Telegram

Bilejer lagde martyrvideoer på Facebook

Ejeren af den eksploderede bil i Stockholm har Al-Qaidas flag og martyrvideoer liggende på sin Facebookprofil.
Telegram
12. december 2010 kl. 11:33

Ejeren af den bil, som i går aftes eksploderede i Stockholm, skulle ha lagt videoer af martyrer ud på sin profil på det sociale netværk Facebook. Det skriver Ekspressen ifølge nyhedsbureauet NTB.

Derudover viser bilejerens profilbillede to personer, hvor den ene bærer på terrorgruppen Al-Qaidas flag.

I slutningen af november skal bilejeren have skrevet følgende på sin Facebookside:

- Gud, tag mit liv, når du er tilfreds med mig. Gud, giv mig ærlighedens ord og handlinger. Gud, jeg tilegner dig alle mine handlinger. Gud, hold mig væk fra falskhed.

Ifølge Aftonbladet er afsenderen af det trusselsbrev, som blev sendt til nyhedsbureauet TT og det svenske sikkerhedspoliti Säpo kort tid før eksplosionerne, en 28-årig mand. TT oplyser, at brevet er underskrevet med samme navn, som den eksploderede bil er registreret på.

Det tyske magasin Der Spiegels onlinetjeneste skrev tidligere søndag, at det var en ung iraker, der lørdag eftermiddag bragte to bomber til sprængning i Stockholm og slog sig selv ihjel ved attentatet. Oplysningen er endnu ikke bekræftet fra anden side.

Ifølge Der Spiegel har manden været meget aktiv på sociale netværk på internettet.

/ritzau/

Opdateret 12. december 2010 kl. 11:40

Det er åbenbart forbigået personer i Norden vi er i krig, men jeg kan godt se det er flabet sådan at forsøge at slå os ihjel.

Henning Ristinge

Det er vidst snarere noget med Wendt at det er forbigået din opmærksomhed at AQ er en værdig fjende af alt hvad progressive folk har kæmpet for i de sidste 200 år - og at fanatisk religion er en hovedfjende af samme - samt at vores fjenders fjende ikke nødvendigvis er vores venner. Sådan var det ikke under sidste verdenskrig og sådan er det stadigvæk ikke!

Henning Ristinge

multikultur er femtiden - men multikultur kræver at man evner også at sige nej - ikke kun at man naivt siger ja til alt!

fanatisk religiøsitet skal altid afvises!

Hvis den kræver på censur og undertrykkelse - skal den også bekæmpes!