Telegram

Læger vil hjælpe illegale udlændinge

Dansk Røde Kors og Lægeforeningen vil tilbyde lægehjælp til udlændinge, der opholder sig illegalt i landet.
Telegram
22. december 2010 kl. 08:11

Dansk Røde Kors og Lægeforeningen går nu sammen om at oprette et tilbud om lægehjælp og anden sundhedsbehandling til mennesker, der falder gennem det offentliges sundhedsmæssige sikkerhedsnet. Det sker i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp.

- Vi går sammen om en klinik, fordi Røde Kors møder et akut behov hos mennesker, der af den ene eller anden grund opholder sig i Danmark uden en opholdstilladelse. De kan simpelthen ikke få lægehjælp, siger Susanne Larsen, der er præsident i Dansk Røde Kors.

Poul Jaszczak, formand for Lægeforeningens Etiske Udvalg, siger, at danske læger møder denne udsatte gruppe mennesker i hverdagen.

- Det kan være en gravid kvinde, der ikke har ret til lægehjælp - eller en febersyg, der ikke tør lade sig undersøge og behandle for en måske alvorlig infektion. Vi ved fra vores nabolande, at det er en gruppe, der er meget udsat - og derfor ønsker vi at skabe et tilbud. Også fordi læger i dag står i et dilemma mellem at hjælpe ifølge lægeløftet eller følge loven, siger Poul Jaszczak.

Målet for Dansk Røde Kors, Lægeforeningen og Dansk Flygtningehjælp er at sikre, at også udlændinge, der opholder sig illegalt i Danmark får adgang til lægehjælp og andre nødvendige sundhedsydelser.

Organisationerne har rettet henvendelse til Indenrigs- og Sundhedsministeriet tidligere på måneden, men har nu besluttet at gå videre, efter at ministeriet har meddelt, at man ikke kan reagere på henvendelsen før til januar.

- Det er et presserende problem. Derfor går vi nu videre med vores planer. Men vi vil fortsat søge dialog med myndighederne, for vi mener i bund og grund, at opgaven bør løses af det offentlige, siger Susanne Larsen.

/ritzau/

Opdateret 22. december 2010 kl. 08:30

Tak,

Et godt initiativ, som er i flugt med lægeløftet!

Christian Mondrup

"Et godt initiativ"
Næh nej, det er endnu et udslag af den pladderhumanistiske godhedsindustris utidige politisering.

Ironi kan forekomme i dette indslag.

Jannik Sørensen

Selvfølgelig skal disse mennesker have hjælp og behandling. Og bagefter skal deres opholdsgrundlag bringes i orden.