Telegram

DF: Skær i førtidspensionen til flygtninge

DF foreslår et system, så førtidspension til flygtninge afhænger af, hvor længe de har været i Danmark.
Telegram
30. januar 2011 kl. 03:46

Står det til Dansk Folkeparti, skal det være slut med, at flygtninge kan få lige så høj førtidspension som borgere, der har boet i Danmark hele livet.

Partiet foreslår ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten, at der indføres et brøksystem, så førtidspensionen til flygtninge afhænger af det antal år, de har opholdt sig i Danmark, idet der regnes fra en persons 15. år.

Hvis man for eksempel flygtede til Danmark som 25-årig og bliver førtidspensionist i en alder af 35, har man boet halvdelen af perioden (10 af 20 år) i Danmark og skal - ifølge forslaget - kun have halv pension.

- Det vil fjerne det økonomiske incitament til at forsøge at komme på førtidspension, siger Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der også er formand for Folketingets socialudvalg.

- Det er tankevækkende, hvor mange fra de ikke-vestlige grupper der får førtidspension. Mange af dem kommer fra flygtningelande, og derfor er jeg overbevist om, at forslaget vil have en dæmpende effekt, siger Martin Henriksen til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti håber, at forslaget kan motivere flygtninge til at arbejde i stedet for at søge om førtidspension.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) er umiddelbart positivt stemt, mens forslaget om lavere førtidspension skuffer SF:

- Det er en del af Dansk Folkepartis forsøg på at udstille folk med minoritetsbaggrund som nassere, mener SF's socialordfører, Özlem Sara Cekic.

/ritzau/

Opdateret 30. januar 2011 kl. 04:00

Claes Pedersen

Hvorfor skulle brøk pension ikke gælde for flygtninge når den gælder for andre indvandre at den så er uretfærdig er en anden snak, men jeg kan dog ikke forstå der skulle være forskel på de 2 grupper.

Claes Pedersen

Selv dansker der har boet mange år i et andet land får brøk pension, så hvorfor skulle flygtninge ikke være under de regler, det forstår jeg ikke.?

Slettet Profil

Incitament for at søge arbejde, i stedet for at søge førtidspension, siger de - Har De ikke fattet, at det ikke er et valg, men noget man får fordi man er syg.

Så stram kvavene til førtidspensionen generelt, i stedet for at diskriminere, hvis i absolut skal sparke på folk der ligger ned.

Linda M. Rasmussen

"mange af dem kommer fra flygtningelande"... Kunne det tænkes Martin henriksen, at ordet flygtningeland skulle tillægges nogen betydning her, kunne det tænkes at de FLYGTNINGE der får asyl her, faktisk bærer på så mange traumer og fyssiske lidelser fra feks tortur at de rent faktisk ikke kan arbejde...

Da Hitler havde været ved magten i et halvt års tid, blev det forbudt for jøder, at købe juletræer - symbolet på kristen/tysk familietradition.
Og da jøder jo ikke er kristne, hvad skulle de så med juletræer.....

Claes Pedersen, lige præcis flygtninge er af gode grunde under særlige regler, der sikrer, at de ikke behandles anderledes end landets egne indbyggere. Derfor var Danmark sådan et godt land at sende flygtninge til, fordi man fra international side kunne være sikre på, at de dels fik optimal behandling i hænderne på verdens bedste eksperter i torturoffer-håndtering (tak, Inge Genefke, vort eneste reelle bud på Nobel-fredsprismodtager), dels var et økonomisk sikkerhedsnet givet, således at mange også kunne fortsætte deres politiske virke for omvæltninger i deres hjemland.

Ja, og hvor meget kan man spare på det?

Dette er hetz frem for økonomisk politik!

Christian Mondrup

Beskæftigelsesminister Inger Støjbjerg har ifølge radioavisen udtalt sig positivt om DFs forslag.

Af DFs politikere kan man ikke forvente andet end det vi får præsenteret; de repræsenterer de ca. 15% af vælgerne, der har den slags holdninger. Men i forhold til politikere som Karsten Lauritsen og Inger Støjbjerg gentager jeg, hvad jeg før har skrevet: jeg har kun foragt og afsky overfor dem som politikere. Som personer kender jeg dem ikke.

Henrik Andersen

For en gangs skyld må jeg give D.F. ret. Hvis EU borgere og Danske statsborgere som har boet i udlandet kun har ret til en brøks pension hvem bliver så forskelsbehandlet i lille Danmark?

Azadeh Iranpour

DF tror at man kan bare få førtidspension, når man ønsker det. Det er for det første en hel masse krav man skal i gennem, før man bliver godkendt som førtidspension. Der ud over ved de ikke hvor hårdt det er at leve i et land som er krigsramt og udemokratisk.
Glistrup sagde en gang at muhammadanerne skal kastes ud i havet. DFs politik vil føre til at flygtninge selv kaster sig ud i havet. De kan hverken rejse tilbage og de kan heller ikke leve i Danmark.
Og ting mere som DF skal vide: Danmark og de øvrige vestilige lande tjener utroligt mange penge fra eksport til Mellemøsten.
Jeg kan huske under det såkaldte "Muhammadskrise", en del af Arlas medarbejdere blev fyret fra dag til dag "krisen" fortsattede.

DF ved jo godt (tror jeg da?) at mange af somalierne, palæstinenserne og bosnierne (som interessant nok også kommer fra et ikke-vestligt land) er traumatiserede - altså dem som er her.

Men DF tror nok også på deres egen fordom om at folk kun kommer fra flygtningelande til Danmark for at få sociale ydelser, bl.a. førtidspension. Og mange mennesker, inkl. DF, tror at man i dag stadig kan få førtidspension, bare fordi man går op på kommunen og siger ordet 'førtidspension'.

