Telegram

Højt indtag af protein gør folk klogere

Hvis man får meget protein i kosten, bliver man hurtigere i opfattelse og reaktionsevne. Det viser nyt forsøg.
Telegram
27. januar 2011 kl. 20:55

Hvis man spiser mange proteiner, bliver man betydeligt hurtigere i opfattelsen og reaktionsevnen. Det viser en ny undersøgelse fra Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Forsøgspersonerne i projektet spiste gennem tre uger en særlig proteinrig kost. Det styrker visse signalstoffer i hjernen markant.

Ud over mere skarphed i opfattelsen lavede testpersonerne også færre fejl i en række såkaldt kognitive prøver end de forsøgspersoner, som spiste en gennemsnitlig kost.

23 unge, raske mænd i alderen 19-31 år blev delt i to grupper. Den ene skulle fortsætte med det normale proteinindtag, mens den anden gruppe indtog dobbelt så meget protein - omkring tre gram pr. kg kropsvægt pr. dag - fortrinsvis fra mælk og kød.

Den fysiske funktion blev ikke påvirket af proteinspiseriet, men det gjorde til gengæld den kognitive funktion, som blev målt på flere måder, oplyser ph.d. Lene Holm Jakobsen fra Det Biovidenskabelige Fakultet og Ernæringsenheden på Rigshospitalet.

En computertest viste, at antallet af fejl blev mindre, og hastigheden for afgivelse af de rigtige svar blev forbedret hos de personer, som havde spist store mængder protein.

- Tidligere studier, som har undersøgt det samme, har kun været af en enkelt dags varighed, så vores undersøgelser viser for første gang, at virkningen af et vedvarende, højt proteinindtag holder, siger Lene Holm Jakobsen.

Forsøget er udført for at skabe bedre grundlag for at give anbefalinger til raske mennesker om, hvor meget protein de skal spise.

/ritzau/

Opdateret 27. januar 2011 kl. 21:00

Utroligt, at viden, som mange af os har levet med som erfaring, i den grad hele tiden kommer bag på naturvidenskaben. Der er for mange dogmer i naturvidenskab, åbenbart.

Det er altså ikke noget særlig stort grundlag at lave statistik på ;-)

Højrebs-burgere i uddannelseskantinerne, nu! Det kán kun gå for langtsomt. Og måske menuen i Snapstinget burde tilbyde et gedigent protein-chok? Udelukkende af forebyggende årsager, forståes. Salamipølser til højre og majsstænger til venstre. Og yverragout til liberal alliance. Velbekomme...

Med venlig hilsen

Eller dette, Johannes Aagaard: javascript:miniPlayer("H%C3%B8r udsendelse",'/Forms/Published/PlaylistGen.aspx?qid=1748245')

Marianne Mandoe

Endnu et stød til vegetarianerne.
Der er nemlig forskel på proteiner fra kød og proteiner fra bønne- og andre grøntsagsprodukter.

Slettet Bruger

Hvor mange relativitetsteorier kunne det ikke være blevet til, hvis Einstein havde læst landbrugsrådets undersøgelse.

Rachel Henderson

Gad vide om det også gælder for kvinder.

Som sædvanlig er der kun testet raske unge mænd, så validiteten for halvdelen af befolkningen er tvivlsom.

Fakta - Danmark er landet med overflod af mælk og kød.

Fakta - hvornår var det lige sidste gang nogen betegnede f. eks DF-segmentet der typisk lever af cacaomælk og hotdogs for "kloge".

Fakta - når danskerne konsumerer så meget mælk og kød som de vitterligt gør hvorfor finder de sig så dorsk og dumt i blive taget ved næsen af 179 politikere og deres spindoktorer igen og igen og igen.

Fakta - når nu vi danskere som har et højt indtag af mælk og kød og sikkert bliver så helt utroligt kloge deraf hvorfor er vi "danskere så alligevel så dumme at vi intet gør for at forberede dansk jord mod de højst forventelige hav- vandstandsstigninger som er fremtiden. Tværtimod bygges der og planeres der i her Danmark som om at højt betalte forskeres forudsigelser om vandstandsstigninger på adskillelige meter er lutter tegneserie og fantasi.

Måske skulle man undersøge seriøst om et højt indtag af mælk og kød reelt gør mennesker ligeså dumme som de dyr hvor mælken og kødet kommer fra..

Fakta du bliver hvad du spiser.

Mælk og kød = dorsk og dum !

Gad vide, hvem der har sponseret dette "forsøg"?
Dansk kødindustri? Venstre?
British Medical Journal udgav en omfattende undersøgelse for et par år siden der med tydelighed viste at vegetarer havde højere IQ end kødspisere:
" Men who were vegetarian had an IQ score of 106, compared with 101 for non-vegetarians; while female vegetarians averaged 104, compared with 99 for non-vegetarians." Se her:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/6180753.stm
For nyligt læste jeg på Ingenøren at det skulle give skrumpehjerne af at spise meget protein.
Einstein, Leonardo DaVinci var vegetarer.
Følg pengene..

@ Vic

Med statistik kan men bevise hvad som helst..

'Der findes løgn.. forbandet løgn.. og statistik..'

Sikke noget sludder

Det er synd at der sidder nogle folk der siger at proteiner er sunde for hjernen. De har lavet forsøg med 26 folk og så kommer de på forsiden. Proteiner kan muligvis forbedre noget, men det er sikkert at de også skaber knogleskørhed. De lande der spiser flest proteiner har da mest knogleskørhed og DK har den 4 højeste risiko for knogeskørhed idet vi indtager alt for meget protein.

Der findes lande med 200 x lavere risiko for knogleskørhed men det hører vi ikke noget om i dette propagandistiske mælkeland.

Det glemmer de amatørforskere der kun referer egen forskning og glemmer hvad proteiner også gør.

Forskere er ene og alene gearet mod egen karriere og er ligeglade med virkeligheden den fndes sjældent i en enkelt person......

Vi skulle have nogle holistiske forskere i stedet...

Patrick Mc Laughlin

Undersøgelsen viser jo intet om animalske proteiner overfor de ikke anmalske! hvorfor er det så lige at god aften danmark vælger at stille det op som om det kun er protein fra kød der virker? det er jo grotesk! jeg er vegetar og får masser af protein alligevel! det kan nemlig godt findes i andre ting end døde dyr, desuden sjovt at se indslaget når han til sidst siger at kød også øger risikoen for kræft. http://sputnik.tv2.dk/play/go-aften-danmark-27771/