Ansatte kritiserer Mærsk for chikane

Ifølge et britisk fagforbund bliver oliearbejdere, der klager over sikkerhedsproblemer, chikaneret af Mærsk.
27. december 2010 kl. 03:28Opdateret 27. december 2010 kl. 03:40

Oliearbejdere, der klager over sikkerhedsproblemer, bliver sat under et urimeligt pres af Mærsk. Flere arbejdere har tidligere mistet deres job på Mærsk-felter, fordi de gjorde opmærksom på alvorlige problemer med sikkerheden på felterne.

Sådan lyder anklagen fra fagforbundet Rail Maritime and Transport, RMT, der repræsenterer ansatte i den britiske del af Nordsøen, skriver dagbladet Information.

- Der er eksempler på, at oliearbejdere i Mærsk systematisk bliver chikaneret, fordi de har kritiseret problemer med sikkerheden eller selv har handlet for at rette op på farlige situationer, siger Jake Molloy, der er regional leder af RMT og repræsenterer 4500 oliearbejdere.

Ifølge den britiske fagforening er der eksempler på, at kritiske ansatte blandt andet er blevet nægtet lønstigninger og ydmyget i kollegernes påsyn.

Det betyder ifølge fagforbundet, at mange er bange for konsekvenserne ved at kritisere eller anmelde sikkerhedsproblemer.

- Folk bliver bange for at påtale problemer, og det øger risikoen for alvorlige ulykker. Mærsk kan afskedige enhver uden begrundelse, siger Jake Molloy til Information.

Direktøren for Maersk Oil i Storbritannien, Martin Rune Pedersen, afviser kritikken over for avisen:

- Jeg kender ikke til, at medarbejdere er bekymrede for at engagere sig i sikkerhed eller andre spørgsmål. Det ville være stik imod vores politik. Vi fortæller vores medarbejdere, at vi ønsker en åben og tillidsfuld kultur og opfordrer alle til at tale frit.

Direktøren forklarer, at ansatte har mulighed for at rapportere anonymt, både til selskabet og myndighederne, hvis der er problemer, og der er ansat særlige sikkerhedsrådgivere.

- Vi har haft særlig fokus på større åbenhed det seneste år. Vi er ikke perfekte, men vi bliver bedre, siger Mærsk-direktøren til Information.

Direktøren vil nu tage kontakt til RMT for at undersøge anklagerne nærmere.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu