Fem præstationer dyster om Cavling-prisen

Avisartikler, tv-programmer og bog om klimatopmødet kandiderer til den største pris i dansk presse.
16. december 2010 kl. 18:49Opdateret 16. december 2010 kl. 19:00

Fem markante journalistiske præstationer blev torsdag nomineret til Cavling-prisen.

Flere af de politiske og samfundsmæssige emner, som de indstillede kandidater har beskæftiget sig med, var med til at sætte dagsordenen i det seneste år.

Det gælder således klimatopmødet i København, som klimaredaktøren på Mandag Morgen, Per Meilstrup, beskriver i sin bog, "Kampen om klimaet".

Bogen afdækker det taktiske og politiske spil før og under mødet, og den er blandt de nominerede præstationer.

De øvrige Cavling-kandidater er:

* Steffen Slot, Frederiksborg Amts Avis, for artikelserie om den ulovligt opførte og nu nedrevne "Blok 5" i et boligområde i Fredensborg.

* Bo Elkjær og John Mynderup, Ekstra Bladet, for afslørende artikler om international svindel med CO2-kvoter med Danmark som centrum.

* Lars Nørgaard Pedersen, Asger Westh og Stine Larsen, Morgenavisen Jyllands-Posten, for avis- og webserie om fysisk og psykisk skadede danske soldater.

* Kasper Vilsmark, Morten Spiegelhauer, Adam Dyrvig Tatt, Signe Daugbjerg, Mikkel Frey Damgaard, Svante Karlshøj Ipsen og Søren Rasmussen, Monday/TV2 for tre Operation X-udsendelser om misbrug af offentlige midler.

Cavling-komitéen afgør den 5. januar, hvem der skal have årets pris. To dage senere overrækkes prisen i Journalisternes Hus i København.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu