Danskere skal reklamere for Israel

Israel vil hyre op mod 1000 danskere som meningsagenter. De skal forbedre Israels anseelse herhjemme.
3. december 2010 kl. 02:18Opdateret 3. december 2010 kl. 02:30

Særligt Israel-venlige danskere skal i den kommende tid rekrutteres som meningsagenter for staten Israel.

Op mod 1000 såkaldte "allierede" skal proaktivt være med til at pleje Israels politiske interesser gennem bl.a. positive budskaber i medierne og via støttedemonstrationer, skriver Berlingske Tidende.

Den israelske ambassadør, Arthur Avnon, skal ifølge det israelske dagblad Haaretz levere en liste med 1000 navngivne danskere, når de europæiske ambassadører holder konference i udenrigsministeriet i Jerusalem den 16. januar.

Det er den kontroversielle israelske udenrigsminister Avigdor Lieberman, der har ønsket en PR-kampagne i udvalgte europæiske lande for at forbedre Israels anseelse.

Ud over Danmark er det bl.a. Storbritannien, Italien, Frankrig, Spanien, Tyskland, Holland og Norge, som i sidste uge modtog en fax, der udstikker de basale retningslinjer i den nye kampagne.

Ifølge Haaretz har den israelske udenrigsminister personligt lagt stor vægt på den nye kampagne, og af samme grund er PR-budgetterne på de udvalgte ambassader blevet fordoblet i 2011, skriver avisen.

De agitatorer, der skal hjælpe med at gennemføre den israelske kampagne, skal findes blandt journalister og politikere, blandt aktivister i det akademiske miljø og blandt studenterorganisationer samt blandt medlemmer af de jødiske samfund og aktivister i kristne organisationer.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tak, nu er vi advaret, og vil lettere kunne spotte de, der fremover er særligt Israel- og zionist-venlige.
En del af dem vil sikkert være at finde i DF.

der er iden grad et problem i at de vil anvende
danske politikere som indflydelses agenter
at blive betalt af en fremmed magt til femme af dennes interesser i fx folketinget, også selvom denne betaling er i form af rejser at gå over stregen

Thomas Pedersen

Man skulle da tro at Gud ville sørge lidt for dem, nu hvor de jo er det udvalgte folk og alt det der..
Men som alle jo ved, så er Guds veje jo uransagelige.

Racismedebatten tager en forunderlig drejning (eller indvikling), når det kommer til Israel/ palæstina - konflikten.
På den ene side har vi en super kompliceret og mangeårig konflikt, hvor civilbefolkningen på begge sider af grænsen er ofre for sin engen ekstreme og religiøse højrefløj. Hver især nægter at anerkende hinanden og påråber sig selv retten til at eksisterer alene i Israel. Altså intolerance og etnocentrisme ført ud i det ekstreme igennem års krig og lidelse - for begge folk.
Som om der ikke var nok racisme fra israelere mod palæstinensere og fra palæstinensere mod israelere, så tager de fleste vesteuropæere også del i hele dette cirkus af intolerance! I den danske debat, i hvert fald på venstrefløjen, er det nærmest tabu at foreslå, at måske begge parter i denne krig har et ansvar. Både for det, der er sket og for at stoppe den!? Er det ikke sådan med alle konflikter?? Eller er det simpelthen sådan i denne konflikt, at de onde "zionistiske israelere" er djævlen selv, som ikke har lært af deres egen historie og nu begår overgreb på overgreb imod de stakkels uskyldige palæstinensere af bar lyst??!!
Jeg syntes krig er forfærdelig. Jeg tror på en to-statsløsning. Jeg syntes det er frygteligt at se, når en lille civilbefolkning kæmper imod en militær overmagt... Så er det slået fast. Men når det er sagt, så er der ingen let løsning på Israel/ palæstina- konflikten. Og denne er er slet ikke at give den ene part al skyld og ansvar! Vi bidrager ved vores debat kun til at skubbe israelerne længere væk fra os og vores værdier. Og vi kan sagtens hygge os heroppe i norden, hvor der ikke er krig og terror. Hvordan ville vores holdning være, hvis hundrede vis af selvmordsbomber var sprunget i Danmark?

