik.
Ækel populisme og magtliderlighed

Det er meget muligt, at Villy Søvndal fik bolden, men muligheden blev brugt til at score et selvmål, som kun forblændede partisoldater kan have undgået at se: devisen er: Magten først, så kan vi diskutere oplitik bagefter! Og for at hindre modstanderne i - helt berettiget - at karakterisere ham/politiken som kynisk . skyndte han sig at bruge et lignende udtryk om dem, som ville forholde sig til politik.
Ækel populisme og magtliderlighed

»Søvndal sejrer i udlændingemagtkamp«

Det vil tiden vise. Villy Søvndal trådte i den forgangne uge karakter som egenrådig partiejer, og spørgsmålet er, om han ikke meget snart for en regning der skal betales?

Hvis journalisterne på Ritzaus Bureau forestiller sig, at det bliver en gratis omgang for Villy Søvndal sådan at trampe rundt på sit bagland, så kan de godt tro om igen.