Telegram

Skive Kommune drømmer om hollændere

Skive Kommune har allieret sig med et firma, der skal få hollandske familier til egnen.
Telegram
22. december 2010 kl. 11:00

Skive Kommune går nu helt nye veje for at få nye tilflyttere til lokalsamfundene.

Kommunen har som den første i landet slået sig sammen med en norsk konsulentvirksomhed, der skal hjælpe med at få hollandske familier til at flytte til Fur, Glyngøre og Rødding i Salling.

Konsulentvirksomheden Placement har specialiseret sig i at skaffe tilflyttere fra Holland, Tyskland og Belgien til yderområder i Norge og Sverige. Og det er allerede en stor succes.

De første fem år er der formidlet kontakt med 400 familier i Skandinavien, og i Tingsryd Kommune i Sverige er der også tale om en kontant succes. Skatteindkomsterne er øget med omkring to millioner kroner, efter at 12 hollandske familier er flyttet til egnen.

Det var en borger på Fur, der hørte om projektet i Norge og fik ideen til at prøve en dansk pendant ved Limfjorden.

- Vi vil tage imod hollænderne med åbne arme. Vi er godt klar over, at der skal et særligt temperament til at bo på for eksempel Fur. Så det skal være nogen, der er indforstået med at bo på en ø og det, der følger med, siger Finn D. Andersen, der er leder af projektet i Rødding.

I Rødding mangler de en automekaniker, en kiropraktor og også gerne nogle flere kunstnere.

- Vores mål er, at der om 10 år er kommet 100 nye indbyggere til Rødding. Det lyder måske ikke af meget, men det fylder alligevel en del, når der i dag i Rødding og omegn bor 1600 mennesker, siger han.

I slutningen af januar deltager repræsentanter fra Skive Kommune og lokale aktører på emigrationsmessen Skandinaviske Dage i Holland.

- Vi håber at få de første kontakter i januar, og vi er meget spændte, siger Finn. D. Andersen.

Mange hollændere søger til Skandinavien, fordi de netop her finder den natur, plads og luft, der er en mangelvare i Holland.

/ritzau/

Opdateret 22. december 2010 kl. 11:15