Fred kræver gensidig anerkendelse og tolerance.. Lad os dog være et forbilleder heri...

Martin Jeppesen

@Jesper Jessen

Problemet er at konflikten på ingen måde er begrænset til Israel vs. Palæstina. Israel er USA's spearhead for demokratisering (læs: Amerikanisering) af mellemøsten, og Israels problemer i området ville på ingen måde være løst hvis den nuværende konflikt blev tilendebragt. Så længe Israel er så meget i lommen på USA som de er, vil ingen muslimske lande have nogen interesse i nogen form for samarbejde med dem.

Kan ikke se, dine argumenter har noget med retorikken i vores debat at gøre. Min pointe er, at vi bidrager til konflikten og ikke til at løse den. Vi holder en' hel nation (nationalitet eller religion om man vil) skyldige for dens regerings beslutninger i gennem en historisk periode. Vores debat er for unuanceret, når det kommer til denne konflikt!

Det ville være lige så dumt og unuanceret at sige, at amerikanerne er magtliderlige svin, som vil dominerer verden og gå i krig for olie og at den arabiske verden er undertrykte og 100% uskyldige ofre. Det er jo rigtig nok på en måde, men det er ikke hele billedet.

Israelerne bære deres del af skylden. De har truffet mange dårlige beslutninger. Men man kan forklare disse beslutninger (ikke undskylde dem) med, at de har ment, de har været nødvendige for at overleve.
Palæstinenserne og de arabiske lande, som er naboer til Israel bære også ansvaret for mange dårlige beslutninger. Senest at de vælger den terrorgruppe, som har dræbt flest civile israelere, til deres officielle leder i Gaza. En gruppering, som ikke engang anerkender israelernes eksistensberettigelse. Eller at de benytter de områder, som den israelske hær har ryddet for bosætter til at skyde raketter endnu længere ind i Israel...

Hvordan kan man så forestille sig, der kan skabes fred? Og hvad foreslår de - at 6 mio. jøder vender tilbage til de 120 forskellige lande, de kom fra? Og hvad med de sidste 3 generationer, som er født i Israel. Hvis forældre er født i Israel og hvis oldeforældre i øvrigt kom fra 2 forskellige lande.... ?

He, he, he... Nej det er jeg ikke.

Jeg har bare i mange år stået alene på venstrefløjen ift. mine holdninger til konflikten. Jeg bakker bestemt heller ikke op om 80% af den nuværende israelske regerings politik. Men jeg har boet i Israel og har venner og familie der.

Man får et andet syn på tingene, når de kommer tæt på og man kan se menneskerne bagved. Det er der, jeg føler debatten i DK er for ensporet. Vi glemmer menneskerne bag - i hvert fald i forhold til israelerne.

Alene størelsesforholdene i Israel er utrolige. Landet er jo på størelse med Jylland! Og med åbne grænser næsten hele vejen rundt. Og når naboerne oveni købet har israelernes udrydelse som erklæret mål er sikkerheden et åbentlyst problem. Jeg kan godt forstå, israelerne udvikler et pragmatisk forhold til militær og sikkerhed - det der virker, så de kan køre i bus, gå på cafe' osv. det er' det rigtige.... Men syntes samtidigt ikke, det er i orden det, de gør.

Jeg har ingen svar på en løsning på konflikten. Kun at vi her i vores priviligerede del af verden bør være forpligtiget til at se tingene fra alle sider i en konflikt og søge at bidrage til tolerance og imødekommenhed.

Sjovt nok er det mange gange de samme mennesker (og jeg er selv et af dem), der er efter DF & Co. for at skærpe tonen og flytte grænserne for, hvad "man kan sige" i debatten, når det kommer til indvandre i Danmark!? Det gælder åbentbart ikke alle mennesker. Israelere må man gerne svine til...?

Den idé er dødfødt. Det vil jo forudsætte at disse påvirkningsagenter bliver udstyret med en grønspættebog indeholdende gode og uafviselige argumenter for den zionistiske politik...

...resultatet vil tværtimod blive at de humanistisk indstillede debattører vil få skærpet deres retorik.