Inger Støjberg udtaler sig positivt om dette, da man fra VK-regeringens side kigger på forskellige former for 'optjenings-principper' (af og til forskellige sociale ydelser...)

Desuden mener jeg at DK har underskrevet en konvention netop om det her emne? som betyder, at vi skal behandle flygtninge på samme måde som landets egne borgere...

Når man kun kan få brøkpension efter ophold i udlandet, er det jo, fordi man går ud fra i lovgivningen, at der er optjent delvis pensionsret dér.

Haaalllooooo. Det handler om FOLKEPENSION:
Nedsættelse ved brøkpension er noget, der overgår personer, som frivilligt har opholdt sig i andre lande, og som ikke har været udsendt i offentligt eller offentligt tilknyttet embede.
De fleste mennesker, der således har arbejdet i udlandet oppebærer med andre ord ret til folkepension fra disse lande, hvorfor de ikke også kan oppebære folkepension 'oveni' her fra landet. Førtidspension er ikke omfattet af brøkpensionsreglerne!

De amoralske mennesker i DF Aner ikke en hujende fis om, hvor svært det er at få en førtidspension. !
DF tager fra de fattigste med færrest ressourcer og giver til de rigeste i form af skattelettelser!

Det er direkte udansk!!

Søren Kristensen

Der må være noget galt med den måde man uddeler opholdstilladelse til flygtninge på, hvis man med den ene hånd byder dem velkommen og med den anden, i praksis, nægter dem basale rettigheder - herunder adgang til et rimeligt forsørgelsesgrundlag, om det så er via løn eller overførselsindkomst. Som om vi ikke har fattige nok i forvejen.

Lars Dahl siger:
"Førtidspension er ikke omfattet af brøkpensionsreglerne!"

jo, førtidspension ER omfattet af brøkpensionsreglerne

se her:

https://www.borger.dk/Emner/pension-og-efterloen/pension/typer-af-pensio...?

https://www.borger.dk/Emner/pension-og-efterloen/pension/typer-af-pensio...

Lise Pedersen

DF er ikke uvidende. De er kyniske i en grad, der burde være strafbart. Dette forslag er blot endnu et forsøg på at trække "udlændingekortet".

Og endnu værre bliver det når DF fremstiller førtidspension som noget man sådan bare kan vælge (underforstået: Når man ikke gider arbejde).
Det går ud over alle førtidspensionister, uanset hvor man er født!

DF bidrager derfor endnu en gang til VKO's marginaliseringsstrategi: Mennesker på overførselsindkomst som arbejdsløse, efterlønnere, flygtninge, handicappede og tilmed unge psykisk syge under 40 år, bliver gruppe for gruppe marginaliseret som arbejdssky nassere.

Retssikkerheden undermineres for disse grupper, som ikke længere skal have lovbestemte ydelser, men skal vurderes individuelt, dvs. hver enkelt skal stå med hatten i hånden for ikke at blive frataget sit livsgrundlag. Tilmed lægges disse opgaver ud til de i forvejen trængte kommuner

Ved at mistænkeliggøre og marginalisere modtagere af overførselsindkomster, kan man lettere besnære "middelklasseDanmark" til at tro at man ikke generer nogen og at "kernevelfærden" bevares. Nedskæringerne rammer jo kun "nassere".

"Det' sgu uhyggeligt, du"

Endnu en gang formår at drive en sag frem i pressen baseret på rygter og uvidenhed.

Undskyld, men jeg fatter nada !
På Borger.dk (se link ovenfor) står der: "Brøkpension for førtidspensionister
Din pension bliver ikke sat ned, hvis du har boet i Danmark i mindst 4/5 af tiden, fra du fyldte 15 år, og indtil du får førtidspension.
Har du boet i Danmark i kortere tid, bliver din pension gjort mindre. Pensionen bliver mindre, jo kortere tid, du har boet i Danmark, fra du er 15 år, og indtil du får pension."

Er det, ikke netop DF foreslår ? Har de ikke sat sig ind i gældende regler eller er det bare dum, tom bragesnak ?
Hvad handler det her om ???

Underfrankeret, hadsk BAVL! Hvorfor går medierne og vi andre bestandigt i DF-fælden og vælger at forholde os til disse udmeldinger fra DF som ikke har en kinamands chance for at blive til virkelighed?

Kære DF: Vi VED godt, at I er nogle racistiske svin. I behøver ikke at bekræfte det i nye pressemeddelser hver dag.

Er der noget nyt her..? Den dag jeg går på pension har jeg ikke boet i DK i 40 år, så jeg får ikke 100% folkepension.. fair nok..

søren p siger:
"Undskyld, men jeg fatter nada !"

FULD pension ( alders - førtids ) = baseres på 40 års erhversarbejde
fuld pension = 40 år = 5/5

Brøkpension = del af fuld pension ( anden del ev. fra andet land )

Ingrid.
Det har jeg forstået, men for mig ser det ud til at DF'erne ikke ved at den nedskæring de foreslår jo allerede er gældende ?

@søren p

brøkpension gælder ikke for flygtninge,

se
Peter Hansen
30. januar 2011 kl. 08:40

Rolig nu.

DF trækker jo værdikortet hele vejen rundt fordi de ikke har en dyt at byde ind med på økonomifronten og fordi de ved, at det er godt for meningsmålingerne.

Hvis der blev talt økonomi, ville deres vælgere jo finde ud af, at de er tættere på HTS og det er jo ikke så godt, når man er den sk borgerlige regerings parlamentariske grundlag.