Telegram

Undervisningsminister: 15 plus 16 giver 33

Undervisningsminister Tina Nedergaard fik matematiske problemer, da hun fremlagde Pisa-undersøgelse.
Telegram
7. december 2010 kl. 14:45

Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) kom selv i matematiske problemer, da hun tirsdag fremlagde den seneste Pisa-undersøgelse, der viser, at danske skoleelever halter langt efter lande, som vi normalt sammenligner os med.

Tina Nedergaard blev under pressemødet spurgt om, hvordan hun vil løfte fagligheden, når hun samtidig vil give kommunerne mulighed for at lave skoleklasser, der er større end det nuværende loft på 28.

- Lad mig illustrere. Hvis man sidder 15 elever i en klasse og 16 i klassen ved siden af. Så er der faktisk to lærere til rådighed for de i alt 33 elever, det så må være, lød det fra undervisningsministeren.

Regnefejl eller ej, så holder ministeren fast i, at der skal være mulighed for at lave større klasser, da det giver mulighed for at tilrettelægge undervisningen, som den enkelte skole og kommune vil.

- Jeg er minister for frihedsgrader til kommunerne, snarere end jeg er minister for store klasser. Jeg er af den opfattelse, at de lokale folkevalgte er lige så optagede af at skabe en god folkeskole, som vi er på Christiansborg, sagde Tina Nedergaard.

Hun heftede sig også ved, at formanden for Kommunernes Landsforening, Jan Trøjborg (S), er positiv over for at få mere frihed til at indrette undervisningen.

- Jeg tror ikke på, at større klasser i sig selv fører til bedre resultater, men større klasser, der har flere ressourcer end ellers, kan godt skabe muligheder. Ikke mindst i udskolingen, hvor det giver muligheder for at tilpasse klasserne efter elevernes behov, sagde undervisningsministeren.

/ritzau/

Opdateret 7. december 2010 kl. 14:55

"Jeg er af den opfattelse, at de lokale folkevalgte er lige så optagede af at skabe en god folkeskole, som vi er på Christiansborg, sagde Tina Nedergaard."
De lokale folkevalgte er optagede af at spare penge, fordi kommunesammenlægningerne har været så dyre, og nu skal det så gå ud over skolerne.

Undervisningsministeren har tilsyneladende siddet bagerst i en af de store klasser...

Marianne Mandoe

Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde.

Anne Marie Pedersen

Lad os endelig detailstyre alt i folkeskolen. Lærerne skal da ikke have lov til at bestemme noget som helst.

Var det ikke noget med, at man i Sovjet underviste i det samme på samme tid på alle unionens skoler? Det kunne man jo også gøre i DK. Alle 6. klasser skal kl 11:07 høre om brøkreduktioner. Og så kan vi lave test af om lærerne snyder. Og hvis de gør, så kan skolerne få bøder...

Hvorfor er jeg ikke minister, mine ideer er da lige så gode som deres.

Kan T.Nedergaard også skimte Rusland fra hjem?

Anne Marie Pedersen

Hun kan skimte det (indtil fornylige) socialistiske Sverige, så ja. Hun kender også fjenden.

Så er det da bare mærkeligt at Sverige opnår cirka 497 eller 498 point mod Danmarks 495 point....?

Men hvordan ministeren får 15+16 til at blive 33, er mig en gåde? Medmindre hun har gjort det at hun har lagt 15+16 sammen og så sagt 1+1 + 31....

Nu kan man jo altid grine og gøre nar ad folk, men hvad om folk rent faktisk tog stilling til det hun sagde...

Anne Marie Pedersen

Karsten Aaen. Hvorfor er det mærkeligt?

Jeg gik ud fra, at det der med at kunne se fjenden, var en Sarah Palin-analogi... Nogle gange skal man altså lave lidt sjov for at overleve den nuværende politik. Vi kan jo ikke græde hele dagen...

Men 3-4 Sahara Palin i regeringen er det ikke lovlig mange?

Endelig ser det ud til at Venstre har en strategi: "Vi centraliserer og hvis det ikke virker, decentraliserer vi" - deres decentralisering ligner magtforflygtigelse til forveksling - det kunne være morsomt, hvis det ikke var så ødelæggende