Hans-Micael Søndergaard og peter fonnesbech anbefalede denne kommentar
Niels Østergård

Jesper Jessen,

Du må bede dine nye (?) arbejdsgivere om nogle bedre talking points.
De der gamle travere har vi været igennem.

Det sjove er jo nu, at hver gang, der er en der forsvarer Israel i en debat vil man automatisk tro at vedkommende er ansat af Israel.

Endnu et skud i foden af det zionistiske regime.

I rest my case...!

Utroligt hvor rummelig vores debat her i landet er. Specielt iblandt OS pladderhumanistiske og menneskeelskende halvsocialister: Hvis man ikke afviser "fjenden" som ikkemenneskelig, taler man "fjendens" sag og så er' man "fjenden"!? Dejligt simpelt med et sort og hvidt verdensbillede, hvor det onde er klart defineret. Husker nu bedre hvorfor jeg meldte mig ud af EL.

Jeg høre nok bare til den slags humanister/ socialister, som mener, man aldrig bør stigmatiserer eller dæmonisere et folk alene på grund af deres nationalitet, race eller religion. Og så har jeg en svaghed for debatfora, som ikke er styret af tabu, hvor man kan udtrykke sig og argumentere frit uden selv at blive stemplet som uværdig eller "fjenden"...

Jesper Jessen, derfor rettes skytset også i langt de fleste tilfælde mod den politiske bevægelse zionisterne..

Bill Atkins.
Enig... Men giver det ikke go mening selv at afholde sig fra at gøre samme så? Jeg mener alt det der med stenen og glashuset... Og så er jeg overbevist om at en fredelig løsning skal finde sin begyndelse i anerkendelse, tolerance og debat. Og det bør være vores bidrag til konflikten.

Desuden er israeler ikke = zionist.. Lige så lidt som palæstinenser = terrorist. De fleste vil bare gerne leve i fred iblandt sine naboer og har iøvrigt ikke selv valgt at blive født israeler.

Når vi i vores retorik sætter ovenstående lighedstegn (både hvad angår israelere og palæstinensere) bidrager vi til at holde de moderate kræfter, som arbejder for fred ude. Vi skaber distance.

Så længe Israel støtter bosættelser og annektering af jord uden for 67-grænserne, så handler Israel fuldt ud i zionismens ånd... og så er jeg sådan set ligeglad med hvad de selv kalder det.

Hans-Micael Søndergaard, Torben Arendal og peter fonnesbech anbefalede denne kommentar

"De"... Hvem er det?

Jeg kender mindst 50 israelere og ingen af dem støtter bosættelser i de besatte områder. Er de også zionister og slette mennesker, hvis sag aldrig må tales i civiliseret forum??

Heinrich R. Jørgensen

Gid Jesper Jessen var påvirkningsagent, og der var 1000 andre med samme holdninger. Den ville betyde en redelig debat på dansk jord, og en velment opsang til staten Israel via tovholderne i det Israelske Udenrigsministerium.

@ Jesper,

hver gang Israel har planer om unoder, eller er i færd med at praktisere dem, dukker der med usvigelig sikkerhed en række nye debattører op på dette site.

De er dog generalt karakteriserede, ved at være ekstremt enøjede, og at de har en kommunikationsstrategi der handler om afsporing af debatten på forskellig vis. Et mildest talt trættende fænomen.

Du virker jo både opvakt og nuanceret. Og passer ikke ind i mønstret. Eller forudindtagetheden, fordommene om du vil.

Velkommen til debatten herfra.

Martin Jeppesen

@Jesper Jessen

"De" er den demokratisk valgte Israelske regering. Hvilket groft sagt vil sige at mindst 50% af befolkning er indforstået med den politik regeringen fører, ikke kun i forhold til Palæstina, men f.eks. også i forhold til at påvirke neutrale lande gennem at hyre opinionsdannere til at omskole befolkningen. I dette tilfælde den danske befolkning. Det sidste er jeg stærkt utilfreds med.

Den større konflikt er interessant i et historisk perspektiv, men jeg nærer absolut intet håb for en krig der har varet i snart 60 år, i en tid hvor konflikter ofte afgøres (i hvert fald militært) på måneder eller uger. En eller begge sider ønsker alt andet end fredelig sameksistens og en ende på konflikten.

