Møgsager klæber til Karen Ellemann

Sagen om giftskibet er den seneste af en lang række uheldige sager, der har forfulgt Karen Ellemann.
2. december 2010 kl. 16:12Opdateret 2. december 2010 kl. 16:30

Først kom madpakkesagen om frokostordninger i landets daginstitutioner. Så fulgte sagen om kæmpe-testmøller i Thy. Og nu har miljøminister Karen Ellemann (V) opgivet kampen for et australsk giftskib, der om få uger skulle have lagt til kaj i Nyborg.

Det kan være, at Karen Ellemann ikke er hård nok, at hun skal trækkes med den slags møgsager, lyder vurderingen fra politisk kommentator og ekstern lektor ved RUC Rasmus Jønsson.

- Måske har hun ikke den brutalitet, der skal til for at være minister - og være knivskarp på, hvad hun mener, allerede inden hun går ind i en sag, og stå fast på budskabet, mens bølgerne går højt, siger Rasmus Jønsson.

- Hun kommer tit til at ligne et anskudt dådyr i mediebilledet, og det gør hende sårbar både over for angreb fra hendes egne og fra journalister og opposition, siger han.

Rasmus Jønsson mener, at miljøministeren alt for let ryster på hånden, når der er kritik.

- Hun laver simpelthen for mange åbninger til, at sagerne varer ved i stedet for at stå fast, siger han.

Politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, Troels Mylenberg, peger også på, at Karen Ellemann ikke er dygtig nok til holde fast på sin politiske intuition.

- Havde hun gjort det i giftsagen, var den jo aldrig endt der, siger Troels Mylenberg med henvisning til, at Karen Ellemann faktisk skrev "Nej af politiske årsager" på sagsakterne, da hun i foråret overtog sagen som ny minister.

I sagen om madpakker besluttede hun den gang som indenrigsminister, at alle børn skulle have mad i deres børnehave, hvilket institutionen skulle stå for. Senere vendte Karen Ellemann rundt og lod det være op til den enkelte børnehave at træffe beslutningen. I sagen om testvindmøller i Thy viste sagsbehandlingen at være behæftet med en "alvorlig fejl."

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nu er hun da ikke lige frem den eneste minister med dårlige sager.

Der nævnes mange muligheder, men en del af problemet kan vel ikke skyldes, at hun træffer nogle forkerte beslutninger ift opbakningen, forsvarer dem og så alligevel efter 100 år og en madpakke ombestemmer sig?

Johannes Lennar

Det er da godt når politikerne lytter til fornuft...

Der er intet i vejen med at ombestemme sig, det skal der være plads til. Især hvis man ens udgangspunkt var et forkert udgangspunkt eller et udgangspunkt baseret på forkerte oplysninger.

Problemet er at Ellemann holder fast i at hun havde det rigtige og saglige udgangspunkt. Hun gør dette fordi det en politisk nødvendighed(læs, magten for magtens skyld)

Johannes Lennar

At sende skibet (IMO 9358022) afsted fra Sydney ville skabe flere problemer end det at Ellemanden holdt fast i sine beslutninger.

Så det er bare super at Ellemanden lytter til fornuft.