Telegram

Vælgerne flygter fra Løkkes Venstre

Venstre har ifølge ny meningsmåling mistet taget i de borgerlige vælgere, mens Liberal Alliance stormer frem.
Telegram
8. december 2010 kl. 01:26

Med mindre end et år til næste folketingsvalg står Venstre til beskedne 17 procent af stemmerne.

Og selv om Liberal Alliance med 9,3 procent samler en del af de frafaldne V-vælgere op, er der klart flertal til rød blok med 92 mandater mod blå bloks 83, viser en vælgermåling, YouGov Zapera har foretaget for metroXpress.

Det er en ‘sand katastrofe for Løkke', siger politisk kommentar på B.T. Helle Ib:

- Løkke har efterhånden brugt de kort, han har at spille med, blandt andet ministerrokade og genopretningspakken, som vælgerne egentlig tog meget pænt imod. Men han fremstår utydelig som leder, og mismodet breder sig i Venstres folketingsgruppe: Man kævles internt, som vi så i forløbet omkring finansloven, siger Helle Ib til metroXpress.

Hos rød blok står Socialdemokraterne til at få 26,2 procent af stemmerne mod 25,5 procent ved valget i 2007. De Radikale går frem til 6,1 procent fra 5,1 procent, SF til 15,6 fra 13,9 procent og Enhedslisten til 4,3 fra 2,2 procent.

De Konservative bliver næsten halveret til 5,4 procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti går frem fra 13,9 procent til 15,6.

Zaperas barometer er baseret på interview med 1888 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år i perioden 2.-7. december 2010.

/ritzau/

Opdateret 8. december 2010 kl. 01:35

Man må alligevel sige det er utroligt DF formår at have fremgang, trods de er årsagen til den førte politik, og ikke har formået at begrænse indvandrer strømmen mærkbart.

Per Holm Knudsen

Det er jo fordelen ved at stå uden for regeringen. DF belønnes for at komme igennem med deres mærkesager, og VK straffes for at lade DF komme igennem, det er vel i grunden forståeligt nok. Danmark har altid haft 10-15% på den ekstreme højrefløj.

Morten Kjeldgaard

@Jesper Wendt, det er måske alligevel ikke så mærkeligt, eftersom Pia Kjærsgaard, efter præsident-TV-duellen med Helle Thorning, nu fremstår som VK0-blokkens ubestridte leder. Lars Løkke -- manden der tømte statskassen -- er slap og fraværende (sidder nok og hælder fadbamser i sig et hul et sted), Lene Espersen holder ferie når ikke hun har travlt med at rokere rundt med fantasi-militærenheder i Afrika, Undervisningsminister Tina Nederen brillerer med opvisning i hoveregningskunst og sundhedsminister Bertel Haarder leger tryllekunstner med rapporter om overbetaling: "ingenting her, ingenting der... og hopla!" På den baggrund virker Pia Kjærsgaard jo næsten ... normal.

Frederik Hougaard

Sådan går det, når Danmarks engang liberale parti bliver pseudo-socialdemokrater, så dribler folk af, og det har Anders Samuelsen & Co så på fornemmeste (ingen normativ vurdering i brugen af denne term, blot en politisk taktisk vurdering :o) høstet af ----og mejetærskeren kører stadig på trods af årstiden ;o)

Svinehunden bidder stadig til.

Venstre og Konservative bliver sat til ansvar for deres medvirkning og de af deres vælgere, som har lidt skam i livet, siver væk.

Det burde Lars og Lene have set noget før, men de havde jo så travl med deres egen problemer, at de ikke havde overskud til at danne sig det overblik, som ellers forventes af partiledere. De har ikke det rette format.

Tilbage af væsentlige tiltag inden valget er kun nytårstalen med en pude under sædet for at komme i øjenhøjde med befolkningen:

”Godaften, vi befinder os stadigvæk blandt nullerne her i maskinrummet. Lad mig gentage fra sidste år. Den økonomiske er nu lige ved at klinge af, så ingen grund til reformer. We just make some banging og der er plads til mange flere i klasserne, på gangene, i Afghanistan, bureaukratiet og i aktiveringsindustrien.”

For en del år siden mistede soc.dem. en portion vælgere. Derefter blev det af mange kommentatorer og medier tolket som om at soc.dem. var et dødt parti. Det ville aldrig rejse sig og blive lige så lille som de konservative.

Hvor er de henne nu hvor venstre bløder meget mere end soc.dem. gjorde. Hvor er dommedags profetierne nu blevet af?

De drukner i en superborgerlig presse, hvor journalisterne adlyder redaktørerne og redaktørerne adlyder ejerne.

Kan nogen her se Per Ørum Jørgensen holde hånden under en statsminister, der tages i at fortie overbetaling for privatsygehusene? Så kan han da vist vinke farvel til genvalg.