Heinrich R. Jørgensen,

Først og fremmest tak for din kommentar. Jeg tolker den (måske lidt frit) over imod noget positivt :-). I hvert fald er du ikke 100% overbevist om, at jeg er købt og betalt af den israelske regering... Og det er jeg selvfølgelig ikke. Vidste faktisk ikke engang de gjorde sådan noget. Og det er da bestemt usmageligt, hvis de gør det. Og sørgeligt for dem, de er nødt til at betale folk for at tale deres sag.

Men jeg mener stadigvæk også, det er sørgeligt for os: For det betyder, og det syntes jeg ovenstående debat er et tydeligt bevis på, at debatten ikke er fri og ufarlig her i Danmark. Det er farligt at stikke næsen frem og sige noget, som går imod strømmen. Ja man mistænker mig straks for at være agent for Israel, fordi jeg mener, debatten er for unuanceret!?

Der er to ting ved det her, der skræmmer mig: for det første syntes jeg faktisk retorikken i den danske debat tenderer antisemitisme. For det andet at de taburegler, som findes omkring visse temaer på den politiske venstrefløj i Danmark, skal kvæle og fragmentere os.

I forhold til det første, så mener jeg ikke der findes noget, der hedder onde mennesker eller mennesker, der er mindre værd end andre. Den politiske scene i Israel er ligeså indviklet og kompliceret som alle andre steder i mellemøsten. At give det israelske folk skylden for regeringens fejltagelser, eller for, at den ekstreme og religiøse højrefløj har indflydelse på regeringens beslutninger, giver absolut ingen mening! I pricippet er det det samme argument terrorister bruger, når de vil bombe civilbefolkninger her i Europa - vi har jo selv valgt vores regering.

Omkring det andet, bør vi være klogere end dem, vi er i opposition til. Vi bør være åbensindede og tage det humanistiske udgangspunkt, at alle mennesker indeholder noget godt og har ret til at sige sine meninger. Og vi bør ikke stigmatisere nogle for disse meninger, så længe de viser os samme respekt.

"Preterea censeo Israel esse delendam" . Med dette moderniserede Cato-citat slipper jeg for at blive kontaktet af zion-lobbyisterne. Jeg håber ikke, jeg pludselig bliver skudt venstresnoede meninger i skoene. Jeg kan bare ikke acceptere, at så snart israelerne fik et land, gav de sig til at te sig som nazisterne gjorde overfor dem få år tidligere. Deres ret til netop dét land baserer sig kun på deres egne mangetusindårige myter, sagn og overleveringer. Da Serberne gravede fortidens frem for at hævde ret til Kosovo, var verden ikke til sinds at følge dem. Hvorfor i alverden FN gjorde det, da
zionisterne hævdede nogensomhelst ret til landet ved Det døde Hav, forbliver mig en gåde. En mærkelig konflikt, hvor i hvert fald jeg ikke kan holde med nogen af parterne.

Peter Ole Kvint

Hvem støtter jeg hvis jeg støtter Israel? Støtter jeg landes jødiske befolkning eller støtter jeg regeringens selv-destruktive politik?

Hvis jeg støtter regeringen, så støtter jeg indirekte Hammas.

lillian kongsbak larsen

problemet er nok at nogle definerer sig selv mest/udelukkende religiøst, og kun lidt/overhovedet ikke som medlem af et større eller mindre geografisk afgrænset samfund, og når en af grupperne ikke missionerer, (for at være jøde, skal èns mor være jøde), ja så kan de vel aldrig smelte sammen

"indflydelsesagenter eller påvirkningsagenter" for en fremmed magt, - FY FØJ da så kommer Bent Jensen efter dem ligesom han har gjort mod journalist Jørgen Dragsdahl begrundet i et meget tynd grundlag.

Så vidt jeg husker giver det fri adgang til at omtale disse indflydelses- eller påvirkningsagenter som landsforrædere så det er en helt åbenbar lækkerbisken for Bent Jensen i nutiden.

Sider