Telegram

159.000 så duellen Løkke-Søvndal

Over en million foretrak Pyrus og de andre nisser i TV2's julekalender frem for Løkke og Søvndal.
Telegram
14. december 2010 kl. 15:52

I gennemsnit fulgte 159.000 seere med i den timelange fjernsynsduel fra klokken 20 mandag aften på TV2 News mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og SF-formand Villy Søvndal.

Samtidig på TV2's landsdækkende hovedkanal scorede nisserne i julekalenderen, "Pyrus i alle tiders eventyr", lige over en million seere.

Duellen Løkke mod Søvndal er den anden største seersucces i TV2 News' historie, oplyser fungerende kommunikationschef Michael Hansen på baggrund af seertal fra Gallup.

63 procent af de 2,5 millioner husstande med fjernsyn, som Gallup måler på, kan se TV2 News.

Et kvarter inden kvindehåndboldkampen mellem Danmark og Rusland klokken 21 faldt seertallet til den politiske duel brat fra et højdepunkt på 200.000.

- Da kunne man se, at folk stille om for at se Danmark giv Rusland bank, siger kommunikationschefen.

Hos TV2 News er duellen Løkke mod Søvndal kun overgået i seertal af en sportsudsendelse den 26. januar. Den blev sendt øjeblikket efter, at det danske herrehåndboldhold havde slået Norge. Kommentarerne til kampen blev set af 280.000.

- Den rekord bliver vanskelig at nå op til igen for en kanal som News, siger kommunikationschefen.

Gallup måler seertal i private hjem blandt alle 5,3 millioner danskere i alderen fra tre år og op.

/ritzau/

Opdateret 14. december 2010 kl. 16:00

Søren Kristensen

Jeg ville gerne have set det, men News er åbenbart ikke en del af min grundpakke og jeg kan forresten heller ikke længere se SVT-2, for på den knap er der pludselig kommet en tysk kanal, som aldrig har været der før. Jeg synes alle tv-abonnenter burde have adgang til vigtige politiske (ideelt set) debatter, for demokratiets skyld. Omvendt, hvis folket hellere vil se håndbold, så kan det måske også være ligemeget.

Ja, og kunne man tilmed få diverse fjernsynsproducenter til, at forprogrammere deres apparater således, at demokratioplysende kanaler automatisk tildeles de mest fremtræende placeringer, ville vi være kommet rigtig langt. Endnu bedre ville være, hvis apparatet af sig selv skiffede hen til væsentlige politiske debater og anden relevant samfundsoplysning. Se det ville virkelig gøre noget for demokratiet.

Niels østergård

Mon ikke en håndboldkamp er mindst lige så demokratioplysende, som at se to "politikere" mundhugges i alt for mange minuter?

Jeg tror ihvertfald at jeg vil kunne sove helt roligt i nat også, uden at have spildt tid på at se hverken det ene eller andet.

Til Rasmus Jensens forslag vil jeg sige, at hvis jeg sidder og ser en film med Clint Eastwood og Lars Løkke pludselig toner frem, så vil jeg blive godt sur. Og det vil ikke være til spor gavn for noget demokrati!